  
	  
	Cseresznyés pite 
	  
	Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl,  1 csomag sütőpor 
	A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott, magozott cseresznye ( de egyéb gyümölcsökkel is készíthető például meggy, alma, körte, barack )  
	Elkészítés : gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele.  
	Előmelegített tepsiben, közepes hőfokon 25 – 30 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát! 20*30 cm-es tepsiben készült.  
	Ha kihűlt szépen szeletelhető, és porcukorral tálalhatjuk.  
	  
	 
	  
	  
	   
	   
	  
 | 
Finom, egyszerű süti és gyorsan elkészül. Én még tettem bele reszelt citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is.