Diós lepény /vadrózsa 
 
Hozzávalók: 46 dkg rétesliszt, 39 dkg margarin, 26 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 0,7 dl rum, csipetnyi só. 
 
A töltelék: 6 db tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió 
 
Elkészítése: a 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot  
összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 
 
A töltelékhez habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót. 
A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként összevegyítjük a diós masszával. 
A tölteléket rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük. 
 
41 x 29 cm -es tepsiben sütöttem. 
  
 
  
  
  
 | 
Kedves Andi!
Megsütöttem, de nekünk nem ízlett:( túl vajas, már sütésnél is úszott az egész süti a zsiradékban.