Feketeerdő muffin ( 24 db )  
 
20 dkg meggybefőtt 
26 dkg liszt 
fél teáskanál szódabikarbóna 
2 és fél teáskanál sütőpor 
3-4 evőkanál kakaópor 
4-5 evőkanál csokoládés tortadara 
2 tojás 
12 dkg cukor 
12, 5 dkg puha vaj/margarin 
2, 2 dl joghurt (lehet meggyes is)  
Díszítéshez: 
6 evőkanál meggylé 
2 dl tejszín 
ízlés szerint cukor 
12 szem meggy 
csokoládés tortadara  
 
Elkészítés: 
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.  
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.  
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.  
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.  
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.  
Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.  
Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.  
Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.  
 | 
A díszitést lehagytam...de a muffin nagyooon jó lett!