♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Meggyes és almás pite

Almás  vagy  meggyes pite

Hozzávalók: 40-45 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg ráma, 1 pohár tejföl. Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.

Töltelék variációk : 

Almás :  1 1/2 kg alma, 7 ek cukor,  vaniliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk az alma kinyomkodott levével és hozzákeverjük a lereszelt ízesített almát. Így tesszük a zsemlemorzsával megszórt tésztára.

 A meggyes tölteléknél : 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a szintén morzsával meghintett tésztára.

Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás fehérjével, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.

 

 

64 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.09.28. 22:20
Vicacicca

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140928/100_5331_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

köszönöm a receptet :) mára már úgy vagyok vele,ha valamilyen receptet keresek,elsőre andikonyhája :D általában bejön

2013.06.29. 19:46
Agi1222

Szia Andi!

Ha friss, fáról szedett meggyből csinálom, akkor ugye annak nincs

annyi leve mint a befőttnek. Ilyenkor mivel helyettesítem a meggylét?

Köszi a választ!

üdv. Ági

2012.06.19. 10:57
anitakalo

Megcsináltam,és nagyon finom lett.Köszi a receptet és az oldalt.

2012.06.14. 14:19
mbeata

Szia!

Nagyon jó süti.Én is megcsináltam més olyan mint a képen,az íze is szupi.

Gratulálok az oldaladhoz.

2012.02.26. 17:06
langfalvi78

Nagyon jó sütik vannak az oldalon,imádom mert elkészíthető receptek.

2012.02.19. 09:35
timi773

Szia Andi !!!Köszönöm szépen,sikerült .Nagyon szeretem az oldaladat,nagyon sok sütit készítettem innen,és mindig sikerült..Szép napot.Üdv:Timi.

2012.02.18. 11:02
timi773

Kedves Andi !!!!Mekkora tepsit használjak .Üdv:Timi .

Szia! Közepes méretű tepsit,kb. 32*24 cm-eset.Üdv, Andi

2011.07.31. 18:26
Lucsia

Most dobtam össze ebéd után a meggyes pitét. Szupi lett ;)

2011.06.11. 13:15
Zsuzsiiii

Nagyon klassz recept,én nem ezzel a tésztával csinálom hanem a szőlőspite tésztájával.Nagyon szeretjük,én a meggyesre is szórok kicsi fahéjat,fincsi és mindig hamar elfogy.

2011.06.04. 19:29
Andi33

Sziasztok! Nagyon szeretem ezt az oldalt, köszi hogy van:) Azt szeretném kérdezni ,hogy ha a meggyes sütit szeretném megcsinálni, és fagyasztott meggyem van , akkor mivel főzzem a pudingot?Azt olvastam ,hogy víz meg fahéj de mennyibe ? mik az arányok? Előre is köszönöm :)

2011.05.08. 10:00
Adrienne

 Szia Andi!  Kerestem a meggyes pite receptjét és nagyon örültem mikor rátaláltam a recep oldaladra, ezt a verziót még nem próbáltam, de most neki állok! Köszike, hogy megosztottad a receptet!:))

 

2011.03.17. 13:19
T.Ancsykaaa

Szijjja drága Andi:)

Ez a pite(almás) a legfenségesebb,amit eddig sütöttem!!!!Hál'ismét nagy sikert aratott a recepted!!!Nagyon,de nagyon szépen köszönöm!!!!

 

2011.02.22. 15:09
Andi

Szia Andi!

Isteni  fini lett a meggyes változat.Köszi szépen!

2011.02.21. 16:51
Zsarnainé Gál Katalin

Szia Andi!!

Köszi a receptet nagyon finom már többször elkészítettem és a túrós pitének is ezt a tésztát csináltam meg és az is nagyon finom lett. A hozzávalók pont jók mikor összeállítjuk semmi nem kell hozzá pluszba vagy minuszba tökéletes.

2011.02.12. 15:01
Timóca

Kedves Andi!

Már többféle sütit elkészítettem az oldaladról és mindegyik isteni finom lett. Most az almás pitét sütöttem meg és most sem csalódtam. Remek receptjeid vannak.

Könnyen elkészíthetőek, kreatívak és mindemellett ínycsiklandóak. :))

Maradok lelkes rajongód! ;D

timoca

2011.01.19. 16:53
Gunszt Anita

Szia! Először is gratulálok!

