Szakállas pogácsa 
	Tészta: 30 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl 
	A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok ( kb. 3 - 4 mm ) vastagságúra kisodorjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.  
	  
	Sajtkrém: 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, késhegynyi pirospaprika, só. 
	Ezeket összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. 
	Ezt követően 10 dkg puha vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.  
	  
	A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. 
	Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. 
	     
	  
 | 
Nagyon fini már töbször csináltam a családnak.