Túrógombóc update1: 
Hozzávalók: 
1/4 kg túró 
Fél citrom héja 
Édesítőszer ízlés szerint 
2,5 dl tej 
zabkorpa 
1 kis pohár tejföl 
  
A tejből és a zabkorpából sűrű tejbezabit főzünk, majd teljesen kihűtjük. 
A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és az édesítőszert, majd a kihűlt tejbepapival jó alaposan összekeverjük. Annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy formálható állagú masszát kapjunk. 
  
Gombócokat formálunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük. 
Tejföllel leöntve tálaljuk. 
  
 | 
Mégis mennyi zabkorpából főzzük a zabit? Amúgy nagyon jól hangzik. Én ott szoktam elrontani a túrógombócot, hogy szétfőnek a vízben. Ez talán egy jó alternatíva lenne.