Lenne egy kérdésem.. A nyers tésztára kenem rá a tölteléket, vagy már az előre megsütött tésztára?

Nekem van egy hasonló receptem, csak az nem pudingos, és ott eggyütt kell megsütni a töltelékkel! Előre is köszönöm válaszod! Anita :)

Szia! A nyers tésztára kell a tölteléket tenni, egybe kell sütni az egészet. Üdv. : Andi

2011.01.19. 15:52
Anesz

Kedves Andi!

Gratulálok az oldaladhoz, Anyukám hívta fel rá a figyelmemet, akkor töpörtyűs pogácsát sütöttem, ami mennyei lett. Most pedig a meggyes pitét, mert ez a Barátom kedvence. Biztosan ízlik neki majd, én megkóstoltam és nekem nagyon bejött. Köszönettel:

Anesz

2011.01.08. 22:06
gabóca

 Miután írta valaki, hogy az alsó lap sületlen marad, ezen én úgy segítek, hogy az alsó lapot külön elősütöm néhány percig, utána töltöm meg és teszem rá a fedőlapot! Így elkerülhető, hogy nyers maradjon. 

2010.12.13. 07:34
Klári55

Szia!

A meggyeset csináltam meg ,nagyon finom.Köszönöm a finom recepteket.

2010.09.26. 22:29
Zsu0714

Sziasztok!

Mekkora tejfől kell bele a nagy poharas vagy a kicsi?

Szia! Kicsi kell bele, az az alap, ha nagy kellene akkor oda lett volna írva. Üdv. : Andi

2010.07.01. 12:51
mazs22

Sziasztok!

Az előbb sütöttem meg a sütit, először is köszi a receptet:-) Az íze tényleg nagyon finom, Csak egy problémám van, hogy az alja kicsit nyers maradt, a teteje teljesen jó... Azzal mit tudok legközelebb csinálni, hogy jó legyen? Így is nagyon finom, de érezni, hogy kicsit nyers alul:-(

Amúgy 170 fokon sütöttem alsó-felső sütéssel. Vagy légkeverőssel kellett volna? Segítsetek légyszi:-) Előre is köszönöm!

2010.06.27. 12:35
Bobek

most sütöttem meg és nagyon finom lett.köszönöm

2010.06.27. 11:33
Ágota

Szia én nekem az almás jobban izlett mint a meggyes de nagyon finom minden süti gratulálok az oldalhoz jah nekem is csak az a bajom hogy nem mindegyik sütihez van odaírva hogy hány fokon és mennyi ideig kell csinálni???? Ágota

2010.06.27. 11:25
Zsancika

Szia Andi!

Megcsínáltama a meggyes pite receptedet és nagyon jól sikerült!Köszönöm szépen

2010.06.27. 11:23
zsófi

most fog anyukám sütni és nagyon finom

2010.06.26. 13:56
Dóri

 Ma megsütöttem. Nagyon finom lett, köszönöm.

2010.05.28. 21:38
Katta

 Érdeklődnék,h cseresznyével is működik ugye? Viszont mivel friss cseresznyém van mivel készítsem a pundingot? előre is köszi!! millió hála a sok finomságért!! :-)

Szia! Ha cseresznyével készíted nem kell feltétlenül a pudinggal készítened, de ha úgy szeretnéd, akkor fahéjas, cukros vizzel főzd meg a pudingot. Üdv. : Andi

2010.05.23. 14:53
Zsanimami

Huuu, koszonom szepen, mar sutom is meg!!!

2010.05.05. 19:23
Zsanimami

SZia Andi! Szeretnelek megkerdezni, hogy ha makos toltelekre vagyom  (35. hetes kismami vagyok es beleremegek a makospite gondoltaba is) :) akkor azt hogyan kell kesziteni? A teszta marad, csak a toltelekre gondoltam. Ugy mint a bejglibe?

Koszonom elore is a valaszod, mar alig varom! :)

Szia! Próbáld ki esetleg ezt a receptet! :)

Nagyon mákos kocka

Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 5 dkg darált mandulabél, csipetnyi só.

Töltelékhez:3.5 dl tej, 12 dkg cukor, 1 db fahéjrúd, 20 dkg darált mák, csipetnyi só, 5 dkg búzadara, 1 db citrom héja, 2 evőkanál rum, fél marék mazsola.

Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig.

Vajjal kenjünk ki és liszttel szórjunk meg egy 20x14 centi átmérőjű tepsit. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki vékonyra, majd óvatosan béleljük ki vele a tepsi alját. Ha nem sikerül egyben belehelyezni, kezünkkel foltozzuk ki a hiányos részeket.

Töltelékhez két decinyi tejet forraljunk fel 10 dkg cukorral és a fahéjrúddal, majd adjuk hozzá a darált mákot és a mazsolát. Hagyjuk állni 10 percig.
Egy másik lábasban másfél deci tejben, csipetnyi sóval és a maradék cukorral főzzük meg a búzadarát.

Keverjük a megfőzött darát a mákhoz, reszeljük bele a citrom héját, és ízesítsük rummal. Tehetünk bele pár evőkanál baracklekvárt, ettől még szaftosabb lesz a töltelék. Keverjük jól össze, majd tegyük a tésztával beborított tepsibe. Kanállal egyengessük el simára.

Tetejére reszeljük káposztareszelővel a maradék tésztát. Könnyebb tudjuk reszelni, ha előtte 10 percre betesszük a fagyasztóba.

Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig. Ha elkészült vágjuk kis kockákra.

2010.04.29. 16:05
Erika

Szió Andrea!

Isteni lett a sütemény.Én múlthéten találtam rád, s 24-én el is készült az első almás pite.Nem mertem dupla adagot készíteni, nehogy csalódjak.Végül az eredmény pozitív lett.Röpke félóra alatt elfogyott.Hétvégén a fanta tortával próbálkozom majd,Szimonetta lányomnak szeretném szülinapjára.Örülök,hogy van ez az oldal.Erika

2010.04.25. 12:41
Ildi

Valamiért nekem sem lett jó a tésztája, legközelebb én is másféle tésztát használok hozzá, de a töltelék nagyon jó, finom lett, a tészta sem rossz, csak nem lett az igazi nekem.

2010.03.15. 14:58
kitti1209

A rácsos-almás tésztája jobban illik mindkét pitéhez szerintem. Ezt is elkészítettem és meg lehetett enni, de én nem fogom többet ezzel a tésztával csinálni. Köszi a recepteket!

2010.03.14. 17:04
babi

Szia Andi!Én is megsütöttem a meggyes pitét és nagyon finom .Köszi a sok fincsi receptet.Babi

2010.02.25. 13:26
pálosi friderika

én érdeklödnék hogy mekkora tepsihez elég a hozzávalók?köszönettel.

2010.02.13. 11:31
Ami

Nagyon finom sütemény !!Kedvencem lesz!!Ami

2010.02.02. 08:36
Katika

Sziasztok!

Tegnap megsütöttem a meggyes pitét, nagyon nagy sikert arattam vele. Olyan jó, hogy rátaltáltam erre az oldalra, nagyon tutik a  receptek !

2010.01.19. 13:57
Csini

Szia!

Köszönöm szépen!

Egyébként Nagyon tetszik az oldal ! Folyamatosan próbálok ki recepteket és most ezt néztem ki:)

Üdv.

2010.01.19. 10:13
Ildi

köszi, megcsináltam, nagyon finom volt csak kicsit sok almát tettem bele :) legközelebb a meggyeset is megcsinálom ;)

2010.01.17. 20:04
Csini

Érdeklődni szeretnék,hogy mennyi a sütési idő?Köszönöm!

Szia! Sütőtöl függ, de sokáig nem kell sütni. 170 - 180 fokon, 15-20 perc. Andi

2010.01.07. 11:28
marika

 Ez egy fantasztikus recept köszönöm szépen

2010.01.02. 09:29
Ildi

Szia!

Az almásat akarom megcsinálni, de nem értem, hogy a pudingport csak belekeverem az alma levébe, vagy rendesen tejjel megfőzöm a pudingot és utána keverem hozzá az almát????

Szia Ildi! A tej helyett az alma levével főzőm meg a pudingot és utána keverem hozzá a reszelt almát. Andi

2009.10.30. 16:07
Monikira

Előre is köszönöm!Üdv:Móni!

(Ez lemaradt):)

2009.10.30. 16:06
Monikira

Szia Andi!

Annyi lenne a kérdésem ,hogy a tésztát milyen tepsibe tegyem bele?Kivajazott lisztezettbe  vagy sütőpapírral béleltbe?

Bocsika még kezdő sütő vagyok:)

Várom válaszod holnapi ebéd mellé szeretném szervírozni!:)

Szia! Bármelyik megoldás jó, amelyik neked egyszerűbb! Üdv. : Andi

2009.10.25. 19:14
Ani

NAGYON  FINCSI  LETT.KÖSZI A RECEPTET.

