  
	Darálos gépi keksz  
	Hozzávalók : 70 dkg finom liszt , 20 dkg margarin/vaj , 20 dkg kristálycukor , fél csomag sütőpor , 1 citrom héja + leve , 2 egész tojás ,tej  
	 
	1-2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan) 
	A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. 
	Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat. 
	Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta. 
	Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin. 
	A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük. 
	 
	Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni. 
	 
	Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni. 
	Formázás: 
	Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni. Tetszés szerint olvasztott csokoládéba is mártható.  
	 
	  
	Ezt kell a daráló végére illeszteni :  
	  
	  
 | 
Ez a recept jó kekszkinyomóhoz is?Vagy arra külön recept van?tudtok nekem ajánlani? Olyat amit próbáltatok és bevált.