  
  
Édes  gomba / kb. 16 db 
    
        
            | 
             Hozzávalók a kalaphoz : 
             | 
         
        
            | 
             50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma 
            A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája 
            A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal, 
              
            A szárához : 1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej 
             | 
         
        
            | 
             Elkészítés: 
             | 
         
        
            | 
             A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk. 
             A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel „ megfestjük”. Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe.  
            A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral.   
              
            Tipp : Ha valaki ódzkodik a krémben levő nyer tojássárgájától, használjon helyette sima vajat.   
             | 
         
    
 
 
  
  
  
 | 
Szia Andi!
Én még csak 11 éves vagyok
, de eddig nagy volt a sikere a sütikémnek aminek te adtad a recepted. Igazából én csak az ilyen sütés nélküli recepteket szoktam csinálni. Na mind1.
Köszike: Kinga