♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Karamella kockák

Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom! )

Hozzávalók:
50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.

Elkészítés:
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.
A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.


15 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.07.10. 15:11
busmanne1972

Sziasztok!

Nem készítettem még el ezt a receptet, de én úgy tudnám elképzelni, hogy a cukrot előbb karamellizálom és utána adom hozzá a tejszínt és a tejet.

2011.05.05. 16:30
krisztina

szia megszeretném tudni milyen lett a végeredmény mert szeretnék énis olyat csinálni létszi írdmeg előre is köszönöm


2011.02.18 18:22
manoka

„ újra sziasztok:D 

na,mindent így csináltam ahogy van írva,kb 1 óra és 20 p. főztem. az elején elég volt ritkán kevergetni,utána volt,hogy szinte állandóan mert ki akart futni,aztán nagyon sokáig olyan volt,mint mikor a puding besűrüsödik. vulkán szerűen fortyogott,de nem sűrűsödött. egy idő után,de ez már 1 óra után volt. kiöntöttem a tepsibe,írok(ha érdekel valakit) hogy milyen lett a végeredmény.”

2011.02.18. 18:22
manoka

 újra sziasztok:D 

na,mindent így csináltam ahogy van írva,kb 1 óra és 20 p. főztem. az elején elég volt ritkán kevergetni,utána volt,hogy szinte állandóan mert ki akart futni,aztán nagyon sokáig olyan volt,mint mikor a puding besűrüsödik. vulkán szerűen fortyogott,de nem sűrűsödött. egy idő után,de ez már 1 óra után volt. kiöntöttem a tepsibe,írok(ha érdekel valakit) hogy milyen lett a végeredmény.

2011.02.18. 17:16
manoka

sziasztok!

én most csinálom,nem igazán akar sikerülni,elég világos,de még reménykedem,ha kell itt ülök és főzöm éjfélig is,mert nagyon szeretném ha sikerülne..  gondolkodok a zselatinon,hátha besűríti,de elég kezdő vagyok és így félek tőle..  

2010.12.23. 17:09
Merwoman/Erika

Sziasztok!

Pont !!! tegnap néztem a TVpaprikát és  a karamellt csinálta sűrített tej főzésével.

2 órán át főzte, és után betette a hűtőbe 1/2 órára

ez segít ?? remélem igen.

2010.11.30. 18:26
petra

nem tudom Zsuzsa hogy képzelted hogy belemászol  más oldalába!

csinálj magadnak oldalt!!!! ezt nem kellett volna!!!

Andi az oldal nagyon szuper imádom!

2010.10.19. 18:21
Orgona

Szia Andi!

Nagyon megtetszett ez a karamellás recept,gondoltam szerzek egy kis meglepit vele három gyerkőcömnek.Sajnos nem sikerült,pedig a leírtak szerint csináltam mindent,nekem a végeredmény olyan lett mint a sűrített tej(tubusos).A színe is maradt világos.Van valami ötleted,miért nem sikerülhetett,vagy mire figyeljek legközelebb,mert az íze finom egyébként.Köszi

Szia! Ezt a receptet ugy kaptam, de sajnos még nem nem tudtam kipróbálni, így nem tudok segíteni. Elvileg a recept jó, + még ketten is írták, hogy megcsinálták és finom volt. Én arra gondolok, hogy nem főzted kelleően sűrűre a tejszínes-tejes cukrot. Üdv. : Andi

2010.10.07. 20:08
szilvianya

A család imádja. :)

2010.03.30. 12:35
erika81

Sziasztok!

Megcsináltam isteni finom!!!!!

Mindenkinek ajánlom, igaz én a házi tej tejszínjét szedtem  le és abból csináltam! Nagyon finom lett azóta fölözöm a tejet és nem győzöm gyártani a 3 pici babáimnak!!! 3- és 4 évesek! Andi nagyon szépen köszönöm!!!!

2009.11.30. 22:12
Zsuzsa cukrász

Szia Andi! Naggyon szépek a süteményeid. Remélem az izre is finom és könnyű.Teis cukrász vagy? Mert ha nem akkor minden elismerésem a tiéd!

2009.09.08. 16:44
Jusztina

Zsuzsa 21!Ezt talán nem kellett volna!!!

2009.08.31. 15:48
Rózsa

Szia, Andi!

Nagyon tetszik ez a recept, csak azt szeretném megtudni, hogy a tejszín főzőtejszín-e, vagyis milyen tejszín kell ehhez a karamellához?

2009.07.10. 15:44
katica

Zsuzsa!Ez nem a TE oldalad!!!Hidd el,ha teis csinálsz egy oldalt és más belekontárkodik nemesne jol neked!!!!

2009.05.10. 15:43
sarkadi zita

andi nagyon jó az oldalad is mégtöbb süteményt ajáltál nekem és a családomnak

2009.03.27. 20:59
Zsuzsa 21.

Karamellás krém:

Főzött krém:

20 dkg kristálycukor,  1 vaníliáscukor,  2,5 dl tej,  4 kanál liszt,

Vajas krém:

25 dkg Ráma margarin, 5 kanál porcukor

Ezt habverővel nagyon habosra kikeverjük.

A kristálycukrot felolvasztjuk, nagyon óvatosan hozzáadjuk a tejet, a vaníliáscukrot.

Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet.

Átfőzzük a liszttel, majd simára keverjük.

Amikor kihűlt a főzött krém, hozzákeverjük a vajas krémhez. Soha nem fordítva, mert ha véletlenül kicsit folyósabb a főzött krém, akkor szétfolyik a süteményünk.

Ha mégis így járunk, akkor se ijedjünk meg, ez a folyékonyabb krém is felhasználható, pl: babapiskótát megáztatunk, rétegenként megkenjük a karamellás krémmel, tetejére tejszínt is tehetünk, kevés csokidarával díszítjük.

Jó étvágyat!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa