Darázsfészek  
	 
	2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. 
	Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.  A tésztájának lágynak, de azért dolgozhatónak kell lennie.  
	Ha túl lágynak érzed, nyugodtan tegyél bele meg egy kis lisztet, semmit nem ront rajta. 
	Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 
	10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg darált dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. 
	Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Úgy tegyük a tepsibe a tekercseket, hogy a végüket picit hajtsuk alá, ettől a sülés közben kiszivárgó cukros dió nem ég oda. 
	Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. 
	Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. A locsolás nagyon finom ízt ad neki. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanilia sódot kinálhatunk mellé.  
	 
	  
	  
	  
	   
 | 
Szija Andi nagyon szépen köszönöm ezt a jó receptet tegnap megcsináltam és mindenki elvolt bűvölve nagyon köszönöm




