  
Narancsos  hógolyók  / 40 – 45 db 
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 8 dkg porcukor, 10 dkg darál mandula, 20 dkg margarin, finom szemcsés kristálycukor vagy porcukor a forgatás + 1 cs. vaníliás cukor 
Elkészítés  : A lisztet összedolgozzuk az alaposan megmosott  narancsok ( kb. 3 db ) héjával, a porcukorral, a darált mandulával, és a margarinnal.  A masszából kis méretű  golyókat  formálunk és sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Előmelegített   sütőben  alacsony hőfokon  15 – 20 perc alatt süssük  készre.  A finom szemcsés kristálycukorhoz vagy porcukorhoz  keverjünk  1 csomag vaníliás cukrot és még forrón azonnal forgassuk bele a golyókat. Hagyjuk kihűlni, majd jó záródó dobozba tehetjük.  
Figyeljünk a sütésnél  nehogy  túlsüssük , mert akkor száraz lesz, nem pedig puha omlós.  
   
 | 
Kedves Andi!
Most sütöttem meg a golyókat nagyon finom lett. Azonban nem lettek ilyen szép gömbölyűek....hogy csinálod? Nagyon nehez állt össze a massza, sőt inkább nem állt össze:) mikor megcsináltam a golyókat akkor hűtőbe tettem 1 órát, így sütés közben nem folyt szét, de akkor sem lett olyan szép mint a Tiéd.Az íze viszont fantasztikus, úgy is, hogy csak 1 narancsnak és 1 citromnak a héját tettem bele, mert más nem volt itthon.
Mégegyszer köszönöm a fincsi receptet! Üdv, Mónika