  
	  
	Sajtgolyó  
	Hozzávalók : 30 dkg reszelt  sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt 
	Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.  
	Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.  
	Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.  
	A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.  
	Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat. Pl. én egyszer 36 dkg -val készítettem, és kifolyt az egész.. 
	Egyszerű, de nagyszerű recept!  
	  
 | 
Kedves Andi! ebből az adagból kb hány darab lesz?