Máglyarakás  
 
kb. 6 alma 
1 mk. őrölt fahéj 
15 dkg margarin 
8 zsemle 
1 l tej 
4 tojás 
30 dkg porcukor 
1 cs. van. cukor 
baracklekvár 
 
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. 
A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. 
A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére. 
Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk. 
Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. 
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a "rakottasra" kenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon. 
  
 A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább  3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.  
. 
 30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot(baracklekvárosan) és 1 kis szint adtam neki. készen is van.  
  
  
  
  
  
	         
		 
	        
	       
 | 
Sziasztok!
Ezt a receptet én is másképp ismertem meg, de ez a király :)
A tej mennyisége is pont jó, mikor betettem a sütőbe, még lötyögött egy kicsi az alján, de azt is melléöntöttem, és még sosem volt ennyire finom, és puha, mint így. Egyszerűen sütés közben elpárolgott. A régi recepttel amúgy az volt a legnagyobb baj, hogy a kalács száraz maradt. Anya még diót, mákot, meg cseresznyebefőttet is tett mellé, ezekkel az a gond, hogy a fiam nem szereti, amúgy meg nekem sem hiányzott. Jah, nekem kicsit sok benne a cukor, max a felét teszem bele (igaz, nem kiflivel, hanem kalács maradékkal készítem, gondolom emiatt érzem túl édesnek).
Köszi!