  
  
Flamingó szelet  
 
A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor,  1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej. 
 
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor. 
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.) 
 
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. 
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral. 
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető. Mindenképpen hagyjátok állni egy napot.  
 
Én a pudingos változatot választottam, nagyon finom lett!  
  
   
  
 | 
Szia Andi! Azt szeretném megkérdezni, hogy az 1kanál zsír helyet lehet-e ráma margarint tenni? Nagyon finom sütik,és ételek vannak az oldalon.