♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Felhő szelet

 

 

Felhő szelet

 

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin,    1 tojás, 1 tojássárgája, 1 ek. méz, 1 ek. rum, 1 kiskanál szódabikarbóna

 

A vaníliás krémhez : 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 evőkanál liszt

 

5 dl Hulala tejszín

 

A tészta elkészítése : A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot  kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni.

Krém készítése : A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.

Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Én a lapokat 23 * 35 cm-es sütőlapon sütöttem. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.

 

Nagyon finom, könnyű sütemény!

 

 

 

 

55 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.01.31. 19:43
zsuzsaneni

Jól néz  ki, meg is sütöm még mostanában!

2012.04.11. 15:55
zita10

Szia Andi!

Egy ismerosom ajanlotta az oldalad,ami nagyon jo,gratulalok hozza!!! Imadom a sutieidet,es ugy gondoltam parat en is el fogok kesziteni.En kulfoldon elek es eleg sok receptnel lattam,hogy Hulala tejszint hasznalsz.Nekem a lenne a kerdesem,hogy masfajta tejszi is jo a sutihez?Koszonom,Zita

Szia, bármilyen tejszínt használhatsz. Igazából sokan azért szeretik, szeretjük a Hulala tejszínt, mert nem kell bele habfixáló mégis nagyon könnyen keményre fel lehet verni, szépen megáll a sütiken, szépen lehet szeletelni. Üdv, Andi

2011.11.26. 18:57
Zsuzsiiii

Juj de szép!

2011.06.27. 12:32
kamillavirag

Szia!

Isteni ez a recepted is :)!

2011.04.22. 22:27
Reni

Szia Andi!

Köszönöm válaszod, holnap fogom kipróbálni!

Üdv:Reni

2011.04.19. 13:28
Böbe

Megsütöttem már nagyon sokszor a Felhő szeletet, de én másfél adag tésztát állítottam össze és úgy jobb volt az lett két lap és nem szeleteltem fel a tetejét mert megpuhul leszoktam kenni csokimázzal, krém marad a recept szerint próbáljátok ki nagyon finom!!!!!!!!!! üdv Böbe

2011.04.12. 21:05
Reni

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni, hogy a tésztához most 1 egész tojás kell vagy 1 tojás sárgája vagy mindkettő?Bocsi a kérdésért  csak így nekem nem egyértelmű.

Válaszotok előre is köszönöm! Reni

Szia Reni, 1 egész tojás + 1 tojássárgája kell bele, ahogy le van írva.  Üdv, Andi

2011.03.27. 17:12
babygaby

Sziasztok!Már egy jó párszor megcsináltam ezt az isteni sütit!De valahogy nem lett egyforma  a teteje ahogy elvágtam:(Miért?

2011.03.17. 13:53
zsuzsa45

Kedves Andi,megsütöttem a felhő szeletet,nagyon-nagyon finom lett.A család odavolt érte.Jó nagy adag,ezért javaslom,ha sokan vagytok rá, akkor süssétek meg.Köszi szépen  a receptet.

2011.03.15. 12:28
ili

nekem máshogy van meg

2011.03.09. 10:36
Marika63

Én ajánlani tudom a Hullala helyett a Meggle habkrém alapot. Igaz ez már cukrozott, de olyan kemény habot lehet belőle csinálni 1-2 perc alatt, ami napokig is kemény marad. Dobozos kiszerelésben lehet kapni a Tescoban fél literes kb. 300 körül van, a Metroban literes és 630 forint. Különös ismertetőjele, hogy a dobozon egy gyönyörű tortaszelet van.

2011.02.25. 10:02

Sziasztok!tegnap megsütöttem,sikerült,minden fiom lett csak aHullala tejszin lett egy kicsit "szottyos"pedig keményre felvertem!Bejus

2011.02.20. 12:43
fenci

Sziasztok! megsütöttem - nekem mállott szét a lap, nehezen tudtam kinyujtani és nem is lett kemény amikor kihült (mondjuk én zsirt tettem bele 4 dkg-ot). Csak annyit, hogy a krémjébe nem tettem bele a margarint, hanem csak a cukrot és a 4 tojásfehérje kemény habját - igy sokkal könnyebb lett a krém. Nagyon finom - mindenkinek ajánlom! Köszi a sok finom receptet, én is sok embernek ajánlottam már ezt asz oldalt.

2011.02.19. 19:26
erika

sziasztok ! én is elkészitettem ezt a sütit nagyon gusztusos és finom .  én minden hozzávalót pontosan tettem bele . nekem nem ragadt. segiteni szeretnék azoknak akiknek ragacsos volt . ha a hozzávalókat a tálba teszed akkor hideg kanállal probáld meg össze álitani kissé nehéz de igy nem olvad meg egyik hozzávaló  a kezünk melegétöl én a végén pár pillanat alatt összegyurtam egybe és azonnal tettem a hüttöbe  kb: 10 perc mulva lehet vele dolgozni .  mikor kisült nagyon törékeny volt én szerintem a margarin kicsit sok a tésztába de nem biztos hogy jól gondolom legközelebb megprobálom kevesebb margarinal :D hátha   Ezt a receptet is köszönöm isteni finom dolgok vannak ezen az oldalon  .

2011.02.19. 18:58
Marika63

Én ma sütöttem meg a Felhő szeletet.   Isteni finom. Igaz a teteje még nem teljesen puhult meg, holnapra biztos jó lesz,  de a  kóstolást nem tudtuk megállni.  És valóban olyan, mintha "cukrászdai" lenne, olyan igazi békebeli cukrászdai. Nagyon jó recept. Családom szerint ezt hetente kell sütnöm. Köszike Andi!

2011.02.17. 07:22
gildi17

Karácsonyra sütöttem meg először a felhő szeletet, hát, mit mondjak, én is rendesen megszenvedtem a tésztával. Viszont rájöttem, hogy a méz,amit használtam nem volt elég híg/be volt kristáyosodva/. Ettől függetlenül a vendégek azt  hitték, hogy "cukrászdai" süti. Tegnap újra sütöttem, immár rendes mézzel, így minden OK. volt.Nagyon finom!

                                                                        V-né Ildike

2011.02.16. 16:08
dori

Hello   miota  megmutattam  anyukámnak  eszt  az  oldalt  azóta  mindig  ide  akar  ebbe  az  oldalba  jönni  esz  nagyon  köszönöm    Igy  nagyon  finom   sütiket  süt   Szía!!

2011.02.11. 18:20
Kriszta

A tésztája valóban nagyon ragadós. Talán a méztől. Én folyamatosan lisztezem a deszkát és a nyújtófát is. Ami leszakad belőle a végén hozzáragasztom. A krémtől úgysem látszik. :-)

2011.02.08. 13:57
klepi

Szia!

Ha nem tudod kinyújtani a deszkán,próbáld meg a tepsi hátoldalán /vagy amien akarod sütni/.

Én a mézes lapokat is igy nyújtom.

Sok síkert!


2011.01.21 14:54
bambino22

„Sziasztok! Én ebben a percben kezdtem el csinálni, de akadályokba ütköztem már a tésztánál. Ragad, szakad, fel semt udom szedni a deszkáról,pedig már 1kg liszt alé került. Most beraktam a hűtőbe hátha megkeményedik kicsit és könnyebben boldogulok majd. Remélem sikerül elkészítenem.”

2011.02.06. 15:45
Tünde

Megsütöttem a múlt héten. Nagyon nagy sikere volt. Hétvégén újra meg kellett csinálnom. Köszi a receptet!

2011.02.02. 13:40
nagyiulianna

szia andi most fogom kiprobalni a sutit ,nagyon tetszik a recept

2011.01.31. 12:08
Nikike

sziasztok! a tésztának ilyen keménynek kell lennie? 

2011.01.21. 14:54
bambino22

Sziasztok! Én ebben a percben kezdtem el csinálni, de akadályokba ütköztem már a tésztánál. Ragad, szakad, fel semt udom szedni a deszkáról,pedig már 1kg liszt alé került. Most beraktam a hűtőbe hátha megkeményedik kicsit és könnyebben boldogulok majd. Remélem sikerül elkészítenem.

2011.01.17. 16:02
Nikolett

Kedves Andi!

Hétvégén megsütöttem és valami fenomenális volt..köszönöm a receptet :)

2011.01.15. 12:50
Kriszta

Megsütöttem. Tökéletes recept! Isteni finom lett. Köszönöm a receptet.

2011.01.11. 22:06
Braunné Endrődi Erika

Szia Andi!Ma regisztráltam az oldaladra,már több étel,illetve sütemény,torta receptedet ki próbáltam már és mindegyikkel nagy sikert arattam a családnál,többek között a felhő szeletet is meg sütöttem már többször nagyon finom lett!Nagyon köszönöm a finom recepteket,biztosan sokszor viszatérek az oldaladra!Még egyszer köszi!!Erika

2011.01.07. 21:59
K-Kati

Kedves Andi!

Nem olyan régen regisztráltam az oldaladra,nagyon tetszik.Ezt a süteményt készítettem el a lányom névnapjára,nagy sikere volt.Nagyon finom,és könnyű elkészíteni.

Köszönöm szépen!

2011.01.02. 09:54
Andicsekb

Kedves Andi!

B.Ú.É.V.!!!Újévre kis és nagy családomat ezzel a sütivel leptem meg!Volt nagy öröm köszönöm!!!

2011-ben is  várom az új recepteket! 

2010.12.29. 16:24
Évi

88 éves nagybácsikámnak a krémes a kedvenc süteménye. Ezzel fogom meglepni újév napjára, biztos nagy örömet szerzek vele neki.

Köszönöm Andi az újabb finom receptet!

2010.12.27. 09:32
balog32

hello   ez nagyon finom  én kiprobáltam   és mindenklinek    kellemes ünnepekek és boldog uj esztendőt


2010.12.22 16:41
cilla68

Szia  Andi!  Kiprobálom  a  sutit,  hasonlit  francia  krémeshez!  koszi  a receptet!

2010.12.26. 10:36
Piri Éva

Kedves Andi!

Nagyon szépen köszönöm az egész évben elkészitett recepteket.Remélem jövöre sem lankad a lelkesedésed és ujabb jó recepteket kapunk töled.

Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok Neked és Szereteidnek.

Üdv:Éva

2010.12.25. 10:10
Darabosné Kati

 Szia Andi!

Boldog, békés karácsonyt kívánok Neked és családodnak!

A felhő szeletet én úgy ismerem, hogy a tésztát enyhén kizsírozott tepsibe kell belekenni, utána 15 percig nem lehet kinyitni a sütő ajtaját, és szép hullámos lesz (olyan, mint a felhő). Próbáld ki, nagyon jól néz ki!

2010.12.25. 03:38
Karib

Kedves Andi!

Koszonet az egesz eves faradozasert. Aldott karacsonyt, boldog uj evet es jo egeszseget kivanok neked es szeretteidnek. Udvozlettel: Karib.

u.i.: A bejgli iden is tokeletes lett a recepted alapjan!

2010.12.24. 21:45
molnárné éva

Boldog karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet kívánva maradok Tisztelettel: Molnárné Éva

2010.12.23. 20:12
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám! Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked, éskedves családodnak. Én is nagyon szépen köszönöm a rengetek receptetSokat el is készítettem már. Rengeteget tanultam tőled, pedig valamivel idősebb vagyok. Várjuk továbra is  a finom receptjeidet,és gratulálok neked, ilyen fiatalon ennyi mindent tudsz készíténi. További sok sikert a munkádhoz. Puszi Pircsi.Ja ez a recept is nagyon tetszik.

2010.12.23. 20:11
Andi / szerkesztő

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat! Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánok! Üdv. : Andi

2010.12.23. 18:54
orlando

Nagyon boldog Karcsonyt kívánok mindenkinek!

2010.12.23. 16:04
csibiusz

Áldott, békés Karácsonyt kívánok !

Andikám!

Minden karácsonyi recept, az oldaladról került felhasználásra, nagyon szuperek, már nem igazán készitettem volna süteményt, de a legujabb "Felhő szelet",hamarosan megsütésre vár.

Köszönöm, hogy ilyen hasznos oldalra leltem általad, gratulálok az egész évi fáradságos munkához, amely nagyon sokunknak örömet szerzett.

Egy nagymama..

2010.12.22. 22:39
Zsudicsi

Kedves Andi!   Kellemes készülődést kívánok a közelgő forgataghoz. Az oldaladhoz pedig csupán annyit fűznék hozzá, hogy amióta rátaláltam, nem kellett vennem drága újságokat, hogy találjak valami jó receptet. Barátosném hívott fel a héten, hogy mit fogok sütni-főzni, mert neki ötlete sincs. A válaszom: "Andi konyhája"!!!!!! További sok sikert kívánok: Judit

2010.12.22. 20:52
Kovácsné Ildi

Boldog Karácsonyt! Süteményben gazdag új évet kívánok!

2010.12.22. 19:41
koos tiborné

Kedves Andi nagyon szépen köszönöm a finom recepteket ,a következő évben is várom a jobbnál jobb recepteidet és Nagyon Boldog Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet kivánnok: Koósné

2010.12.22. 18:12
Elek Magdi

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm az egész  éven át nyújtott  törődésed, kedvességed mellyet szereztél receptjeiddel és annak képeivel, amely színesebbé tette napjainkat!

Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet, nagyon jó egészséget kívánok Neked és Szeretteidnek!

                              Üdvözlettel:Magdi

2010.12.22. 18:12
Ősze Kata

Kedves Andi!

Köszönöm a sok finom receptet!

Kívánok Békés Boldog Ünnepeket!!

2010.12.22. 17:14
Szabó Jánosné

Szia Andi!

Köszönöm a finom receptet.Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok.Nagyika

2010.12.22. 16:43
Ancsa

 Kedves Andi!Egész évi munkádat megköszönöm,hogy ennyi finomságot megosztottál velünk és Nálad mindig ötletet kaptam valami nagyszerű sütihez.Sok sikert és további jó munkát kivánok ,hozzon a jövő év sok szerencsét,boldogságot és minden jót Neked és családodnak.Boldog Karácsonyt !Szeretettel:Ancsa.

2010.12.22. 16:41
cilla68

Szia  Andi!  Kiprobálom  a  sutit,  hasonlit  francia  krémeshez!  koszi  a receptet!

2010.12.22. 16:34
Jenei Zoltánné

Kedves Andi! Köszönöm a sok receptet, ötletet. Békés, boldog karácsonyt ,és boldog új évet kívánok.

2010.12.22. 15:20
Ildike

Drága Andi, és mindenki, aki látogatja ezt a mesés lapot!

BOLDOGSÁGOT, BÉKESSÉGET, ERŐT és EGÉSZSÉGET kívánok, nem csak az ünnepekre, hanem örökkön-örökké!

                                                                                 V.-né Ildike

2010.12.22. 13:49
vicuska 91

én már sütöttem többször is, nagyon finom süti, mindenkinek ajánlom hogy próbálja meg.

2010.12.22. 12:10
dide

Békés boldog karácsonyi unnepeket kívánok és nagyon boldog Új Évet.

Nagyon szépen koszonom a finom recepteket. Nagyon sokat megcsináltam már beloluk. Nagyon finomak amiket alkotsz.

Koszonom szépen

Udvozlettel  Dide

2010.12.22. 12:08
Hajni

 Kedves Andi!

Áldott, békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és családodnak!

Üdv. Hajni

2010.12.22. 10:40
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

Áldott,békés,boldog Karácsonyt kívánok a családoddal együtt!!!Békés,boldog új esztendőt, jobbat, mint az idei!Éva

2010.12.22. 09:25
sica67

Kedves Andi!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Neked és Családodnak!!!

Köszönöm a sok finom receptet,amit kaptam,várom jövőre is!!!

Üdvözlettel:

Sándor Ica

2010.12.22. 08:07
lívi

nagyon jól néz ki ki fogom próbálni puszi

2010.12.21. 21:22
Liza

Szia Andi!

Gratulálok a gyűjteményedhez. Nagyon szuper!

A Felhú szelet nevezetű sütit Én is szoktam elég gyakran sütni /ma is 3 tepsinek van előkészítve/ Igaz a sütis topikról kaptam a receptet Mézes francia krémes néven, azzal a különbséggel, hogy a tetejére tortabevonót kell tenni.

Isteni!

Tapasztalat: Nem szükséges a felső lapot felvágni annyi darabra ahány darabot szeretnénk, mert a lap úgy meg puhul, hogy könnyen szelhető.

Üdv. Liza

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa