  
Túrós  fánkkarikák  / kb. 33 db 
Hozzávalók : 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 6 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál rum, 25 dkg túró, 1 csipet só, 2 csipet sütőpor  
0.5 dl tejjel, kevéske kristálycukorral  és  2  evőkanál liszttel az élesztőt futtassuk fel.  Dolgozzuk krémesre a puha vajat a tojássárgájákkal , a rummal, a túróval, és a porcukorral.  Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az átszitált lisztet  (a sütőporral ), a sót és a maradék  langyos tejet ( de csak fokozatosan amennyit a liszt felvesz ) . Egy közepesen lágy tésztát  kell kapnunk.  
Dagasszuk  ki és kelesszük meleg helyen  40 percig.  
Gyúrjuk át a megkelt tésztát , majd nyújtsuk ki  1 cm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle korongokat egy 8 cm átmérőjű  pogácsaszaggatóval vagy pohárral. A közepüket pedig szúrjuk ki  egy jóval kisebb kb.  3 cm-es  pogiszaggatóval.  Helyezzük a fánkokat lisztezett vagy sütőpapíros felületre ,takarjuk le őket konyharuhával és kelesszük további  30 percig.  
Bő olajban , lassú tűzön süssük a fánkokat  aranybarnára , majd szedjük konyhai papírtörlőre. Ha kisültek forgassuk meg őket kristálycukorban vagy szórjuk meg porcukorral.  Sárgabaracklekvárt kínálhatunk mellé.  
Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fánkok könnyen megéghetnek!  
  
  
  
  
 | 
Szia ANDIKA nagyon jók a receptjeid köszönőm szépen mind szuper!