♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Szőlős pite

Szőlős pite

A tésztához:  30 dkg liszt + amennyit még felvesz a gyúrásnál és a nyújtásnál, 12 dkg zsír (vagy 15 dkg vaj) 10 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor ½ kávéskanál só

A töltelékhez: 40 dkg csemegeszőlő (kék és fehér vegyesen), 10 dkg cukor, 1 ek vaníliás cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál keményítő

A tészta szórásához: 4 evőkanál zsemlemorzsa

A tészta kenéséhez:  1 kisebb felvert tojás

A pite szórásához:  porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk és eltávolítjuk a magjukat A kisebb szemeket hagyhatjuk egészben. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményítővel és jól elkeverjük.(A tölteléket ne hagyjuk sokáig állni, mert sok levet ereszthet.) A tésztát kettéosztjuk, cipókat formázunk belőlük, amelyeket jól lisztezett felületen 22x33 cm-es lapokká nyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, ráöntjük a szőlős tölteléket, elegyengetjük és a másik kinyújtott tésztalapot ráfektetjük. A pite tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. A kész pitét legalább 30 percet pihentessük, ezt követően szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés :  Kb. 60 dkg szőlővel készítettem, mert az előkészítés során kevésnek találtam a 40 dkg-ot. Utólag azt mondom bőven kellett bele.

 

A recept a Kifőztük újság 7.számában jelent meg, mely itt  letölthető. A recept szerzője : Ízes kalandok

 

 

 

 
 
 
Print
 
 
14 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.11.23. 01:16
juliska

Én meggyes pitét sütöttem evvel a tésztával. Ez ízlett a piték közül eddig a legjobban. Ez lesz az elsőszámú! Puha, finom és pont elegendő mennyiség!

2011.10.16. 13:01
Mi-lena

Sziasztok!

Megsütöttem én is, de a tésztát nem tudtam téglalap alakúra nyújtani, repedezett a szélein körbe, így a gombóc alakú tésztát a kerek tortaformába nyomkodtam kézzel. Nagyon finom lett! Legközelebb kipróbálom almával is!

2011.09.16. 19:57
scarlett

Nagyon finom lett, az illata kísértésbe ejtette a családomat....nem vártuk meg h kihűljön... :)

2011.01.13. 17:46
Zsuzsiiii

Én almáspitét sütök ebből a tésztából,isteni finom !Köszönöm a receptet!

2010.11.28. 16:10
istenno

Helló Andi!

Annyira guszta ez a süti, hogy gyorsan ki kellett probálnom! :-) Meg is sütöttem már többször is. Rendkívül ízletes csemege. Nemrég kiprobáltam alma körte kombinációval is. Az is nagyon jó!

2010.11.28. 12:47
Mögyöngyi

Már régóta szerettem volna valami szőlőset csinálni, de soha nem találtam...ezt biztosan elkészítem!


 

Üdv. Gy.....

2010.10.31. 21:46
Móni

bocsi,hogy "közbeszólok" de nekem sem volt keményítőm,se pudingom. Lisztet szórtam helyette,és így is tökéletes lett az eredmény!

jó sütögetést mindenkinek!!

M.

2010.10.16. 16:58
Belyus

Szia! Olyan sokszor találkozok receptekben étkezési keményítővel, de nálunk csak nagy kiszerelésben találtam. Azért meg sajnáltam kiadni a pénzt, hisz legtöbbször puding is jó. Ebben az esetben te mit tennél bele helyette? Előre is köszi a választ

Szia! Szerintem tehetsz bele pudingport is nyugodtan. Andi

2010.10.09. 22:01
Zsuzsó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hány fokon süssem a pitét? 180 fokon jó lesz? Vagy ha nem akkor mennyin?? Előre is köszi a választ :)

Szia! Kb. 170 - 180 fokon. Andi

2010.10.09. 07:09
simam

Szia Andi, én is megsütöttem,olyan lágy volt a tésztája,hogy attol féltem,nem tudok majd vele dolgozni...de csupán jobban oda kellett figyelnem,és ahogy te is írtad,vajpuha volt....isteni illat a lakásban,isteni érzés a nyelven:)  Sok alapanyaggal-köztük a szőlővel is- ugy vagyok,hogy jo lenne belőle dolgozni...de hogyan....és ez a süti a szőlő ízének legjobb barátja. :) 

Szia! Örülök, hogy ilyen siker Nálad is. Nekem a család azt mondta, hogy legközelebb az összes pitét ezzel a tésztával készítsem. Üdv. : Andi

2010.10.05. 09:42
timcsy23

szia Andi!

a hetvegen megsutottem en is ezt a sutit es nagyon finom lett,nagy sikerrel jartam hisz hamar elfogyott.koszike

                            udv timcsy23

2010.10.02. 21:07
Bera

Szia Andi!!

Megsütöttem ezt a sütit is. Nagyon ízlett mindenkinek. A kisebbik  fiam nem szereti a szőlőt, de erre a sütire azt mondta, hogy nagyon finom, és süssek máskor is.

Nagyon köszönöm a receptet, várom a következőt!

2010.10.02. 12:41
andri

szia andi!

köszike a receptett csak az a baj h nagyonkemény lett pedig mindet megcsináltam! mit csinálhattam rosszul?

de köcce a reeptet naygon!

Szia! Ha kemény lett akkor sajnos túlsütötted, mert vaj puhának kellene lennie a tésztának. Üdv. : Andi

2010.09.30. 16:51
Vikica

Szia Andi!!

Nagyon guszta ez a sütid is!

Üdv.Vikica

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa