♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sakk szelet

Sakk szelet

 

Hozzávalók:

 

A sárga tésztához:

16 dkg margarin

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

3 tojás

12 dkg liszt

késhegynyi sütőpor.

 

A barna tésztához:

16 dkg margarin

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

10 dkg liszt

2 dkg kakaópor

 

Baracklekvár

 

A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A sütőporos lisztet hozzáadom, simára keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előtte este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival.

 

Megjegyzés: nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek.

Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk ( mint a fotón ) akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt ( kocka alakút ) akkor 3 rúd jön ki a receptből.

Aki nem szeretne ennyit bibelődne vele, és van sakk torta formája annak ajánlom a sakk torta receptemet!

 

 

 

 

29 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.04.30. 11:17
Geszlerne

Szia Andi!

Én tegnap megsütöttem,de nekem nem sikerült!Lapos maradt a tészta !!Mit rontottam el?Milyen hőfokon kell ezt sütni??

2011.03.30. 09:40
Szilvi

Ez a süti valami isteni finom. Előszőr csináltam ilyet, és hatalmas sikert aratot. Köszönet a receptért!

2011.03.26. 22:02
Márti

Szia  Andi

Elöször bonyolultnak gondoltam a sakk szeletet de egyszerű és finomjól sikerült bevált a családnak is. Bocs hogy itt kérdezem de szeretném megkérdezni hogy hová lett a kalória táblázat erröl az oldalról.Az jó dolog volt itt .Köszi

Szia! Mikor átszerkesztettem az oldalt levettem, sajnos már nem tudom visszatenni. Üdv, Andi

2011.03.13. 17:43
Andi

Szia Andi!

Megsütöttem én is a sakk szeletet, viszont az én sütőm 33*33 cm-es és csak kb.1 cm vastag lett a tészta. Így a sakk szelet kockái is 1*1 cm-esek lettek. Az íze, állaga nagyon jó lett, csak 7 rúd lett belőle.

Elrontottam valamit?

 

2011.02.26. 16:44
Enikő

Szia Andi!!!

Nagyon finom ez a sakk szelet, nem kis fejtörést okozott nekem összerakni, a párom ott röhögött rajtam, hogy a logikai feladatokat megoldom és ezt nem tudom..... de a végén?!  hajjajj .... nagyon finom!!!!!!!

2011.01.07. 18:14
H.Mária

Azon gondolkodom,hogy vajon a Lajcsi szeletnél használt krémekkel megtölthető e és milyen ízvilág jönne úgy létre?Vélemények?

2010.11.30. 11:26
letti

Szia!

Én is kipróbáltam, sikerült is, de lekvár helyett nem lehet valamilyen más krémmel készíteni ami összefogja?

Amúgy nagyon jó az oldal, gratulálok hozzá!

2010.11.19. 10:05
te15

Szia Andi!

Szerintem nem volt száraz,ténylegnem tudom hol rontottam el,de majd probálkozom,köszönöm hogy reagáltál!

Eszter

2010.10.30. 14:51
emoke

 Szia Andi. Nagyon tetszik ez a süti. Nálam épp most sül a  barna tészta és azt szeretnem kérdezni hogy csakis barack lekvár használható vagy más lekvárt  is tehetek bele?:)

Szia! Amilyet szeretnél :) Andi

2010.10.21. 11:15
Eszter

Szia Andi!

Lenne egy kérdésem, nagyon tetszik nekem ez a süti, és megakartam csinálni, vagyis meg is csináltam, de szétesett, és nem tudom miért mindent ugy csináltam ahogy írtad, segíts kérlek.. köszönöm

Szia!Mikor esett szét és hogyan? Nem lehet túl szárazra sütötted a piskótákat és nem tudta a lekvárt magába szívni annyira, hogy összeragassza a sütit? Andi

2010.10.18. 16:53
susanmayer

Szia Andi!

Én most készülök megsütni ezt a sütit. Azt szeretném kérdezni, hogy te mekkora tepsiben szoktad kisütni a lapokat? Kb. hányszor hány centisben? Mert nekem csak a két véglet van tepsiből, a gáztepsi és egy kicsike, ezért kíváncsi lennék a te tepsid méretére, hogy legyen összehasonlítási alapom.

Válaszod előre is köszönöm!

Szia! Én is gáztepsit használok. Andi

2010.09.28. 13:16
Tündi

Szia Andi! Már nagyon régota nézegetem az oldalad és sok mindent sütöttem a recepteidből amik nagyon jól sikerültek egytől egyig.Ma rábukkantam erre a receptedre és nagyon tetszik.Most hétvégén ki is fogom próbálni.Nagyon szeretem ezt az oldalt.CSAK IGY TOVÁBB !  Tündi

2010.08.07. 21:09
egy kezdő

Szervusz Andi! Nagyon jó az oldal és minden elismerésemet kapod tőlem. Fantasztikus!Megsütöttem a süteményt anyukámall és isteni finom lett, hát még a kinézete! Valami mesés! Nem maradt egy morzsa sem annyira ízlett. Isteni! Örülök, hogy találtam ezt az oldalt. Köszönöm neked és még sok finom receptet kívánok. Mégegyszer köszööm. 

2010.07.30. 21:19
Niki

Isteni finom ez a süti az egyik kedvencem először kicsit bonyolult volt hogy hogy lesz egymás után váltakozo a tészta de aztán láttam hogy itt a képek segitenek ezért jo ez az oldal!!!Üdv Niki

2010.07.08. 16:27
Mamszika

Sziasztok

Engem a drága kismenyem lepett meg, isteni finom volt  csak egy baj volt vele (nem ettem magam degeszre)de sebaj legközelebb felfalom mindett.

Sok puszit küldök neki érte

2010.05.25. 08:11
V-Kriszta

Szia Andi!

Nagyon finom és mutatós süti.A vendégeim nagyon dicsérték.Köszi a sok finom receptet.Máskor is el fogom készíteni.

2010.05.09. 17:24
Linda

Szia

Ismételen sütöm az újabb recetet. Remélem fincsi lesz így vasárnap délutánra

Csak így tovább, de a leves recepteket még mindig hányolom

2010.03.27. 16:38
Ercsike

Szia!

Mennyi csokit kell olvasztani és milyet egy ekkora adaghoz?

Köszi!

2010.02.23. 14:30
Claire

Nagyon finom lett!!! Legközelebb dupla adagot kell csinálnom!

Köszi a receptet!

Claire

2010.02.22. 17:00
Panni

Még nem csináltam meg ezt a sütit.De nagyon jól néz ki!!!Biztosan finom.Üdv: Panni

2010.01.11. 18:11
Kezdő

Sziasztok!

Tudna tippet adni valaki, hogy villanysütővel hány fokon kellene megsütni a tésztát?

Köszi.

A piskótalapokat kb. 170 - 180 fokon kell megsütni. Üdv. : Andi

2009.12.21. 10:27
Erzsike

Szia Andi.

Nagyon tetszik az oldal nagyon jók a receptek amiket ki próbáltam.

Most a gesztenyetorta receptjét kerestem de nem találtam. olyat szeretnék sütni aminek a tölteléke  nem nagyon vajas inkább főtt krémes.

Köszi Erzsike

2009.11.20. 21:15
Zsuzsanna22

Szia Drezsy!

Amikor már ott tartasz,hogy felszeleteld akkorára amekkora maga a tészta vastagsága, akkor úgy kell egymásra raknod  ,hogy ha szeletet lefekteted és balról indul a sárga-barna-sárga-barna akkor a másik lapot úgy rakod rá,hogy azt jobbról megfordítod és úgy kerül rá a másikra,hogy barna-sárga-barna-sárga. Végül úgy kell forgatni mintha egy papírlapot fordítanál meg. Remélem sikerült segítenem.

Zsuzska

2009.11.20. 21:10
Zsuzsanna22

Szia Andi!

Tegnap megcsináltam a sütit. Nagyon finom lett. Bár nekem csak két rúd lett a három rétegűből, bár szerintem azért mert a tepsim kisebb lehett. :-) Az összerakás is ment simán. Nagyon jól mutat igy is. Kicsit nagyobb kockás de nagyon guszta.

Üdv zsuzska

2009.09.08. 19:47
lvskorpion

Szia Andi, nagyon jó ez az oldal. Szeretem a receptjeidet, de szomorúan látom, hogy mások felhasználják a Te receptjeidet más oldalakon, mintha a sajátjuk lenne. Ez már pofátlanság tölük. Neked sok sikert kívánok a továbbiakban! üdv. Liv

2009.08.26. 13:47
Drezsy

Szia Andi! épp ma kerestem rá erre a sütire, hogy hogy is kell készíteni. valamikor láttam élőben a munkamenetet, de csinálni soha nem csináltam. a lapok megsütéséig tiszta a dolog, még azt is értem hogy váltakozva kell a lapokat egymásra ragasztani lekvárral. amikor egymáson van a 4-5? lap, -----> na itt elakadtam...milyen irányba kell itt felszelni a tésztát? ill a szeleteket hogy forgatom?? tökre nem értem:(  ami szeleteket levágok másfél cm vastagságban, azokat egymáshoz képest 90 fokkal elforgatva ragasztom egymásra...vagy hogy? nem tudom ezt hogy tudod megmagyarázni, de remélem megértem :))) nyúznak a srácok egy ilyenért

köszi, drezsy

2009.07.01. 10:24
Hajnalka

Nagyo fini! Kedvenc sütim, a nagyi szokta csinálni, én még nem tok sütni, pedig már jó lenne megtanulni 29 évesen...először én egy egyszerűbb sütivel próbálkozok, még keresgélek.

2009.04.29. 14:51
Sissy

Szia Tanácstalan én beletettem a t. sárgákat is a vajas amsszába kevertem bele

2009.04.28. 19:06
Tanácstalan

A tojások sárgáját nem kell a tésztába tenni?

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa