♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Mátrai borzas

 Mátrai borzas

 

Hozzávalók : 50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors

 

A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

 

Elkészítés : A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat  kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó.  Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.

 

Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.

 

Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor          „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.

Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.

Könnyen elkészíthető, nagyon finom, laktató étel!

 

 

31 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.08.03. 23:13
vivien0118

osteni finom ez volt ma ebéd

2012.07.20. 15:48
Saszi

Sziasztok!

Tényleg tócsnis (felénk ugyan görhönynek hívják, de sztem az előbbi az ismert neve) hús, de valami elképesztően finomXD Nem tudom, ki hogy van vele, de kidurrantam volna, ha még a tejfölt, és a sajtot is rárakom. Laktató így is.

Kicsit a gyerekkorom jutott róla eszembe, mikor nagyi görhönyt készített, csak én nem zsírban, hanem olajban sütöttem, és mondjuk nem csöpögött annyira, de maga a massza uaz.

Nekem sem maradt rajta a krumplis ragacs, de megoldottam, ahogy a receptben van írva, nem sült le róla. 

Köszi!

 

2012.01.13. 21:25
Zsuzsiiii

lehet,hogy sok lisztet raktál a masszába mert attól kemény


2011.04.11 17:19
Katalin
Sziasztok! Énis kipróbáltam de ez a bunda olyan kemény lett hogy alig tudtuk elrágni..mit rontottam el?
2011.12.11. 18:32
Zsuzsiiii

Nagyon jó ötlet a felcsíkozott hús,ma én így csináltam és tök jó.Köszi.

2011.12.11. 06:33
Zsuzsiiii

ez egy tócsis hús,finom

Zsuzsiiii

2011.11.15. 21:45
markus69

Kedves Andi.  

Én egy másik módszert szeretnék megosztani veled.Én húst vékony csíkokra vágom ,fűszerezem majd megszórom liszttel.Ezután teszem hozzá a burgonyás masszához.Össze keverem vele és az olajba kanállal teszem az adagokat. Így nem fordul elő az hogy nem marad a hússzeleten a massza és így is teljesen átsül,men beszélve arról hogy kevesebb húsmennyiség esetén is elkészíthető ami a mai húsárak mellett nem elhanyagolható.Egy kiló húsból egy ötfős cslád kétszer is tud belőle étkezni.olyan gazdaságos ha csíkozva van a hús.Friss salátával kitűnő .Nagyon jó az oldal már a karácsonyi menűt is kinéztem.

2011.04.11. 17:19
Katalin
Sziasztok! Énis kipróbáltam de ez a bunda olyan kemény lett hogy alig tudtuk elrágni..mit rontottam el?
2011.03.25. 18:52
evafujsz

                                       Szia Andi!                                                                                                   tegnap meg csináltam a mátrai borzast meg kell vallanom nagyon finom volt a családnak nagyon izlet .mindig  tanulok tőled valamit amit neked köszönhetek .Minden  nap   felmegyek az oldalra receptjeidet nézegetem és ami tecik azt megsütöm .Nagyon tuti ez az oldal nagyon jó ötlet volt töletek ,hogy az ember az ijen oldalakon is sok segitséget kap sütéshez és a fözéshez ezt köszönöm midenki nevében és csak igy tovább. 

2011.03.21. 20:05
Kandikó Ágnes

Én ma csináltam és nagyon nagyon finom lett:)))

 

Nagyon tetszik az oldal:))Gratulálok hozzá:))

2011.03.12. 16:12
andi72

Ma megcsináltam ebédre, és azt kell mondanom, hogy nagyon-nagyon finom! 

2011.03.05. 22:41
Eszterke

Szia

Ezt mi borzaska néven ismerjük, a nagyanyám tudja profin csinálni. Nem sajnálja rá se idejét, se erejét, pedig már elmúlt 80 éves! Mindig petrezselymes krumplit eszünk hozzá.

Bármennyit be tudok nyomni belőle - rosszullétig és tovább :)

2011.03.01. 11:04
ilyes

Erika

Nagyon jó lett és finom!

2011.02.27. 17:54
Tinus

nagyon finom

2011.01.28. 10:11
Momo

Szia Andi! Ha nem lennék nő akkor bíztos feleségül vennélek, mert aki így tud főzni ,sütni az egy fő nyeremény! Olyan sok jó és olcsó,könnyű receptet osztottál meg velünk ,hogy oda vagyok a gyönyörűségtől!

2011.01.18. 14:11
Kittike81

Szia Andi! Tegnap elkészítettem ezt a finomságot és a párom nem győzött dícsérni engem:) Köszönöm a receptet:)

2011.01.16. 15:54
Dóra

Szia Andi!

Köszönöm a receptet ISTENI lett!!!!!!D.

2011.01.08. 19:52
mariann

sziasztok

sertés comb húsból is el lehet készíteni?

2010.12.18. 17:57
virággyáros Évi

Szia Andika!  Ma elkészitettem ezt a finom ételt hát mondhatom ISTENI ! Köszönöm a receptet,már többet is kipróbáltam.Szeretek böngészni új receptek után itt mindig találok valami újat.

2010.12.13. 12:11
TPAndrea

Szió!!

Én is megcsinálltam ezt a csodás receptet,ahogy megláttam összefutott a nyál a számban,el is küldtem a receptet a sógornőmnek ő is már megcsinállta,isteni!!!

Krumplis masszába/lepcsánkába/,én vöröshagymát is reszeltem!!

Köszönjük

2010.11.27. 16:07
mazel76

Szia Andi!!!

Ismét sikerült egy finomsággal bővitenem a kis recept füzetem .Nagyon finom lett,

Kösziii

2010.11.26. 23:00
Vica

Sziasztok!
Én a végén sütőpapírra helyeztem egy tepsin a húsokat, megsütőttem csak még a sajt kicsit rápirult! Isteni ez is :) 

2010.11.20. 19:42
Tündi

Szia Andi.Ma megcsináltam a receptedet és nagyon nagyon finom volt.Biztosan sokszor fog ez a recept nálunk szerepelni az asztalon. Köszönöm.Üdv Tündi

2010.11.20. 10:03
Piri Éva

Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet.Nagyon szeretem az oldaladat.Jó egészséget és szép napot kívánok.Várom a további fantasztikus receptet

Üdv:Éva

2010.11.18. 15:30
Tündi

Tényleg nagyon finom, én már régóta csinálom, és mindenki imádja. Fokhagymát is teszek a masszába, sőt a végén e tejfölbe is, isteni finom. :)

2010.11.17. 20:24
Magdika

Hú isteni finom lehet, hétvégén megcsinálom, köszönöm szépen a receptet.

2010.11.17. 17:42
K.Ágnes

Étteremben ettem ilyet, és állítom, tényleg nagyon finom.  Most már hogy itt a recept, én is tudok készíteni. De jó!

2010.11.17. 17:25
ibolya

köszi a receptet,jól hangzik,kifigom próbálni! 

2010.11.17. 11:20
Ősze Kata

Köszönöm a receptet ki fogom próbálni nagyon jól hangzik és gusztusos.

További szép napot és jó alkotást kívánok!

2010.11.17. 09:59
Tapasztóné Klárika

Szia Andikám!

Nagyon szépen köszönöm a borzas receptet.  Biztosan nagyon finom lehet. A hétvégén elkészítem.

Nagyon sok receptedet kipróbáltam, rendszeresen készítem őket és a családnak nagyon ízlenek.

2010.11.17. 08:36
Gregor Lászlóné Éva

Kedves Andi!

Köszönöm a receptet. A nevét már hallottam, de miért nem tudom, sütire gondoltam.Ez viszont most kellemes meglepetést okozott, hogy a család kedvenc húsa.Köszi!Elkészítem Éva

2010.11.17. 08:11
mMarika

Szia Andi!

Köszönömszépen a receptet nagyon jónak tünik biztos finom .

Hétvégén ki próbálom így nem kell gondolkodni mit csináljak.

Szép napot kívánok nekeg! üdv:Marika

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa