Málna és sárgabarack lekváros kosárkák 
  
Hozzávalók: 
- 50 dkg liszt 
- 1 margarin 
- 24 dkg porcukor 
- 4 tojás sárgája 
- 2 csomag vaniliáscukor 
- 1 rumesenc 
- málna és sárgabarack dzsem 
  
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztát 1 óra hosszat pihentetjük. 
Majd 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk (A lényeg az, hogy a kör alakú szaggató nagyobb legyen a kosárka formánál). Kizsírozott kosárkaformákba rakjuk egy kicsit belenyomkodjuk, úgy hogy a tészta kb. a forma 3/4-éig érjen. Egy-egy púpozott teáskanál dzsemet teszünk. Majd a kosárka formákat tepsibe állítom (kb. 20-24 db fér el egy tepsin). 
Előmelegített sütőbe (én gázsütőbe készítettem) legmagasabb hőfokon kb. 10-15 percig majd tartalékon még kb. 5-10 percig sütjük, addig sütjük míg szép aranybarna színe lesz. 
Majd a sütőből kivéve megvárjuk míg langyosra kihül és hogy a dzsem már ne legyen folyós, mert kiszedéskor véletlenül belefolyhat a tenyerünkbe és megégetheti azt. 
  
A receptet és a fotókat Tóth Éva Ilona küldte. 
  
  
  
 |