Szilvalekváros süti 
Ajánlom karácsonyra, mert nagyon finom fahéjas illata van.  
3-4 napig is puha marad a szilvalekvár miatt.  
  
Hozzávalók: 
15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál fahéj,               5 evőkanál szilvalekvár, 9 evőkanál víz, durvára tört dió 
  
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. 
Utána jöhet bele a liszt, a szódabikarbóna és a fahéj. (ezeket ajánlatos egybekeverni előtte) 
Ezután beleteszem a vizet és a szilvalekvárt. 
Addig keverem, míg minden hozzávaló jól összekeveredik. Tetejét megszórom durvára tört dióval. 
Egy kb. 22 x 35 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a masszát. 180 C fokon sütöm 25-30 percig. 
Megvárjuk, míg kihűl és utána szeleteljük fel. 
Kihűlés után tehetünk a tetejére csoki mázat is. 
  
A receptet és a fotókat Molnár Marianna küldte! 
  
 
  
  
  
  
   
  
 |