♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gesztenyekocka

Gesztenyekocka

Hozzávalók:

A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor

A krémhez: 1 cs. vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum

A tetejére: kb. 4-5 dl felvert habtejszín, díszítésnek kakaópor­

Elkészítés:

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük.  Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy kb. 31 * 24cm tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.

A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és  hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.

Összeállítás : A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
 

34 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2015.04.14. 09:15
vivienevelin

Szia Andi! Nemrég regisztráltam az oldaladra, és eddig minden recept amit kipróbáltam, sikerült, és nagyon finom volt! Egy dolgot nem tudok még , és ebben szeretném a te segítségedet kérni! Hogy kenjem el a krémet vagy a habot, szépen egyenletesen, hogy olyan szép magasak és szabályosak leyenek mint a Tiéd is?

2014.01.21. 23:16
jjulianna

Azt szeretnem kerdezni hogy a tetjen a diszitest kakobol hogyan lehet megoldani kell hozza forma ??? koszonom  a valaszt  Jjulianna

Szia, capuccino diszítővel készítettem a tetejére a formát. Üdv, Andi

2013.12.01. 13:50
Ambi

Üdvözletem!

Mennyei lett a Gesztenyés kocka, nagy sikert aratott (még a kommentekre is figyeltem, hogy Hulala tejszínt használjak, stb. ).

Egy kérdésem lenne, mert most lesz 9-én a nővérem szülinapja:

Andi, véletlenül nincs Raffaello torta recepted? ( a többi receptben annyira nem bízok )

Ha nincs, lehetséges, hogy megcsinálom a Gesztenye kocka torta verzióját , csak nem tudok egyelőre dönteni a 2 között, a nővérem mindkettőt szereti.

Köszi a választ előre is!

Ambi

2013.02.19. 16:52
Zsuzsiiii

Ez valami csoda finom és mutatós sütemény. Hálás köszönetem érte.

2013.02.18. 14:14
Zsuzsiiii

Megcsináltam de csak holnap szeletelem, remélem nem szúrom ez azzal.Szép, mutatós, a krém nagyon finom. Köszönöm a receptet.

2013.02.07. 12:24
lorenda

Kedves Andi! Tortának készítettem el, imádta a családom!!!! Köszönöm!!!!!!!!!

2012.11.26. 00:07
KKKitti

Kedves Andi!

Régóta figyelem és "használom" az oldaladat, nagyon szuper:)! Felkeltette az érdeklődésemet ez a recepted is, azonban előbb tanácsot szeretnék kérni Tőled! Mikor olyan krémet készítek ahol pudingot kell főzni és ha kihült akkor habosra kevert cukros vajhoz adni...Nekem imindig csomós marad a pudingom a vajban. Mi lehet ennek az oka? Mit csinálhatok rosszul? Sosem sikerült még pudingos krémem, és nagyon dühítő...Kérlek láss el valami tanáccsal, mert meg szeretném sütni ezt a receptedet egy céges szülinapra..:) Előre is köszönöm:) 

Üdvözlettel:

Kitti

2012.04.13. 16:32
viiv710

Sziasztok!
NAgyon jól néz ki ez a süti és mivel holnap van anyukám szülinpja megsütném neki tortaként . Megszeretném kérdezni hogy a krém nektek nem volt kevés vagy kevesebb pont elég lett ?  Nekem is van ilyen kinyomom a habhoz de nekem sose lesz olyan szép mint neked, Hogy csinálod a tejszín habot a tetejére ? megveszed a habot teszel bele hab fixálót és kész vagy habporrl vagy hogy ? Ha bárkit tud segíteni megköszönöm. Elég sürgős lenne. :)

Szia, a krém elég volt, a tetejére mindig Hulala tejszínt használok, nem kell bele semmi csak keményre felverni, és ilyen szép mint a képen is látható. Üdv, Andi

2012.02.04. 20:49
SzJuli

Kedves Andi!

Ma ismét az oldaladról sütöttem mivel ezeket nem tudom elrontani!

NAGYON-NAGYON FINOM LETT A GESZTENYEKOCKA!!!!

A díszítést tortapapírral oldottam meg és ezzel is dekoratív lett.

KÖSZÖNET AZ ISTENI RECEPTEKÉRT!

Üdv: Juli

2011.12.27. 13:39
Nimsz Edit
Sziasztok!
 
Elkészítettem a gesztenyekocka torta változatát is.
Nagyon ízlett, kellemesen édes, nem émelyítő.
A megadott adagot 26 cm-es tortaformában készítettem el, a tetejére csak 3 dl Hulalát tettem. Gesztenyereszelékkel és a gesztenye krémmel díszítettem.
 
 
2011.12.19. 14:35
Timsa

Szia Andi!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, már jó pár finomságot készítettem innen. Karácsonyra a gesztenyekockát szeretném megcsinálni, és az lenne  a kérdésem, hogy tepsiben vagy tálcán állítod össze  a sütit?

Előre is köszi a választ! Üdv. Timsa

 

Szia Timsa, tepsiben szoktam összeállítani. Üdv, Andi


 

2011.12.01. 09:52
dedimami

Andika!

Fantasztikus ez a süti,de hol lehet ilyen kapucsinó diszitőt venni?

Üdv:Dédimami

Kedves Dédimami, én egy háztartási boltban vettem, de nagyobb bevásárlóhelyeken sajnos még nem láttam. Andi

2011.10.31. 20:55
gezemice

Kedves Andi!

A hozzávalóknál írt gesztenyemassza az ízesített (kb.70% gesztenyét tartalmazó) massza vagy a teljesen natúr 100%-os? A választ előre is köszi!

Szia, a 25 dkg-os kiszerelésű, bolti ízesített gesztenyemasszára gondoltam, szerintem ezt használják a legtöbben. Üdv, Andi

 

2011.09.19. 09:58
Evibaby88

Szia Andi! Jók nagyon a receptek már írtam Neked emailt is. A tésztát nem tudom megsütni:((( olyna lesz mint a gumi.

2011.06.17. 18:09
1Anghel

Kedves Andi!

Nagyon finom ez a sütid is,mi is szoktunk ilyet csinálni :)

 

Gábornak!Akkor beztos mi is tőled "loptuk",mert már régóta így csináljuk,te meg csak márciusban tetted közzé!!!Különben is,hogy lehet olyan sok kakaót tenni a tetejére!

2011.05.26. 06:19
Marika

előtte tedd a hulalát hűtőbe!

2011.05.24. 14:17
Dettike

Sziasztok!

 

Lehet én vagyok nagyon béna, de nekem ez a tejszínes dolog a tetején soha nem sikerül, mindig össze esik, , pedig megprobálom kellően felverni, de  max 1 óra múlva össze esik.. vajon mit csinálhatok rosszul, én is a hullalát használom..

Dettike

Szia Dettike, ahogy Marika is írja, nagyon fontos dolog, hogy jól le legyen hűtve a tejszín mielött felvered. Üdv, Andi

2011.05.17. 17:35
Krisztina

Kedves Andrea!

Az  lenne a kérdésem,ha tortaformában szeretném megsütni akkor is ugyanezek az arányok jók?nem lesz esetleg túl magas a tésztája?

Előre is köszönöm

Szia! Szerintem ez egy kicsit sok lenne tortaformában, csökkentened kell 4 tojásosra a piskótát. Üdv, Andi

2011.05.16. 14:39
juditks

szia Andi én a díszitésre volnék kíváncsi hogy kell ilyen szép virágformát csinálni rá?

Capuccino díszítővel. Üdv, Andi

2011.05.12. 09:27
Betti

Gábornak: Ma már nincs olyan, hogy én receptem, meg te recepted, ezt a receptet Andi megsütötte, szépen díszítette és volt olyan kedves megosztotta velünk! Nem értem, miért kellene megjelölni az oldalt ahonnan lementette, ha egyáltalán a neten találta. Miért jó ez  egyes embereknek, hogy valamibe mindig bele kötnek?

Andiknak: Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a remek receptet. Holnap vendégek jönnek és  ki is próbálom! További jó munkát neked és ne csüggedj az akadékoskodók miatt! Nem éri meg!

2011.05.10. 13:56
Wary

Szia!

Milyen tejszínből készíted a tetejét? Raksz bele fixálót is?
Én az ilyen fajta tejszínes dolgokat Hulalából szoktak csinálni, csak annyira nem szeretem az ízét, viszont jól fel lehet verni, és tartós is.
Légyszíves írd meg, te melyik fajta tejszínt használod?

Szia, én is Hulala tejszínt használok szinte mindig, így fixálót nem rakok bele. Üdv, Andi

2011.05.05. 13:47
Szaffy47

Kedves Andi, nagyon guszta a sok süti itt az oldaladon, most a  Gesztenyés kocka ihletett meg, hamarosan megcsinálom.. nagyon jól néz ki és bizti nagyon fincsi, ja és nem is igényel sok munkát :) Gratulálok az oldaladhoz, szuper.. Még jövök hozzád, mentve vagy :D Üdv: Szaffy47

(ez a vendégváró is megmozgatta a fantáziámat :))

2011.05.02. 22:42
Andi / szerkesztő

Kedves Gábor, nem jártam még ezen az oldalon, de most benéztem. Igaz a szóban lévő receptet nem találtam. Azt ajánlom, hogy írd be a süti nevét a google-ba, és meglátod hány oldalt fog kiadni ahol ez a recept szerepel. Szóval nem hinném, hogy a Te recepted, és az oldaladat kellett volna forrásként megjelölnöm.  Üdv, Andi


2011.05.01 22:52
Gábor

„ Pl.:Receptbarlang


2011.05.01 22:12
Gábor

„ Nagyon finom a süti,de miért nem írtad,honnét hoztad?Pedig te mindíg oda szoktad írni!Igaz?

Szia! Jó pár éve megvan nekem ez a recept, honnét kellett volna hoznom? Üdv, Andi

2011.05.01. 22:52
Gábor

Pl.:Receptbarlang


2011.05.01 22:12
Gábor

„ Nagyon finom a süti,de miért nem írtad,honnét hoztad?Pedig te mindíg oda szoktad írni!Igaz?

Szia! Jó pár éve megvan nekem ez a recept, honnét kellett volna hoznom? Üdv, Andi

2011.05.01. 22:12
Gábor

Nagyon finom a süti,de miért nem írtad,honnét hoztad?Pedig te mindíg oda szoktad írni!Igaz?

Szia! Jó pár éve megvan nekem ez a recept, honnét kellett volna hoznom? Üdv, Andi

2011.05.01. 15:12
Csilla

Ezt a sütit már jó párszor megsütöttem, a receptem ugyanez. Mindenkinek ajánlom, nagyon finom sütemény.

2011.05.01. 10:45
Ágimami

Kedves Andi!

Köszönöm ezt a nagyon guszta sütit, Jövő hétvégén megsütöm, biztos nagy sikere lesz!

Egyben szeretnék nagyon boldog Anyák napját kívánni!

Sok szeretettel: Ágimami

2011.05.01. 09:51
Piri Éva

Kedves Andi!

Köszönöm szépen ezt a finom sütit.További szép napot kívánok.

Üdv:Éva

2011.04.30. 14:24
TIMCSI

SZIA ANDI KÖSZÖNÖM AZ ÚJ RECEPTETT BIZTOS KIPRÓBÁLOM, MA A SAJTOS POGIT SÜTÖTTEM EZ IS A TE RECEPTED,NAGY SIKERT ARATOTT KÖSZI.

2011.04.30. 13:34
JneErika

Szervusz Andi !

Nagyon guszta a sütid, mint mindegyik !

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan váod fel a süteményeidet, hogy ilyen szép szeleteket kapj ?

Nekem különösen a habos süteményekből nem lesznek ilyen szép szeletek, pedig vizes késsel vágom fel őket ! Válaszodat előre is köszönöm !

Üdözlettel: Erika az ercsihamiról !

Szia Erika! Én a krémes sütemények mindig csak másnap szeletelem, a készítés napján nem szoktam. Szintén vizezett késsel. Szerintem csak ez a titka, semmi más. Köszönöm a dicséretet! Üdv, Andi

2011.04.30. 08:09
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

Köszönöm szépen ezt a csodás, általunk nagyon nagyon kedvelt gesztenyés édességet:-)))

A legelső az összes értesítés előtt, kivéve ha fontos levelet várok, hogy megnézzem, mivel leptél meg engem, minket.:-)))

Ez csoda jó és finom is:-)) Nagyon szépen köszönöm!

Szép hétvégét! Éva

Kedves Éva! Nagyon szépen köszönöm a mindig kedves hozzászólásaidat, dícséreteidet! Mindig nagyon jól esik olvasni őket.  Sok sikert az elkészítéséhez! Üdv, Andi

2011.04.30. 06:30
Ancsa

Kedves Andi,megint gyönyörű sütemény  került az oldaladra,nagyon mutatós és finom lehet,feltétlenül kipróbálom ,a gesztenyés sütiket nagyon szeretjük.Mindig örülök,mikor értesitést kapok egy egy újdonságról,gyorsan jövök megnézni.Köszönöm szépen.

2011.04.29. 19:30
Timi

Közben rájöttem: tortapapír?

Szia Timi, nem tortapapírral, hanem capuccino díszítő sablonnal. Üdv, Andi

2011.04.29. 19:17
Timi

Kedves Andi!

Már nagyon sok mindent kipróbáltam az oldaladról, és nem volt olyan, amivel kudarcot vallottam volna. Fantasztikus, amiket készítesz, nagyon ügyes vagy és hozzá elképesztően kreatív. Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy hogyan szórtad a süti tetejére ezeket a mutatós mintákat?

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa