Rigó Jancsi szívtorta 
 
Hozzávalók a kakaós piskótához :  6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor,  
kakaópor 
 
Krém : 8 dl cukrozott tejszín, kakaópor ( jó minőségű, én holland kakaóporból csináltam ) 
 
Csokoládé bevonat: 20 dkg étcsokoládé, kb. 1 dl étolaj vagy pálmazsír 
 
Kakaós piskóta : a tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük és egy kevés vizet adunk hozzá. A fehérjét 6 dkg cukorral felverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.  
A felvert fehérjéhez lassan hozzákeverjük a cukros sárgáját, majd óvatosan a sütőporos, kakaós lisztet. A masszát szívformába öntöttem ( csak az aljára tettem sütőpapírt, az oldalát körbe kell majd vágni, ha megsült ) és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk.  
 
Krém : Felverjük a 8 dl tejszínt és kettéosztjuk. Egyik felébe jó minőségű kakaóport keverünk. Én nem tettem pluszba az édes tejszínhez cukrot de aki édesszájú az tegyen bele nyugodtan még porcukrot!  
 
A piskótának teljesen ki kell hűlnie mielőtt a tejszínes krémet beletöltenénk. Amikor a piskóta kihűlt akkor középen félbevágjuk. A piskóta alsó részére először a kakaós tejszínt tesszük rá, majd a sima tejszínhabot. Ráhelyezzük a piskóta felső felét és a maradék krémmel kiigazgatjuk az esetleges piskóta „ sérüléseit „ . A tortát becsokizni sokkal könnyebb, ha állt egy éjszakát a hűtőben, mint frissen betöltve.  
A csokoládé bevonat : az étcsokoládét kis darabokra tördeltem és fémtálban gőz fölött felolvasztottam. Mikor már lehet kevergetni akkor kell hozzáadni az étolajat és összekeverni vele.  
A csokoládét a torta közepére önteni és kenőkéssel elkenegetni.  
  
A recept egy 24 cm-es tortaformába vagy egy szívformába szól.  
  
  
  
  
  
 | 
Tegnap megsütöttem. Jól sikerült, bár nekem nem lett ilyen gyönyörű az oldala.