Rablóhús - régi tábortüzek emléke 
 
Hozzávalók: 
 
10 szem közepes krumpli, 
5 fej közepes hagyma, 
1 szál parasztkolbász (kb 20 dkg), 
20 dkg szalonna 
só, 
alufólia a csomagoláshoz 
 
Elkészítés: 
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felkarikázzuk. A kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A hagymát félkörökre vágjuk.  
Az alufóliából letépünk öt kb 30 cm hosszú darabot és kiterítjük. Ráteszünk a krumplikarikákból (2 krumpli), hagymából(1 fej), kolbászkarikákból és a szalonnacsíkokból mindegyikre. Megsózzuk és összecsomagoljuk. Egy nagy gáztepsibe tesszük a kész csomagokat, majd a sütőbe. 200 fokon kb.75 percig sütjük. 
A receptet és a fotót P.-né Kocsis Veronika küldte! 
  
  
 
  
 
  
 | 
Szia ! Holnap kiprobálom, de biztos finom!