  
  
Túró szelet 
  
Tészta elkészítése : süssünk 2 db 4 tojásos piskótalapot. Kb. 34 * 24 cm-es legyen.  
  
4 tojássárgáját 4 dkg kristálycukorral, és 2 evőkanál vizzel keverjünk ki.  
4 tojásfehérjét 4 dkg kristálycukorral verjük fel.  
10 dkg lisztet, 1 kk. sütőporral keverjük ki, és ezeket lazán keverjük össze.  
Sütőlemezen, sütőpapíron süssük meg. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani. 
  
Természetesen elkészíthetjük egyszerre is a két laphoz 8 tojással, és dupla hozzávalókkal a piskótát, de akkor próbáljuk meg egyformán elosztani a piskóta masszát.  
  
Krém elkészítése : 1 csomag vaníliás pudingport a szokásos módon készítsünk el, és hagyjuk kihűlni.  
30 dkg túrót szitán törjük át. Gépi habverővel 30 dkg margarint keverjünk simára 20 dkg porcukorral, apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot, majd az áttört túrót is, és keverjük simára. Ízesítsük reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral.  
  
Az egyik lapra kenjük rá az elkészített túrókrémet, a másik lapot pedig tegyük a tetejére.  
  
Pár órát hagyjuk állni a hűtőben, utána vizes késsel szépen szeletelhető. Porcukorral tálaljuk.  
   
  
  
 | 
Szia Andi! Szeretném elkészíteni ezt a sütit, de szükségem lenne egy kis segítségre. Hány fokon és hány percig érdemes sütni a tésztát, hogy olyan szép legyen, mint a képen? Köszi előre is!!!