♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Habrúd

 

Habrúd / saját recept!

 

Hozzávalók : 3 db tojásfehérje, 27 dkg kristálycukor, olvasztott csokoládé, kevés darált dió vagy darált mogyoró

 

Elkészítés : 18 dkg cukrot annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje sűrűre főzünk. ( Pl. úgy mint a habos linzernél ) Közben a tojásfehérjéket 9 dkg cukorral kemény habbá verjük és csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. Együtt még tovább verjük a habot, míg egy kicsikét nem hűl. Nyomózsákba tesszük és sütőpapírra nyomva tetszés szerint formázzuk. A darált  dióval vagy mogyoróval megszórjuk és 90 – 100 fokon szárítjuk, nem sütjük! Addig a szárítjuk amíg a papírtól el nem válik. Ha kihűlt olvasztott csokoládéba márthatjuk.

 

 

 

 

21 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2015.03.18. 14:45
lejutka

Szia Andi!

Az én cukorszirpom megkaramelizálódott, és karamellszine

lett a habnak sokáig foztem a szirupot? Hogyan kerülhetem el a karamellizálódást? Ettől függetlenül nagyon finom lett a habrud csak nem fehér.

Nagyon jók a receptjeid köszönöm.

2013.06.24. 18:35
marczyhajni

Szia Andi!

Nagyon nagyon finom! És rajta az a csoki és a megpirult dió!

Mesés!

Üdv.:

Márczy Hajni

2011.03.02. 13:20
Muzsika

Szia Andi!

Isteni finom volt ez is! A 2 kiskrapekom csak úgy falta befelé, mire elkészült a 2-ik adag, az első elfogyott. Nem volt időm csokiba mártani 

Ma a rizsfelfújtat csináltam meg, az is nagyon finom! Egyre többet sütök-főzök az oldaladról, nagyon jók a receptek! 

2011.02.26. 14:26
MajorAnna

Szia Andi!

Ebből a hozzávaló mennyésigből átlagosan hány darab rúd lesz?

Major Anna

Szia! A fenti képen látható mennyiség, nagyságtól függően kb. 25 - 30 db. Üdv, Andi

2011.02.19. 11:10
Adri25

Szia Andi egy kérdésem lenne miért kell a cukorszirup eleve a habrúdba? de eddig a receptjeid közül lassan 30 féle dolgot megcsináltam. még egy kérdés lassan itt van a párom születésnapja szerinted mit csináljak neki. Szereti a süteményeket.

Köszönöm puszi

2010.12.18. 14:33
Lilla

Szia Andi! 

Én most próbálom a habrudat megsütni, de nem tudom a habzsákból a sütőpapírra nyomni, mert elfolyik, mintha csak  víz lenne.  :( 

Még várok egy picit és újra próbálom... ugyanis benyomtam a zsakzsákban lévő habot a mélyhűtőbe, hátha ott összekapja magát... :) 

Remélem lesz belőle valami... :) 

Üdv, Lilla.

Kedves Lilla! Valószínű nem főzted fel kellően sűrűre a cukrot, különben nem szabadna folyósnak lennie. Így sajnos szerintem nem lesz jó. Kb. 10 - 12 perc az amennyi ideig a cukrot kell főzni, addig amíg sűrű és gyöngyöző nem lesz. Üdv. : Andi

2010.12.15. 14:41
knekató

Most próbálkozom a habrúd elkészítésével. Karácsony közeledtével sok süteményt sütök,  így sok tojásfehérje halmozódik fel. Aki még hasonló cipőben jár, azoknak segítségképpen megírom, hogy egy tojásfehérje 35-45 gram, tehát ki lehet mérni a szükséges mennyiséget, ha esetleg nagyobb mennyiség lenne.

2010.10.24. 17:14
Kati

Kedves Andi!

Az  egész család hátast dobott ettől a habos döbbenettől! Nagyon fincsi lett!

Szerintem a szakácskönyvek elmennek a levesbe, és inkább innen főzök!

Köszi a szupi recepteket! :D

2010.04.01. 12:06
Domi--->nika

helo! anyukám most fogja megsütni az emeletes élvezet süteményt, mert már sokan mondták neki h nagyon finom. biztos nagyon finom lesz majd

2010.02.11. 20:08
Jucus

Szia Andi!

Nagyon szuper  az oldalad  sok receptet kipróbáltam és nagyon szuperek!

Amit eddig megcsináltam mind sikerültek és kivétel nélkül mind izlett.Ezután is használni fogom a recepteket köszi

2010.01.04. 14:41
szilvia

Szia Andi.amikor a cukrot ellepi a víz,kavargatni kell?

Tegnap megcsináltam a rizsfelfújtat és nagyon király lett,el is fogyott.

Pár napja találtam meg az oldaladat,de azótá nincs olyan nap,hogy ne nézzek be hozzád.nagyon jó!

Szia Szilvia! Igen, közben kevergetni kell. Örülök, hogy ízlett a rizsfelfújt, sok sikert a további receptek kipróbálásához! Üdv. : Andi

2010.01.02. 20:49
Éva

Szia Andi! Nagyon jó ez a habrúd, ma megcsináltam. Van egy nagyon finom ananásztorta receptem, amit erdélyi barátomtól kaptam, és abból mindig kimaradt 6 tojás fehérjéje, ami gond volt számomra. De mostmár..., nagyon remek, ez lesz belőle. Köszi!

2009.12.16. 19:13
Timmencs

Sziasztok!Ma csináltam ezt a habrudat,szuper jó lett,próbáljátok ki,érdemes!!!!!!!!

2009.12.07. 13:14
laszloné

Szia Andi most léptembe nem rég.szeretném kérdezni hogy ez a spirált hol lehet beszerezni mert még nem láttam sehol, igen csak ki probálnám.és a gesztenyés kas formát is. ha tudnál nekem segitenni meg köszöném. Szia Aniko.vissza jelzést nem kaptam még.

2009.11.19. 21:13
Aliz

Szia Andi

Megszeretném csinálni énis ezt a Habrúdat .Viszont egyvalamit nem értek sajnos, hogy a száritás az hogyan történik ha nem sütöm ?Lehet kicsit félreértem a dolgokat de akkor sem értem  Előre is Köszönöm
Űdv.Alíz

Szia Alíz, szárítani úgy lehet, hogy sütődet a legalacsonabb hőfokra, 80 - 90 fokra állítod és úgy "sütöd" . Akkor jó a habrúd amikor elválik a sütőpapírtól. Üdv. : Andi

2009.11.10. 14:49
Meluci

Szia:) Kipróbáltuk a HAABRÚD-ot, és nagyon izlett:) mert csodálatos íz kompoziciót kaptunk, ajánlom mindenkinek. :)
mutatósis, az ünnepi asztal különleges dísze lessz  

2009.09.18. 19:24
Tanett

Tanett: Szia
Andi! SZeretnélek megkérdezni, hol tudok habzsákot venni, amivel ilyen
gyönyörűséget lehet készíteni? Köszönet a receptekért.

Szia! Cukrásztermékeket árúsító helyeken jó minőségű habzsákokat tudsz venni. Üdv. : Andi

2009.08.09. 19:37
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám!! Meg csináltam a hab rudat. Sikerült is csak akivitelre a tied szebb. de sebaj úgy is össze rágjuk. Köszike neked ezt a receptet is. Puszi pircsi. Ja azt tudnod kell ám hogy olyan nap nincs hogy ne nézzek be hozzád, Imádom az oldaladat.

Kedves Pircsi! Legközelebb már biztosan szebben fog sikerülni a nabrúd is. Köszönöm Neked a dícséretet, örülök, hogy minden nap benézel hozzám! Puszi : Andi

2009.08.09. 11:16
ilonaxy

Szia Andi!

Amikor a habhoz adom a cukrot akkor már nincs a tűzön ugye? Hanem levetted és úgy csurgatod majd vered addig amíg nem lesz langyos a massza?

Szia! Pontosan úgy kell készíteni ahogy leírtad! Andi

2009.08.03. 21:31
marikajozsi

Szia Andi!

Nagyon tetszik ez a recept ,biztos ki próbálom.Szeretném meg kérdezni. Olyan lesz mint a hab karika ? Köszi szépen  üdv:Marika

Marika, persze olyan mint a habkarika. Andi

2009.08.02. 19:07
Katica mama

Szervusz Andikám! Szeretném Tőled kérdezni,hogy csak a végeket,vagy van amit egészen belemártassz a csokiba,mert a képeken nem lehet tökéletesen kivenni. Válaszodat előre is köszönöm.Puszillak Katica mama.

Kedves Katica mama, inkább a felső fotón látszik jobban, hogy átlósan csokiztam be, de lehet teljesen vagy csak a végeket vagy aki ahogyan akarja. :) Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa