  
  
Kókuszos csibék  
  
Hozzávalók :  
  
1 cs. élesztő,  
2,5 dl langyos tej 
8 dkg kristálycukor 
50 dkg liszt 
1 narancs héja 
8 dkg puha vaj 
1 tojás, só 
  
A dekorációhoz :  
  
1 tojássárgája 
3 dkg marcipánmassza 
piros ételfesték 
10 dkg kókuszreszelék 
10 dkg baracklekvár 
24 db apró mazsola 
  
Elkészítés : 
  
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük,  átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek. Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.   
  
  
  
  
 | 
nagyon jók ezek a csibék,,neki is fogtam elkésziteni , de sajnos nekem nem lettek ilyen kis takaros csibéim?mert lágy lett a tészta ?vagy nem tudom !nagyon megkeltek sütés közben és elvesztették a formájukat.Tudnál nekem valamilyen tanácsot adni ?ízre nagyon finom lett.
Gratulálok az oldaladhoz nagyon jó .Már kipróbáltam egy pár sütit ...ÉS SIKERÜLT?