2009.09.09. 09:58
Zsuzska

Szóval finom lett a pite a zsírral is.

2009.09.08. 18:22
MONYESZ

Sziasztok! Az elöbb megcsináltam a meggyes sütit. Életembe most sütöttem elöször:) ,ettöl függetlenül jól sikerült. Talán egy picit kemény a tésztája,mondjuk nem mértem ki semmit csak körülbelülre raktam a hozzávalókat.  Finom lett. :D

2009.08.29. 18:29
Zsuzsanna22

Zsuzska vagyok ez lemaradt. :-)

2009.08.29. 18:28
Zsuzsanna22

Szia!

Megcsináltam a meggyes pitét. Igaz én 20 dkg zsírral és igy lett rossz. De sajnos margarint az elfelejtettem venni. Nagyon finom a tölteléke.

2009.08.19. 22:19
lvskorpion

Szia Andi, tök szupi ez az oldal. Megsütöttem én is a meggyes változatot és mennyei lett!! Köszi szépen!

2009.08.02. 21:06
csupata

Szia Andi!

Ma megsütöttem izlett a családomnak, köszi a recit!

Üdv Edit

2009.07.27. 13:03
Noémi

Szia Andi!

Ez mekkora adag? Mekkora tepsiben kell sütni? Köszi:Noémi

Szia Noémi! Normál gáztepsi méretű. Andi

2009.07.19. 06:28
molnár ilona

Szia Andi! Köszönöm a választ! Üdv:Ilona

2009.07.16. 10:59
molnár ilona

Valaki aki megsütötte a meggyes sütit Segitsen nekem hogy csak alul vagy alul felül tészta van?????????????

Szia Ilona! Mivel valóban tényleg nem volt egyértelmű a recept, kiegészítettem és beleírtam a kérdésedre a választ. Üdv. : Andi

2009.07.14. 19:04
ildi

már harmadjára készitem el a meggyes pitét.A családom kedvence lett.

2009.06.29. 10:30
molnár ílona

szia Andi! Szeretném megsütni a  meggyes pitét a pudingosat, azt szeretném kérdezni,hogy felülre tészta kerül? mert az nincs oda írva a recepthez. Köszi

2009.06.27. 19:43
Éva

Szia Andi! A pitének a meggyes változatát sütöttem meg, de valami isteni lett! Már, kinézetre is gyönyörű, csak gratulálni tudok a sok finom recepthez, annyit változtattam rajta, hogy a tésztájához több cukrot tettem. A végeredmény, magáért beszélt: mindenkinek nagyon ízlett!!! Köszi! Éva

2009.06.18. 13:29
anya

 Most sűl,nagyon várom az eredményt,jónak igérkezik!

2009.06.05. 18:24
Ági

Andi. Ha pudiggal megfözöm ameggyet ill. a levét,nem lesz kemény??Mint a puding amikor össze áll?Vagy forron kell még rákenni a  tésztára??Szia.

Szia! A meggylés pudingba még melegen bele kell keverni a meggyet és utána lehet is rátenni a tésztára. Andi

2009.04.24. 19:09
Anna

Elkészítettem az almás változatot. Nagyon finom lett!

2009.04.03. 19:58
brigi

NAGYON JÓK A RECEPTEK!

2009.04.02. 09:29
Angi

Szia Andi!

Tényleg nagyon jó ez az oldal, frankón meg van csinálva, meg szépek a képek is. Az, hogy a receptek jók-e, most kezdem el próbálgatni. Egy nagy hiányosságot azonban már most felfedeztem. Például itt sincs megadva, hogy hány fokon és mennyi ideig kell sütni ezt a pitét. És egy kezdő háziasszony számára, mint én, ez elég nagy gondot jelent...

2009.03.26. 20:53
Andika

Azt szeretném kérdezni h milyen morzsával kell leszórni?

2009.03.07. 09:38
inyencke

Szia Andi!

Gratulálok a laphoz, nagyon szép, átgondolt, és ami a fö, nagyon jók a receptek, a leirt arányok, na meg a gyönyörü képek. Csorog az ember nyála. Szóval legyél büszke magadra.

Köszönjük, csak igy tovább.

2009.03.06. 09:58
anita

Elkészítettem a meggyes változatot, és isteni lett!!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa