♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Update receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[14-1]

2012.12.22. 10:27

Karfiol püré (krumpli püré rajongóknak)

Egy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Miközben áttörjük beledubunk egy kis darab zsírszegény margarint és csurgatunk hozzá egy kevés tejet (kb 1-1,5 dl a karfiol mennyiségétől függően) krémesre keverjük.

Húsokhoz nagyon jó köret, de akár magában is fogyasztható.


2012.12.22. 10:23

Rakott karfiol

Hozzávalók:

-egy nagy fej karfiol rózsáira szedve

-1 tk. só

-6 evőkanál zabpehely (a karfiol mennyiségétől függően kicsivel több vagy kevesebb)

-1 egész tojás

-45 dkg darál csirke/pulyka hús

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-ízlés szerinti fehérbors

-3dl 12%-os tejföl

-zsírszegény Hóvirág sajt reszelve kb 10-12 dkg.

-pici vegeta

-egy ek. olíva olaj.

A rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk a húst is. Félre tesszük. Egy hőálló tálat kikenünk egy kevés olíva olajjal, a karfiol egy harmadát beletesszük a tálba, rákanalazunk a húsból és meghintjük zabpehelyyel. Majd újból karfiol, újból húst, stb. A rétegezést addig folytatjuk még elfogynak az alapanyagok. A tetejét leöntjük a tejföl és a tojás keverékével, majd rászórjuk a reszelt sajtot és közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük. Meg kell várni még langyosra hűl, csak utána szeletelhető szépen.

Karfiol helyett kelkáposztából is készíthetjük. A kelkáposztát ujjnyi vastagra szeleteljük és úgy mint a karfiolt megpároljuk.

 

 


2012.12.22. 10:11

Tejbe-zabi reggeli

-3 dl 1,5%-os tej

-5 evőkanál zabpehely

-1 teáskanál folyékony édesítőszer

A tejet felforraljuk, felfőzzük benne a zabpelyhet még jól besűrűsödik, belekeverjük az édesítőt és kis tálkákba mérjük. A tetejét meghintjük natúr kakaóporral és/vagy őrölt fahéjjal. Idény gyümölcs, diabetikus levkár is passzol hozzá.


2012.12.22. 10:07

Diétás piskóta alap recept

-Egy kis pohár natúr zsírszegény tejföl vagy joghurt

-2 teáskanál folyékony édesítőszer

-a tejföl poharával mérve 2 pohár zabpehely liszt és 1 fél pohár teljes kiőrlésű búza vagy rozs liszt, esetleg graham liszt.

-2 ek. olíva olaj

-2 egész tojás

-egy cs. sütőpor

-1 k.k. vanília aroma

A liszeteket a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük. Ha túl kemény a tészta pici tejjel hígíthatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiba tesszük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. 170-180 fokon kb. 15 perc.

Ez az alap tészta receptje, ezt még bármivel (ami fogyókúrás) fel lehet turbózni.

Sütés előtt dobálhatunk bele gyümölcsöt, diót, mogyotót, stb.

A tésztát natúr kakaóporral is készíthetjük.

Ha kisült félbe vághatjuk és megtöltejük ezzel a krémmel: egy nagy doboz 12%-os tejfölt kikeverjük 3-4 evőkanál cukormentes diabeitkus lekvárral, ízlés szerint vanília aromával és folyékony édesítővel (a lekvár édességétől függően) Hűtőben legalább egy órát hűtjük, a tésztát megkenjük, összeállítjuk, majd újabb legalább fél órára hűtőbe tesszük. Ezután szépen szeletelhető.

A sütit töltetlenül is lehet hagyni, esetleg csoki öntetet is lehet rá készíteni. Ehhez keverjünk össze 5 púpos evőkanál natúr kakaóport 1 kávéskanál folyékony édesítőszert és annyi vizet, hogy sűrűbb öntetet kapjunk. A süti tetejét vonjuk be bele.


2012.12.22. 09:55

Paradicsomos káposzta főzelék+pörkölt

Hozzávalók a főzelékhez:

-1 kisebb fej édes káposzta

-1 k.k. köménymag

-ízlés szerint édesítőszer

-csipet só

-2,5 dl cukrozatlan paradicsomlé (vagy 1 hámozott paradicsom konzerv turmixolva)

-3-4 kanál étkezési keményítő

A káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradicsomlevet (vagy a turmixolt konzerv paradicsomot) a keményítővel (csomómentesre!) és besűrítjük vele a főzeléket. Ha szükséges még vízzel hígíthatjuk, ha túl híg pici vízben feloldott keményítőt meg adhatunk hozzá. Kóstolunk és ha szükséges még adunk hozzá folyékony édesítőszert.

Pörkölt lájt hozzávalók:

-fél kg csirke/pulyka mell vagy apróhús

-1 nagy fej vöröshagyma

-csipet őrölt kömény

-ízlés szerint só

-csipet bors

-egy gerezd fokhagyma

-1-2 ek. őrölt fűszerpaprika

-2 ek. olívaolaj

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd rátesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a borsot, a köményt és felengedjük vízzel.Visszatesszük a tűzre, lefedjük és 20 percig időnként megkevergetve főzzük. Ha a hús megpuhult levesszük a fedőt és úgy főzzük tovább, kevergetve, hogy a szaft besűrűsödjön, készre főzzük.

A káposzta főzeléket a pörkölttel tálaljuk.

 


2010.10.19. 18:07

 Elkészítettem! Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!


2009.08.21 20:11
Anikó

Zabpelyhes töltött tojás

Hozzávalók :7 tojás , 1-2 kanál olívaolaj , 1 fej hagyma , 2-3 gerezd
fokhagyma , só, bors , petrezselyemzöld , 2 marék zabpehely

6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük
és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon
megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem
jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját,
kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott
és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással
sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a
tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem
zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.


2010.07.25. 16:56

Update sajtos pogácsa:

Hozzávalók:

2.5 dl tej ( 1.5% ), 8 dkg vaj (én light margarint használtam), só, 20 dkg update liszt, 3 tojás, 12 dkg light sajt

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük főni, mikor már felforrt mehet bele a liszt. Ez gyorsan besűrűsödik ezért a tűzről levéve kell tovább kevergetni ha lehet a robotgép dagasztó keverőjével, mivel az gyorsabb. A tojásokat egyenként tesszük hozzá és jól összedolgozzuk. Elméletileg hólyagosnak kell lennie a tésztának de én úgy látom, hogy ez update lisztből nem lehet. Nekem nem sikerült, de maga a pogi finom lett! Összedolgozás után jól ki kell hűteni és a hideg tésztába belereszeljük a sajtot. Mivel a tészta nem áll úgy össze mint amikor búza lisztből készül,ezért én kanállal szaggattam kivajazott tepsibe és 180 fokon aranybarnára sütöttem.

Ez egy nagyon finom pogácsa, ha búza lisztből készül akkor szépen meg is emelkedik, vizes kézzel kell kicsi golyókat formázni a tepsibe, így viszont egy picit laposabb lesz.

 


2010.03.09. 14:18
Szél Andrea Csilla

Túrógombóc:

50 dkg zsírszegény túró, 3 tojás, 1 evőkanál édesítőpor, 7 dkg zabkorpa,
csipet só.

A tojások fehérjét felverem habbá és az összes többi hozzávalót beleöntöm,
alaposan összekeverem. Hűtőben én 3 órát hagytam állni, forró, de nem
nagyon lobogó vízben főztem ki a vizes kézzel formázott gombócokat.
Édesítőszeres, fahéjas 12%-os tejföllel locsoltam meg.


2009.08.21. 20:29
Anikó

Császármorzsa

Hozzávalók: 30 dkg zabkorpa , 2 tojás , 4,5 dl tej , 5 dkg mazsola , pár csepp citromlé,olívaolaj , édesítő, só

Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd
beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből a citromlével kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojás sárgát és a habot is. Egy serpenyőbe kevés olíva olajat teszek, beleöntöm a masszát, és kevergetve sütöm, míg szét nem esik kisebb darabokra.


2009.08.21. 20:17
Anikó

 

 

Töltött paprika

Kb 20 db kimagozott paprika, 50 dkg sovány hús, 10 dlk zabpehely beáztatva és kinyomva, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, paradicsomlé, olívaolaj, kevés teljes kiőrlésű liszt, édesítő.
Az olíva olajon kevés tk lisztet pirítunk, majd felengedjük a
paradicsomlével. Sózzuk, és édesítővel ízesítjük. Ebbe a lébe tesszük a többi anyagból összegyúrt és a paprikákba betöltött masszát és kb 1 órán át főzzük. A végén megkóstoljuk és ha kell, még ízesítjük.


2009.08.21. 20:12
Anikó

Sajtos puffancs

Hozzávalók: 2,5 dl zsírszegény tej, 3 kanál olíva olaj, 15 dk Norbi sütiliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt , 3 tojás, + 1 a kenéshez ,
10-12 dk zsírszegény trappista sajt , só , szezámmag

Elkészítés: Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc)
Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk. (Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.) Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.


2009.08.21. 20:12
Anikó

Búvár túrós

Hozzávalók a tésztához: 22 dkg zabkorpa vagy Norbi liszt, 2 tojás, 2
kefír, 1 dl olíva olaj, 12 dkg porédesítő, 2 evőkanál kakaó, 1 kis
kanál szódabikarbóna, egy kevés csokoládé aroma. ( ha nincs, el is
maradhat)
Hozzávalók a túrós töltelékhez: 30 dkg zsírszegény túró, 1 tojás,
reszelt citromhéj, édesítő ízlés szerint.
Elkészítés: A tésztához valókat egyszerűen összekeverjük és a
zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Sűrűn folyós massza legyen. ( Ha
nem elég folyós, kevés tejjel higíthatjuk.) A kivert túróból
kiskanállal apró halmokat teszünk a kakaós massza tetejére, ez majd
sülés közben elmerül a masszában. Előmelegített sütőben megsütjük.


2009.08.21. 20:11
Anikó

Zabpelyhes töltött tojás

Hozzávalók :7 tojás , 1-2 kanál olívaolaj , 1 fej hagyma , 2-3 gerezd
fokhagyma , só, bors , petrezselyemzöld , 2 marék zabpehely

6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük
és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon
megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott hagymát. Amikor már majdnem
jó, rávágunk 2-3 gerezd fokhagymát is. Rádobjuk a tojások sárgáját,
kevés sót, borsot , petrezselyem zöldet, majd ez előre vízbe áztatott
és kinyomkodott zabpelyhet. Kicsit kevergetjük, majd 1 nyers tojással
sütjük készre. (Az egész csak pár percig tart) Amikor meghűl, a
tojások fehérjébe töltjük és tejföllel, majonézzel, petrezselyem
zölddel, stb.. díszíthetjük. Ebből az adagból 12 db lesz.


2009.03.10. 18:11

Kedves Olvasóim!

Ha van olyan kedvenc, bevált update recepted amit szívesen megosztanál másokkal is, itt megteheted.  Receptek beírásáshoz regisztráció szükséges! Kérlek itt ne "beszélgess", ide csak recept kerüljön! Köszönöm! Ha esetleg fotód is van a recepthez, akkor azt küld el az andikonyhaja@indamail.hu címre és én felteszem a recepthez.

Üdv. : Andi / a szerkesztő    


[14-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa