♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.

Krém elkészítése :  A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

 

95 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.05.02. 22:36
hedvig1988

Szia Andi!

Megsütöttem a Lajcsi szeletet,de nekem a krémmel problémáim voltak, csomós lett.Mondjuk,én margarin helyett vajat tettem bele,mert nem szeretjük a margarin ízét.Amikor  már kihűlt a puding,belekavartam a cukros vajat,és csomós lett a puding,de főzés közben nem volt az.Amúgy nagyon jó az oldalad,már több sütit is megsütöttem innen,és mindegyik fantasztikusan sikerült.Gratulálok az oldaladhoz.üdv:Hédi.

2014.04.29. 21:18
Andineni

Szia, Andi!
Sokat olvastam már az oldaladat. A hétvégén "tartós-puhulós" sütit kerestem, ekkor találtam rá a Lajcsi-szeletre. vasárnap megsütöttem és a mai szerenádon nagy sikere lett!
Köszönöm az ötletet! 
Andi

2013.10.06. 15:22
iguassu

szia andi!

nagyon tetszik az oldalad, már számos sütit elkészítettem .most a lajcsi szeletet készítettem a hétvégén, de nem sikerült a tésztája. nekem nem puhult meg, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, mégís kőkemény maradt. a krém viszont nagyon finom lett.

2012.01.24. 09:15
Bea 86

Szia

Nagyon finom volt ez a suti csak en egy kicsit nagyobb tepsibe sutem es vekonyabb lett.

2011.11.29. 17:38
Katryn

Szia!

Megcsináltam a Lajcsi szeletet a hétvégén. Nagyon féltem a tésztájától, hogy sikerülni fog-e , meg fog-e puhulni... Minden tökéletesen sikerült, nagy sikert aratott.

A névnapomra a munkahelyemre Rigó Jancsit csináltam, nagyon jól sikerült.

Köszönöm a recepteket! :-))

2011.07.14. 16:30
evermore

Én is ismerem ezt a receptet, de egy kicsit másképp: 4 mézes lapot kell sütni, a puncsos krém megegyezik, a vaníliás nem. Vaníliás puding helyett fehér mártást kel főzni. A cukros margari 1/3-át a puncshoz, a többit a fehér mártáshoz. A színek a sütiben: fehér-rózsaszín-fehér.

2011.05.24. 22:47
suto erzsebet

szia andi!

finon ez a lajcsi szelet,de mar en 20 eve ismerem,anyosomtol,de hogy o holhallota nem tudom,a lanyom eggyik kedvence.de a fiamsem tud neki ellen allni, finom es kesz.

                                                             sissy

 

 

 

 

 

 

2011.05.21. 16:56
zsuzsa

nagyon jo es finon nem nehez elkesziteni gratulalok nagyon ugyes vagy

2011.05.15. 16:02
zeller

NEM ADTAM FEL ÉS MEGCSINÁLTAM ÚJBÓL!

SIKERÜLT!

2011.05.15. 14:11
zeller

Sajnos nekem nem sikerült a tészta , kevés és olyan mint a kátrány. Valamit nagyon elszúrtam. El is ment a kedvem az egésztől. A többi recept ed eddig mind bevált! GRATULÁLOK!

2011.05.02. 15:49
Kata

Anyukám is pont ugyanígy csinálta és a receptjeid nagy része az ővéihez hasonló, és felidézi az ő által készített finomságokat, amiknek az elkészítését sajnos korábban nem volt időm ellesni tőle, de a receptjeid segítségével a nem túl nagy tehetségemmel sikerül nekem is elkészíteni őket. Köszönöm!

2011.05.01. 18:27
Zsuzsiiii

Kedves Andi

Köszönöm ezt a receptet is,nagyon finom és mutatós lett az enyém is.Nagyon szeretem a receptjeidet,köszönet érte !

 

2011.05.01. 11:09
Melinda

Nekem nem sikerült:( valamiért a tészta túl kevésnek bizonyult...pedig mindent ugy csináltam ahogy le van irva

2011.04.17. 01:32
Marti

koszike a receptet, en is megcsinaltam es nagyon sikeres lett en csak porcukor helyet csoki mazzal fejeztem be. Koszi szepen

Basement Finishing

2011.04.13. 22:41
anita780

Szia Andi!

Gratulálok,a tudásodhozcsak annyit szeretnék mondani hogy nálunk az egyik "ünnepi" süti a lajcsi és pontosan ugyanígy készítem mint te...annyiban különbözik hogy elengedhetetlen a csoki a tetején

 

2011.04.13. 14:07
Kamillavirag

Bocsi,megtaláltam a választ :)

2011.04.13. 14:06
Kamillavirag

Szia!

Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a lapokat hány fokon kell sütni és kb. mennyi ideig?Nagyon jók a receptjeid,mindig innét sütök :)!

2011.02.21. 20:47
Heni

Nálunk Tibi szelet néven fut ez a süti,tűvé tettem a netet a receptért,erre most megtalálom Lajcsi néven!! :) Mindenesetre nagyon finom!

2011.01.26. 18:25
zsuzsi

Szia Andi!

Már régóta kiakartam próbálni ezt a sütit, most a te recepted alapján el is készítettem. Nagyon finom lett köszönöm a receptet!

2011.01.13. 22:05
Leona

szia mi nekünk ez családi hagyomány ez a süti !!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lesz ilyen vastag a tésztád?mert ugye a tepsi hátulján kell sütni vagy nem ???

Szia! Nem feltétlenül kell tepsi nagyságúra nyújtani a tésztát az miatt, mert a tepsi hátulján sütöd. Kisebbre is lehet, és akkor nem lesz túl vékony, és nem is lesz száraz. Üdv. : Andi

2011.01.01. 17:56
Csilla

Bátran próbáljátok ki ezt a receptet, nem lehet elrontani, tuti a siker!

2010.12.07. 09:41
Zsuzsicili

Kedves Andi!

Engem is érdekelne a sütő beállítása, hogy légkeverésel vagy alsó felső sütéssel sütötted. Most vettem villany sütőt idáig gáz sütőm volt.  Köszönettel várom bárki tanácsát!!!!!

2010.12.05. 17:59
namama

Szia Mindenkinek aki ezt az oldalt szereti!  Már többször sütöttem Lajcsi szeletet de Andikám a Te recepted valami csoda. Régóta böngészem az oldaladat és rengeteg sütit és ételt elkészítettem már . Mindegyiket csak dicsérni tudom! Nem vagyok már kezdő,hiszen van két kislány unokám-mégis be kell vallanom,hogy sok okos,jó tanácsot olvashatok nap mint nap ezen az oldalon Tőled. Gratulálok  és sok síkert kívánok miden kedves sütkérező , Andi konyhájából tanuló ,gyakorló konyhatündérnek! Advent idején igazán hasznos dolog itt böngészni!

 Kívánok mindenkinek Békés,bolgog Karácsonyt!  namama

2010.12.03. 10:27
Ácsé

Fantasztikusak ezek a receotek!A vendégeim csak ámulnak és bámulnak,hogy hogyan tudok mindig mást eléjük tenni. A dicsőséget természetesen nem sajátítottam ki.KÖSZÖNÖM HOGY VAGY !! :) Évi

2010.11.23. 20:22
Vadasné J.Kata

Én is kipróbálom ,,remélem a fiuknak izlik majd a melohelyen,,,miután meg köszöntenek a névnapomon.....

2010.11.22. 18:19
Beczmariann

Szia Andi!

Nagyon finom ez a sütemény! Nagyon ízlett a családnak!

Köszi a részletes leírást!

Mariann

2010.11.13. 20:16
Kriszti

A konyhaasztalon puhul Lajcsi, holnapra szerintem isteni lesz. Sok-sok receptedet kipróbáltam már és jó dolog, hogy lehet bízni a sikerben.

További sok sikert neked!

Üdv: Kriszti

2010.11.01. 10:58
gizus

Szia Andi!

Szeretném kérdezni, hogy a lapokat légkeveréses sütőben lehet-e sütni, vagy hogyan kell beállítani a sütőt, ha lapot sütsz. Légkeverés, sima, vagy alsó- felső sütés. És általában hány fokon kell sütni.

Köszi4

2010.10.18. 09:07
Csilla

Szia Andi!

A szódabikarbónát ugye nem kell a többi hozzávalóval főzni? Mert azt majd hozzákeverjük a liszttel együtt..

Csilla

Csilla, köszi! Így van, javítottam a leírást! Üdv. : Andi

2010.10.17. 14:48
Vanda

Csütörtökön megcsináltam ezt a sütit,semmi gondom nem volt vele,talán csak annyi,hogy lassan a heti 2-3 edzés kevés lesz,ha sok ilyen isteni sütit készítek erről az oldalról!Nagyon-nagyon finom!!!

2010.10.11. 14:51
dundiarika

szia andi kiváloak a sütieid szombaton kiprobálom a lajcsit is

2010.09.25. 16:00
judit

sziasztok!   megsütöttem ma a lajcsi szeletet csak a tésztájába nem raktam mézet mert nem volt itthon,de így is sikerült  nagyon finom lett! köszönjük a sok finom és szép recepteket !--

2010.09.25. 15:31
Évi

Kedves Andi!

Imádom a Receptjeidet.

Tegnap a Lajcsi-szeletet sütöttem meg, ma a csokimázt tettem rá és szeletetlem fel.

ISTENI lett!:-)

2010.09.22. 07:43
barczine

A vaniliás krémbe rakjatok mandula aromát isteni lesz tőle a süti!!!!!

2010.09.09. 08:33
Kató

Kedves Andi!

Holnap szeretném megsütni a Lajcsi-szeletet és a kérdésem a következő: (lehet hogy bugyuta kérdés)  a 2 tojást a felfőzéshez egészben kell beletenni a többi hozzávalóhoz, vagy külön a sárgáját és külön felverve a fehérjét? És felfőzés nélkül csak simán összegyúrva más eredmény lesz? Köszike: Kató

Kedves Kató! A tojásokat egyben, egészben kell használni. Hogy felfőzés nélkül milyen lesz ezt sajnos nem tudom megmondani, mert nem próbáltam, de gondolom nem véletlenül kell felfőzni és nem simán összegyúrni. Andi

2010.08.25. 13:42
Nikkancs

Nagyon FINOM süti!  mindenkinek csak ajánlani lehet... Kedvenc:)

2010.08.15. 13:03
Timke

 Kedves  Andi!

Ha valaki nem tud sütni az én vagyok.De annyira megkívántam a lajcsit ,gondoltam megsütöm.Meglepődtem mikor sikerült.Naqgyon finom lett.Köszi.Ha sütni akarok csak a te oldaladról sütök.Szuper jók a receptek.Puszi: Timke

2010.08.11. 12:28
dors

én is imádom ezt a dütit, most tortaként akarom majd megsütni. Én a tepsi hátuljára szoktam tenni sütőlapot és azon nyújtom ki, úgy biztosan minden lap egyforma nagy lesz. A tortához egy kerek lábas hátulján fogom sütni a lapokat.

2010.08.03. 11:48
selibaba

jajj nyami ezt megsütöm ,, vegem van regiztem ide es hat jobbnal jobb sütik,, van egy anyostortam sütni sem kell ha valakit erdekel megirom ,, egyszerü es olcso is

2010.07.31. 10:49
nika212121

Kedves Andi..

Nekem ez a kedvenc sütim.

Nagyon finom és könnyen elkészíthetö,csak ajánlani tudom mindenkinek.

Üdv:Nika

2010.07.22. 19:26
böbe

  Szia  Andi!

Nagyon   jó  recept  megsütöttem   nagyon    finom,

gratulálok  az  oldalhoz:       üdv: Böbe

2010.07.13. 18:33
Nita8703

Szia Andi!

Én a csokimázas verziót készítettem el és jelentem nagyon finom lett. Mindenki dicsérte és persze hipp-hopp elfogyott. :) Nagyon köszönöm a receptet!

Meg persze a többit is, gratulálok az oldaladhoz!

Üdv : Nita

2010.06.24. 15:03
orsolyákné bottlik ilona

Nagyon jó ez a recept .Sikert aratott mikor elkészítettem :)

2010.06.03. 14:22
Erika

Szia Andi!

Ez a Lajcsi szelet isteni finom. A recept nagyon jó, jól elkészíthető. A család és a kollégáim is nagyon dícsérik. Sok más receptedet kipróbáltam már, mindegyik jó, jól elkészíthető és finom. A karácsonyi bejglit is a Te recepted alapján csináltam és először sikerült jól. Üdv. Erika

2010.05.30. 09:51
Martina

Sziasztok.

Életemben először próbálkoztam ezzel a sütivel..és miután gőz felett megcsináltam és hozzákeverem a lisztetet..összecsomósodik..és kb. semmit nem lehet vele csinálni :(

Mit csinálok rosszul?:S

Kérlek segítsetek :(   Köszi:Martina

Szia Martina! Jól át kellett  volna gyúrni, hogy sima legyen. Andi

2010.05.27. 22:14
csucsuka83

 Kedves Andi!

Nagyon sok sütit sütöttem már az oldaladról, és mind egytől-egyig sikerült. 

Most fejeztem be a Lajcsi szeletet, tökéletes lett. Már csak puhulnia kell.

Holnap, megsütöm a Madártej szeletet és a Gesztenyés szeletet, a családom kedvencei.

Köszönet a finom receptekért!!!!

2010.05.13. 18:04
szucsbozse@freemail.hu

Andika! Köszönöm a  finom recepteket !

                                           üdvözlet

                                                                          Böbe !

                    


2010.03.28 19:35
Mariann

„Sziasztok, tegnap megsütöttem, nagyon jó lett kb egy óra alatt elkészült.

Andi köszi a receptet, húsvétra is innen fogok választani valamit.”

2010.04.03. 08:07
böbe

    

      Kedves Andika!

      Szeretném megkérdezni,hogy a flamingó szelet tésztájaamikor már kisült és

      kihült miért görbült meg ? tudom,hogy ha a krémet ráteszem formálodik csak

     tertok attol,hogy közben eltörik.

      A lajcsi kisült lapjával nem jártam igy az olyan szép egyene maradt.

      Köszönöm válaszod és a sok finomságot.

      Kellemes ünnepeket kivánok!

                                                                        Böbe

2010.03.28. 19:35
Mariann

Sziasztok, tegnap megsütöttem, nagyon jó lett kb egy óra alatt elkészült.

Andi köszi a receptet, húsvétra is innen fogok választani valamit.

2010.03.27. 05:29
dora35

Sziasztok!

Én húsvétra szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdés, hogy milyen lisztet kell használni és a tepsibe kell valamit tenni?(zsíradék,liszt)

Szia! Sima lisztet kell használni. Valami kell a lapok alá, én sütőpapíron sütöttem. Üdv.: Andi

2010.03.19. 09:23
Victoria

Sziasztok!

Én nem rég találtam rá erre az oldalra és nagyon nagyon tetszik. 2 napja megcsináltam ezt az isteni receptet és mindenkinek nagyon ízlett. Már készíthetem is a következő adagot :) Alig várom hogy a többi receptet is elkészítsem.

2010.03.14. 16:59
Tamás

Nagyon finom és fiu létemre nagyon jól megtudom sütni és nem szoktam göz felett ,hanem  villany tűzhelyen megolvasztom egy kicsit!!!

de nagyon tuti ez a sütemény!!!!!!!!

2010.03.10. 21:49
Erdélyi-Kincses Andra

Kedves Andi!

Ezt a receptet már korábban megkaptam egy nagyon kedves családtagomtól. A süti nagyon finom, de eléggé "macerás". Ha kedveskedni akarok akkor ezt készítem el. Nekem a csokimázas forma jött be. Amikor elsimítom a folyékony csokit, utána színes cukorral szórom meg, így nagyon látványos lesz.

Azért nagyon jók a receptjeid.

Szia: egy másik Andi

2010.02.28. 08:29
Marika

Szia Andi!

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra.lajcsi szeletet még soha nem sütöttem, de most elsőre a recepted alapján csodásan sikerült.Üdv.Marika

2010.02.12. 19:44
jucus

mivel mi nagy  étküek vagyunk nem tudom azt megtenni hogy egy napig várok mig megpuhul valaki irja meg hogy lehet megcsinálni hogy előbb megpuhuljon kőszi

2010.01.30. 10:56
bzsuzsanna1

Én is meg melegítetem tényleg könyebb nyújtani köszi a tipet moncsi.finom nagyon.

2010.01.21. 22:21
Moncsi

Sziasztok lányok!A mézes tészta lapokat ugy könnyű nyujtani ha kicsit langyos a tészta.Én egy minutumra be szoktam tenni a mikroba mielött nyujtom.Így nem törik és egyszerü is vele a munka.És a méz miatt keményedik nagyon vissza!

2010.01.15. 16:03
Móni

Sziasztok!

Nálunk az egyik kedvenc ez a süti. A maradékot én teljesen készen le szoktam fagyasztani, mikor megkívánjuk, akkor csak kiveszem és 1-2 ra múlva már lehet is enni. Ugyan olyan, mint frissen. Andi, gratulálok az oldalhoz, nagyon jó!

2010.01.15. 08:15
Gergely Nikolett

Szia!

Elkészítettem tegnap este a sütit, ma reggelre isteni lett. Még eléggé kezdő vagyok, de azt hiszem most kedvet kaptam, hogy megpróbálkozzak a többi recepttel is, aminek kis családom is örül! :D

Nagyon jó ez az oldal!

További Kellemes Sütögetést Mindenkinek!:D

2009.12.30. 16:52
Zsó

Szia Andi!
Én is elkészítettem 2 sütit is egyszerre, a lajcsit + a flamingót. Az utóbbi tökéletes lett, de a lajcsinál gondjaim akadtak.
A tepsi hátán sütve lefolyt a tészta a tepsiről, és utána a tepsibe sütöttem de a tészta is nagyon kemény lett, meg nekem alig lehet kinyújtani mert folyton elszakad meg ráragad a lapra, pedig mindent úgy tettem bele ahogy kell és gőz fölött 5 percig, forrón kevertem a liszthez. Valamint a krém sem sikerült. A rumot hogyan kell beletenni? A pudingfőzéssel egy időben vagy utána? Én utána tettem bele de nem úgy nézett ki mint a tied. Kérlek segíts mit rontottam el? Nagyon szépen köszönöm. Az oldalad szuper, még jó,h sovány vagyok és nem hízok,m különben ennyi finomság elkészítése után gurulnék. :)

Kedves Zsó! Bocsi, de nem egészen értem hogy lehet az, hogy a tepsi hátuljáról lefolyt, a tepsiben meg kemény lett a tészta. Nem mértél el valami hozzávalót? A rumot a pudingfőzés után szoktam beletenni, mikor hűl. A krém készítése pedig nagyon egyszerű, nem tudom mit ronthattál el. Jónak kell lennie, ha úgy készítetted ahogy a receptben szerepel. Andi

2009.12.29. 13:07
Ági

Sziasztok!

Köszönöm Ildikó a jó ötlete. Én is tanultam egy trükköt anyósomtól. Ha az ilyen (1 napig puhulós) tésztáknál sütés után a töltéskor a lapokat megkened egy ici tejjel, sokkal gyorsabban megpuhulnak, és előbb lehet őket megkóstolni.

2009.12.29. 11:54
ildiko

sziasztok

szerintem is nagyon finom.A mézes sütiket könnyebb kinyújtani, ha pici olajat csorgatunk a tészta mindkét oldalára.Ezt édesanyámtól tanultam és bevált.

2009.12.26. 07:39
Agi

Szia Andi!Megsutottem karacsonyra,megpuhult hamar csak nehezen nyujthato volt a tesztaja.Egyebkent finom es gyorsan elkeszitheto.

2009.12.23. 10:44
Ancsa

kata! én is ma csináltam elösször de nekm sikerült:) annyi lisztet raktam bele hogy jó kemény legyen lehessen sodorni ha gumiszerü akkor még kellet volnabele raknod egy kis lisztet. remélem segitettem sya

2009.12.23. 08:33
kata

szia andi!én tegnap álltam bele,hogy elkészítem ezt a sűtit,de csak a tésztáig jutottam el sajnos.Pedig mindent úgy csináltam ahogy le van írva de nem hogy 3 még 2 lapot se tudtam elnyújtani persze ez nem a te híbád én vagyok kezdő. Nekem nagyon ragadós lett a tészta tettem bele még egykis lisztet de utána meg nagyon gumiszerü volt.Esetleg nem tudnál segíteni,hogy mit csínáljak másképp? Mert amugy nagyon finom sütemény.

2009.12.21. 11:40
Szilvia
  •  Kedves Andi!  Nagyon klassz ez az oldal,már több mindent elkészítettem, és a karácsonyi menü is innen készül! Köszönöm a lehetőséget, további jó munkát kívánok az oldalhoz!   Üdv: Szilvia
2009.12.20. 09:38
macskagazdi

Kedves Andi!

Nagyon tetszik a honlapod!

Azt szeretném megkérdezni,hogy a Lajcsi szelet meddig áll el?

Köszöm a válaszod előre is. Éva

Kedves Éva! Mivel pudingos nem olyan túl sokáig. Szerintem 4 nap. Andi

2009.12.19. 06:52
mimi

Szia Andi!Megcsináltam és szupi lett,mutatós és fincsi,ez a második sütemény amit innen néztem ki,és most se csalodtam.Jó ez az oldal,köszönöm neked,és a többieknek is hogy beirnak hogy még mire kell figyelni,sokat segít.

2009.12.17. 21:34
Móni

Szia Andi!!!

Nagyon szupi az oldal,imádok itt nézelődni!Holnap ki is probálom ezt a sütit mert nagyon gusztán néz ki!Remélem sikerülni is fog!  Holnap megírom mennyire voltam ügyes.

Üdv:Móni

2009.12.16. 13:50
Kriszta

Nagyon finom lett!!!

2009.12.15. 16:32
rozaliacsiko

Szia Andika!

Csodálatos az oldalad. Csak ámulok és bámulok. Szépen sorba sok mindent el fogok készíteni.

Ha nem boldogulok majd kérdezek.  Üdvözlettel: Rózsika

2009.12.10. 15:57
Vadrozsa50

A "LAJCSI" EGY FANTASZTIKUSAN FINOM ÉS MUTATÓS SÜTEMÉNY.Én 4 lapot sütük Andi hozzávalóiból, és úgy töltöm meg h középre puncs-krémet, az allatta, és felette levő lapok közé vaniliás krémet teszek. Természetesen így módosul a krém is 2:1 arányban.

Valaki panaszolta h nem puhult meg, And a tülsütésen kívül hiba lehet méh h esetleg régi volt a sz.bóna.

Hátha most "átmegy" az üzenetem, SOS már regisztráltam, de az oldal kidob.Lécszi SEGITSEN valaki. Vadrózsa-Rozi

2009.12.01. 10:00
Dorika

Szia Andi!Azt szeretném kérdezni,hogy még melegen kell belekeverni a lisztet ahhoz amit gőz felett kell főzi,vagy hagyni kell egy kicsit hülni?Előre is köszi!Ezt a sütit szeretném a szülinapomra elkészíteni!

Dorika, igen melegen kell a lisztet hozzákeverni, egyből ahogy leveszed a tűzről. Üdv. : Andi

2009.11.26. 11:30
zsóka

Szia Andi!

Először is gratulálok az oldaladhoz, már sok finomságot elkészítettem róla!!!Most ezt a Lajcsi szeletet is,finom lett csak alig bírtam kinyújtani a tásztáját, nincs valami tipped, hogy lehetne könnyebben?Köszi!Zsóka

2009.11.22. 14:24
lamperthné

Megcsináltam ezt a sütit és a kislányom kedvence lett, finomabb mint egy torta!

2009.11.18. 16:54
Zsebéné.Ági

Andikám.Már régota sütöm asteményeidet,és nagy sikere van.Csak gratulájni tudok,További sok sikert kivánok. szia ági

2009.11.14. 07:08
Vincze Edina

Andi!!!Nagyon jók a receptjeid sokat kipróbáltam már és mindenkinek nagyon izlett!Edina

2009.11.07. 07:03
gyongyi72

Szia Andi

Megcsináltam a sütit névnapomra és mindenkinek nagyon ízlet .És nagyon egyszerü .Nagyon finom lett .Köszi szépen a receptet.

2009.11.04. 14:06
lvviki

Szia Andi!

Rá találtam az oldaladra és a sok-sok finom süti receptre. Ezt és a zserbót tegnap meg is sütöttem. NAgyon finom  és szép lett!!!

Köszönöm neked!

Üdv: Viki

2009.11.04. 11:20
andi

Szia andi! lehet hülyén fog hangzani de nézegettem a sütiket és meg láttam ezt annyira meg kivántam hogy én is mivel andi vok ki probálom hátra jó lesz és finom nem nagyon reménykedtem bene mert ilyet még soha nem sütöttem de mire kész lett az eredménye mesterien finom volt nem hittem is tom még most se el hinni !!!!

2009.10.24. 05:57
anita

Bevallom az elkészítés során nem reménykedtem ,hogy az enyém is fog így kinézni.DE másnap mikor kivettem a kamrából és levettem róla a fóliát......nem hittem a szememnek.Isteni finom és az általam legmesteribben elkészített süti.A család azt hitte cukrászdából hoztam,pedig hozzá teszem nem vagyok kezdő,imádok sütni,főleg mióta rátaláltam az oldalra már 3 kilót híztam.DE sebaj ki kell próbálnom a többi receptet is .Ezek igazán naprakész receptek és ha betartjuk az előírásokat sikerülni fognak,mert a szakácskönyvekben találhatók nem mindig fedezik a valóságot.Állandó vendégetek maradok!

Köszönettel egy 4 gyermekes anyuka

2009.10.18. 14:17
recseine

Szia! Második kedvenc lett ez a süt a mézes-krémes mellett! Nagyon szépen lehet szeletelni, és simán lekörözi a bolti sütit. Tettem rá csokimázt.

2009.08.28. 12:33
kati

Szia Andi szerintem sok a 10perc vagy nem mert hogy az enyém kemény let egyébként nagyon fincsi.

Szia! A sütési idő a sütőtől is nagyon függ. Andi

2009.08.27. 21:20
Betti

Szia Andi! Megsütöttem a Lajcsi szeletet és nagyon finom lett!!! Köszönöm szépen a receptet! Sok sikert a továbbiakban is.

2009.08.23. 09:29
kati

Szia megsütöttem de sajna kemény maradt pedig10percig sütöttem vagy az sok ?de ha jól emlékszem enyi van leirva. egyébként kratulálok az oldalhoz sokat lehet tanulni szia.

2009.08.17. 12:12
kati

Szia Andi ezt a tésztát a tepsi hátan kell sütni?

Szia Kati, ha nincs sütőlapod, akkor a tepsi hátán tudod sütni a lapokat. Üdv. : Andi

2009.08.16. 22:32
Szandainé Majoros Szlvia

Szia Andi!

Ismertem már ezt a sütit,de nem volt meg a receptje.Örülök,hogy nálad már elérhető.Megsütöttem és nagy sikere volt.Köszi.

Szilvi

2009.08.03. 21:21
marikajozsi

Szia Andi !

Köszönöm szépen a recepteket  nagyon jók.Több éve sütöm ezt a sütit ,talán a leg gyakrabban sütött nálunk. Én csoki mázzal készitem de igy is biztos finom.  Az első sütésnél  én is ugy jártam nem akart meg puhulni .De rájöttem aztán nem szabad nagyon lisztezni ,meg sokáig sütni mert meg szárad.

köszi szépen  üdv:Marika

2009.08.02. 22:08
Ági

 Szia Andi! Örülök ,hogy ez a rececept is felkerült mertnagyon finom , én évekóta karácsonyra mindíg ezt sütöm, csoki mázt teszek a tetejére nálunk ígyszeretik. üdv Ági

2009.08.02. 13:32
kati

szia Andi! tegnap  megcsináltam az új receptet a lajcsi szeletet de valamijé nem sikerült . még mindig nagyon kemény a tésztája pedig ma vágtam fel déután! mi lehet az oka? pedig a képen nagyon guszta és nagyon sajnálom hogy nekem nem sikerült.üdv. KATI     PUSSY

Szia Kati! Valószínű túlsütötted a lapokat és megszáradtak. Legközelebb kevesebb ideig süsd és nem lesz a puhulással gond. Andi

2009.08.01. 22:01
monyoka

Szia!Ha megéhezem valami finomságra,csak böngésznem kell az oldaladon és mindig találok valami új finomságot! A Lajcsi szeletet már ettem de még nem készitettem.Megcsináltam,isteni finom lett,ráadásul nagyon mutatós!Köszönöm,hogy vagy te nekünk!!!!SOk sikert és jó pihenést az alkotások után!!!

2009.07.31. 21:24
Deliné Kati

Szia Andi!

Fantasztikusak a receptek! Nagyon sokat kipróbáltam. Mégegyszer köszi a méhkasformát, azóta is gyakran használjuk!

2009.07.31. 17:19
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám! Igen ez a Lajcsi szelet receptet nagyon régen a hugomtól én is kaptam. nagyon fincsi mindenkinek ajánlom. Viszont a habrúd nagyon tetszik, biztosan meg fogom csinálni. köszike neked ügyes vagy. Puszi Pircsi.Ja ahogyan mások is írták ténleg nincs ennél jobb receptes oldal a tiedénél.

2009.07.31. 14:48
Nikike

Szia Andi!

Nálunk ez a süti már elég régen a családi recepteskönyv egyik remeke.Régen anyukám gyakran sütötte,de 13 éve nem kerülhet fel az asztalra,mert rossz emlékeink vannak róla.De egyébként,ahogy visszaemlékszem,nagyon finom volt!

2009.07.31. 14:15
zsuzsooka

ezt tuti,hogy kipróbálom!!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa