♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Képviselőfánk

Képviselőfánk

 

Tészta :

 

22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

8 egész tojás

2 dkg kristálycukor, csipet só

 

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés elött egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.

 

Sárga krém :

 

2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.

 

A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.

 

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

 

Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.

 

 

 

Előforduló hibák :

 

  1. A képviselőfánk tészta híg, folyékony. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, a zsiradék megolvadt, s a keveréssel készített hab összeesett. A hibát úgy javíthatjuk ki, hogy hűtőszekrényben lehűtjük, majd újból kikeverjük.
  2. Alakítás közben folyósodik a képviselő – fánk tészta. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, vagy a kéz melegétől olvadt meg a tészta zsiradéktartalma. A hibán úgy segíthetünk, hogy a nyomózsákból a tésztát kiürítjük, lehűtjük, majd kevés tojásfehérjét adva hozzá, ismét kikeverjük. Az átdolgozott tészta sütéskor a szokásosnál jobban terül.
  3. A tészta emulziója megbomlik, szaknyelven összefut. ( valamelyik összetevő kicsapódik ) A hiba oka : nagyobb víztartalmú vajat dolgoztunk fel, vagy gyorsan adagoltuk a tojásokat. A gondos elkeverésre mindig ügyeljünk.

 

34 hozzászólás
Idézet
2012.08.30. 23:10
Tibuci

Ha babapiskóta nagyságú tésztát nyomunk ki és a krémbe egy bő evőkanál (ízlés szerint több vagy kevesebb) natúr kakaóport keverünk, Eckler fánkot kapunk. Ennek a tetejét viszont csokiba mártjuk bele, nem cukorba!

Idézet
2012.04.07. 16:47
catpaw

Nekem is sikerült, köszönöm!

Idézet
2012.03.26. 19:15
varganora

Szia!

 

Ma összeszedtem minden bátorságomat és nekiálltam megcsinálni a képviselő fánkot! Olvasta róla sok negatívumot,de ugy döntöttem csak összejön valahogy.

Meglepetés ért ,mert nagyon jól sikerült !!!!

Üdv:

 

Nóri

Idézet
2011.04.05. 13:49
Viol

Kedves Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha vasárnapra szeretném elkészíteni a képviselőfánkot, akkor mi az a legkorábbi időpont, amikor a tésztáját elkészíthetem, megsüthetem?

Szia! Péntek - szombat nyugodtan megsütheted a tésztát, csak annyi, hogy ha kihűlt valamibe tedd bele, hogy ne száradjon meg. Üdv, Andi

Idézet
2010.12.14. 13:37
taita

Csak egy kérdés.Ha légkeveréses sütőben sütném meg a képviselőfánkot azt hány fokra állítsam be?

200 - 220 fokra. Andi

Idézet
2010.12.04. 15:58
edina27

SZIA ANDI!!    HÁT ÉN MEGCSINÁLTAM MINDENT UGY AHOGY MONDTAD!DE A PUDINGOT AMIT ÖSZEKEVERTEM A FEHÉRJÉVEL NEM TALÁTAM OJAN SÜRÜNEK MINT AHOGY EGY PUDINGNAK KELL KINÉZNIE IGY BERAKTAM A HÜTÖBE ÉS IGY RAKATAM BELE! tejszinhabot hogy kell csinálni házilag?a tészta jo lett de lehetetett volna jobb is én ugy elszomorodtam hogy többet lehet hogy nem sütük már!!!

Idézet
2010.11.13. 20:43
Iza

Eddig minden recepted, amit elkeszitettem nagyon jol sikerultek.Most a kepviselofankkal probalkoznek meg.Sutoport tegyek bele, hogy szepen felnojjon es mikor megsult, egybol vegyem ki vagy tartsam benne a sutobe, hogy ne essen ossze? Mit javasolsz? Koszi ezt az oldalt!

Szia! Mivel a receptben nem szerepel a sütőpor, így nem kell bele. A feketével szedett sor a legfontosabb az elkészítésénél ahhoz, hogy ne ne essen össze sütés után sem a tészta. Andi

Idézet
2010.09.16. 14:04
pitecske

 szia Andi. azt szeretném kérdezni,hogy amikor a lisztet belekevered a zsíros-vizes cuccba,akkor az edényt már le kell venni a lángról vagy a gázon kavargatod amíg összeáll?

Szia! Nem kell levenni, a gázon kavargasd. Andi

Idézet
2010.05.20. 22:31
dudko

Bocsánat mindenkinek. 10 percig sül a legfelső fokozaton.

Idézet
2010.05.20. 22:30
dudko

Helló Andi!

Remek az oldalad.Már több receptet is kipróbáltam és eddig mindegyik sikerült.Ez a fánk nem a kedvencem.Én 10 evőkanál vizet forralok fel 10 dkg rámával, ebbe a forralt egyvelegbe megy bele 10 dkg liszt.Addig keverve , mig elválik a lábos falától, ami kb 1 perc időt se vesz igénybe.A tűzről lrvéve 4 tojást keverek bele egyenként.Ezután mehet bele a tepsibe, ami egy kicsit ki van kenve rámával.Ez a tészta általában egy kissé folyós ezért csak kanállal rakom bele a tepsibe.'1 percig szinte a legfelső fokozaton sütöm a gázsütőben, utánna a felére veszem és kb még 10 perc kell neki.A végeredmény pedig a zsemlénél nagyobb gömbölyű fánk lesz.Még suha nem esett össze amikor kivettem a sütőből, pedig mindig nyitott ablaknál dolgozom.

További sok sikert!

Idézet
2010.05.16. 11:51
Kati

Sziasztok!

Én már több receptet kipróbáltam a képviselőfánknál, de igazán jól még sohasem sikerült. Még olyan változatot is, ami a kolléganőmnél nagy siker volt. Valojában még mindig nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Mindenesetre megnő szépen, megsütöm, és amikor kiveszem a sütőből lassan nagy része összesesik.Vajon mitől?

Idézet
2010.04.22. 18:47
Kingacska

Sziasztok!!!!Nagyon el vagyok keseredve, hogy csak most olvasom Andi tanácsait!!!Nagyon hig lett a tésztám, de kinyomtam, mivel gondoltam ez a természetes!!!És lisztet is pedig többet tettem!!!HHHJJJJAAJJJ..na nem baj mostmár tudom, hogy hütőszekrény a megoldás!!!!!Köszi Andi!!!

Amúgy imádom ezt az oldalt!!!

Idézet
2010.03.13. 12:53
nonoka99

Sziasztok!

Én most készitem a képviselőfánkot. egyszer tesommal probáltam de lapos lett, mondom megprobálom maffin sütőbe, jó is lett szép magas nagy.De ki vettem ketté végtam nagyon össze esett ketté is alig tudtam vágni:( tudom hogy hamar ki van véve és mint a torta lap is össze esik,de 2-3 adag lett ki kell vegyem ha be akarom tenni a következö adagot ez a problémám és HA VALAKI NEK VAN VALAMI !+ ÉSZREVÉTELE SZIVESSEN ELOLVASOM KÖSZI én legközelebb tejjel csinálom a pudingot igen vizesnek érzem én ezt tapaszteltem de fini köszi ANDI:) NONOKA99

Idézet
2010.03.01. 17:02
mazel76

Sziasztok!!

Több receptet is kiprobáltunk már a tesómmal és nagyon jók,most kiprobáljuk a képviselö fánkot, kiváncsiak vagyunk sikerül-e 6 gyermeknek kell a fonomság.Reméljük nekünk is sikerül.Andi köszi a szuper recepteket!!!!!!!

Idézet
2010.02.25. 19:21
Kitti

Szijja! Nagyon jó az oldalad! Én nemrég próbáltam képviselőfánkot csinálni. Cukrász tanáromtól kértem el a receptet. A tésztája is pont ugy sikerült mint a suliban. De valahogy nem akart megnőni a sütőben. Lehet azért mert nem pihentettem fél órát? www.dream-island.gportal.hu <--ide válaszolj kérlek. előre is köszii:)

Idézet
2010.02.12. 13:44
Móni

Életemben először próbáltam ki a recepted alapján és isteni finom lett. Nagyon sokat sütök, de a képviselőfánkhoz sosem mertem hozzáfogni. Pont úgy néz ki mint a képeden, bár nekem 50 db lett belőle, de így is szép nagyok. Nagyon köszönöm, sok receptedet elkészítettem már és mind nagy sikert aratott. További jó munkát, nagyon köszi! Móni

Idézet
2010.02.06. 21:34
uszi

 Sziasztok!

A képviselőfánk sütésnél javaslom, hogy a tepsit  kicsit fröcsköljétek be vízzel sütés előtt.

Ezáltal a sütőben gőz keletkezik, a tészta megemekkedik, 15 percig magas hőfokon, (ajtó nyitás nélkül) utána pegig csendes tűznél  kell szárítani, kb.25 percig.

Elektromos sütőnél ne használjátok a légkeverős funkciót.

Ha szép barna akkor jó.

Ha a tészta alja kiszakad, akkor sincs baj, mert be kell áldozni 1 fánkot a szakadtak foltozását.

Remélem tudtam néhány hasznos  tanácsot adni.

Uszi.

Idézet
2010.01.24. 13:29
anszika

 nekem nagyon tetszenek a receptjeid! Nekem sem szokot sikerulni. DE a ferjem egyszer meglepet ezzel es igen nagyon finom volt. Nekem amikor megsult szep volt de a kozepe nyers maradt. nem tudom miert?..kb..20percig sult.. koszonom

Szia! Ha a közepe nyers volt akkor nem tudok mást mondani csak, hogy nem sütötted elég ideig. A sütödtől sok függ, hogy mennyi ideig kell sütni. Andi

Idézet
2010.01.14. 21:45
zsuzsa8802

Az igazi képviselőfánk krémje nem pudingból van, igaza van T.Petinek!!!!


Idézet
2009.12.18. 21:22
Karesz

Nagyo szerette az egysz csalad !!!! Koxike ezt a jo receptet andyka !!!! koxi !!:P

Idézet
2009.12.14. 14:54
Moncsibaba972

Kedves T.peti ha valami esetleg nem imponál neked ezekben  a sütikben és ételekben akkor esetleg ellátogathatsz más oldalakra!!!!!!!!!!!!!Andi!nagyon fincsi minden pusssz érte:)

Idézet
2009.12.01. 13:55
Eszter

Aki fél, hogy nem sikerül a tésztája, egyszerűen terítse szét a kivajazott tepszi alján, ne nagyon elsimítva, hogy minnél "buckásabb" legyen, és süsse meg. Sütés közben az eljárás egyezik a leírtakkal. Ha kihűlt ugyanúgy tegye rá a krémet és a tejszínhabot. Tetszés szerint szeletelhető. Isteni és egyszerűbb.

Idézet
2009.11.11. 20:41
T. Peti

Andi!

Az IGAZI képviselőfánk krémet nem pudingból csinálják!

Idézet
2009.08.20. 19:45
szilvi26

Szia!!

Megcsináltam a képviselőfánkot ,de sajnos nekem nem sikerült.

Nem jött fel a tészta ,az alja kilyukadt,vagy fel sem jött a tészta.

Mit ronthattam el?? 

Szia! Az elején a felforralásnál addig keverted amíg elvált a tészta az edény falától??? Ez egy nagyon fontos dolog. Andi

Idézet
2009.06.28. 11:45
Anna

Sziasztok!!

Én is most fogom előszőr csinálni. Nincs beleírva a receptbe; mennyi ideig kell sütni a tésztát?

Köszi

Idézet
2009.05.11. 20:18
Kiscukrász
Sziasztok) Csak egy jó tanács: akinek a sütőben elterült a tészta, legközelebb próbálja meg, hogy csak 6-7 tojást tesz bele. Amúgy teljesen jó vaj meg zsír helyett étolajjal is a tészta. Ezt a "meleg hely" problémát amúgy nem értem, ugyanis egy cukrászüzemnél már csak egy vaskohó a melegebb, a tészta mégis mindig jól sikerül. Üdv.: Attila
Idézet
2009.04.10. 15:00
Kálmán
Szia Andi ! off : A profizmusod lenyűgöző, ez nem az a copy-paste receptoldal, gratulálok ! ON Mielőtt elcseszném, megkérdezem: Nem gőzös sütőben kell sütni az égetett tésztát ? (kislábosban víz a sütő alján) Meg nagyon fontos titok, mikor kell kivenni a sütőből az alkotást, hogy ha már feljött, ne essen össze ? És egy megjegyzés: A profiteroles tésztája gondolom ugyan ez, csak kicsi halmokkal, kis szeletet levágva a tetőről és a lukon tejszinhabbal megtölteni. +vanilia, vagy csoki sodóval leönteni
Idézet
2009.03.29. 19:23
Búzás Hajni

Szia Andi. Megsütöttem pénteken a képviselőfánkot. Gyönyörűek lettek, hatalmasak. 22db lett, pedig csak 16dk lisztből készítettem. 13percet sült teljes lángon, 5percet takarékon. nem nyitottam ki a sütőt. Kicsit barnábbak lettek ennyi idő alatt. Amikor aranybarnára sültek, nekem is összeestek. Csak jó tanácsként írtam a többi háziasszonynak.

Idézet
2009.03.27. 15:54
edy7901

Szia Andi!

A képviselőfánk tésztájába csak a tojássárgája kell nem?A fehérjéje meg a sárga krémbe.

Szia! A tésztába 8 db egész tojás kell és külön kell a krémbe 6 tojás fehérje. Andi

Idézet
2009.03.15. 17:17
Kriszta

Szia Andi.

Nagyon jó a recept.Sikerült is.Csak nekem híg lett a sárga krém, és egy kicsit sok is.

És szerinted mi lenne ha pudingnak lenne megcsinálva?Nem lenne úgy sűrűbb?

Köszi.

Idézet
2009.03.06. 13:31
Emma

Az én problémám, hogy a fent megadott zsírmennyiséggel nem állt össze a tészta rendesen - túl zsíros volt. Próbáltam tovább keverni, de a massza felhabzott és rántás lett belőle:)

Emma

Idézet
2009.03.01. 13:54
Andi konyhája

Ancsa, Aranka!

Biztos, hogy  felfőzött masszát addig kevertétek amíg össze nem állt és el nem vált az edényt falától? Mert, ha nem akkor azért lapult le a fánkok, azért nem tartották meg a formájukat! Andi

Idézet
2009.02.28. 21:24
aranka

Szia Andi!    Csatlakozom Ancsa problémájához. Nekem is olyan tészta íze amilyennek lennie kell, szépen átsült, de akármit csinálok vele lapos lesz. A kisfiam névnapjára készült volna. : - (    Vajon mitől lesz lapos? Köszönettel Aranka

Idézet
2009.02.26. 20:06
pÓLYÁNÉ aNCSA

szia!hát én kipróbáltam a receptedet de nekem nem sikerült(szétlapult az egész akármit csináltam pedig se meleg helyen nem volt és tojás fehérjét is tettem hozzá mégis inkább a lepényre emlékeztet de az ize az nagyon finom csak sajnos a külsövel van 1 kis probléma.nincs ötletem mit ronthatok el de te hátha tudnál nekem segiteni mert a képen amit itt láttam gyönyörűek)Előre is köszönöm szie:Ancsa

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa