Hajtogatott leveles tészta :  
	Hozzávalók : 1.10 kg liszt, 1 kg margarin, 3 dkg só, 1 dl olaj, 0.5 dl ecet ( 10 % ) 
	Az 1 kg szobahőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel csomómentesen összedolgozzuk, és téglalappá formáljuk. ( Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne puhuljon meg és jól dolgozzuk el a margarint, ne legyen csomós! )  
	  
	Tegyük hűtőbe kb. fél órára, de ne keményedjen meg a margarin, az ujjunkkal még be tudjuk nyomni. 
	  
	Az  1 kg lisztből, az ecetből, az olajból és a sóból kb. 7 dl vízzel közepes keménységű tésztát gyúrunk.  
	A vízet csak fokozatosan szabad a tésztához hozzáadni, mert minden fajta liszt más, máshogy viselkedik. Egyik fajta liszt kevesebb, a másik több vízet vesz fel, ezért van írva a kb. vizmennyiség! 
	  
	A tésztát fél óráig pihentetjük.  
	  
	  
	Majd a pihentetés után a margarint beleburkoljuk a két képen látható módon a tésztába.  
	  
	  
	  
	  
	A beburkolt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és egy szimpla hajtást csinálunk.  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	Fontos, hogy a hajtogatás során a lisztet minden oldalról keféljük le! 
	  
	  
	  
	  
	A hajtással magunk felé fordítjuk a tésztát. 
	   
	  
	  
	  
	Ezután újra kinyújtjuk téglalap alakúra. 
	  
	  
	  
	  
	Csinálunk egy dupla hajtást. 
	  
	  
	  
	   
	  
	  
	  
	  
	  
	A fél óra pihentetés után kinyújtjuk és újra egy szimpla és egy dupla hajtást kell csinálni ahogyan az első körben. 
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	Az összehajtott tésztát 5 egyforma ( kb. 60 dkg-os ) részbe vágjuk és folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt pihentessük 1-2 órát, de legjobb, ha csak másnap használjuk fel.  
	Darabonként lefagyasztható!  
	  
	A dupla hajtást ne téglalapra, hanem négyzetesebbre nyújtsuk. 
	  
	Ez az igazi leveles tészta receptje, de csak annak ajánlom a készítését akinek van egy kis rutinja már a konyhában, mert ez azért egy kis gyakorlatot igényel!  
	  
	  
 | 
Kedves Andi, nagyon szeretném elkészíteni, látom, hogy mindenki milyen sikerrel meg tudta csinálni. De sajnos egyáltalán nem értem a receptet, kérlek magyarázd el.
1 kg 10 dkg lisszttel kell 1 kg margarint elmorzsolni, ha jól értem.
Utána újabb 1 kg lisztet kell 7 dl vízzel, ecettel?
Akkor 2 kg liszt kell?
Utána azt a margatint kell becsomagolni, amit már a liszttel bekevertük? Mennyi liszttel (1kg? 10 dkg? 1 kg 10 dkg?)
Vagy tényleg 10 dkg lisztet kell 1 kg margarinnal összemorzsolni? (ezt valaki kérdezte, de arra nem volt a válasz)
SZóval, egyáltalán nem értem a receptet, még azt sem hogy mennyi hozzávaló kell.
Nagyon klassz amúgy az oldal..
Köszönöm szépen a választ!