  
  
Császármorzsa  /  4 főre 
  
Hozzávalók : 20 dk búzadara, 1.5 dkg liszt ( nem elírás, tényleg ilyen kevés kell bele ), 5 dl tej, 2 teáskanál vanília eszencia ( én 2 cs. vaníliás cukrot tettem bele ), 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja,  
  
A sütéshez : 10 dkg vaj 
  
Porcukor, baracklekvár 
  
Elkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel.  
Ha letelt az 1 óra akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és hozzákeverjük a tejes masszához. 
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába. 
  
Egy nagyobb méretű teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát. 
Fakanállal folyamatosan kevergetve addig süssük amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. 4 fős adagnál ez 30 percig is eltarthat! ( nálam volt vagy 40 perc is J )  
  
Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.  
  
A recept a desszert eu.oldalról származik.  
Régóta kerestem már egy jó császármorzsa receptet és mivel ezt sokan dícsérték, kipróbáltam. Nem csalódtam, finom lett csak az a folyamatos kevergetés ne kellene hozzá. Azt hittem soha nem lesz kész :)  
   
 | 
Nagyon jó a recept, hot pan-ben csináltam és 20 perc alatt megsült.