♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Almatorta - sütés nélkül

 

Almatorta – sütés nélkül

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanília pudingpor, 4,5 dl víz, kristálycukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinport elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl  tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

 

 

 

 

49 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.07.31. 08:02
kinguci1983

Szia!

Annyira megtetszett a tortád, hogy már két hónapja éheztem rá. Ugyanis rajtam kívül az almás sütit nem nagyon szeretik, mondtam most már elég megcsinálom, aki eszik, eszik aki nem az nem és kész, egyszer csak "süthetek" magamnak is, mert én amúgy sokat sütök, kb. 3-4 alkalommal egy héten. Eddig sok receptet megcsináltam a receptjeidből mind jó lett, de ez valahogy nem jött be, szerintem túlontúl sokat vártam már két hónap után. Nem lett rossz, de a többi sütidet meg se közelíti. További sok sikert a sütikhez!!!! De azért el fog fogyni ez is.

2012.06.28. 13:17
nikacska

Szia Andi!

Ki próbáltam a tortát ,igen nagy sikere volt .A papír tényleg fontos milyet használ az ember ,én szilikonosat tettem alá és nem okozott csalódást.A tetejére fahéjat hintettem,mert éppen ez akadt a kezemhez,de nagyon jól paszol az almához.Nagyon szeretek sütni,főleg kellt tésztákat ,de most azt mondom szívesen pepecseltem .Köszönöm ,,folytatom a keresgélést ,amit lehet ki próbálok .

                        Szép napot

2011.07.13. 09:42
noanoa

Hát ez finom lett! Eszembe juttatta a 4 hónapos koromat, amikor anyukám ilyet kanalazott a számba. Csak ő nem adott tejszinhabot! :))

No, de viccet félre, hálás vagyok ezért a receptért, mert nem kellett a hőségben bekapcsolnom a sütőt.

Amit viszont nem értek: Hogyan tudtátok kiszedni a kész torta ALÓL az átázott sütőpapirt? Nekem az sehogy se sikerült. A tortát nem lehet megemelni....

Szia, örülök, hogy ízlett és tetszett a torta. Szerintem nem jó fajta sütőpapírt használsz, mert nem szabadott volna átáznia. Üdv, Andi

2011.02.27. 21:57

Ez de jó ötlet!Így a tejallergiás kislányomnak is meg tudom csinálni :)


2010.10.12 11:29
Edit

„Még annyit, hogy a tetejére nem tejszínhabot tettem, ha almát vékony szeletekre vágtam a tetejére, majd gyümölcskocsonyát raktam rá.”

2011.01.11. 17:26
AngelBridget

 Elég rég csináltam már ezt a sütit, de úgy érzem ideje újra megcsinálni, imádom, hogy sütés nélkül ilyen egyszerűen is ilyen mutatós tortát lehet csinálni:D

2011.01.10. 12:26
bellerreni

Sziasztok! Sajnos én nem vagyok egy konyhatündér, de ez a fincsi sütike még nekem is sikerült. Köszönöm.

2011.01.08. 16:00
Kitti

Köszönöm a választ. Nagyon jól sikerült a torta, szép, finom, nem esett szét!  Anyukám nagyon örült neki. Ez a torta biztos megmarad a kedvenceim között. :)

2011.01.06. 18:29
Kitti

Sziasztok! Én még kezdő vagyok (14) de nagyon szeretek sütni főzni! Anyukámnak csinálnám a tortát szüli napjára. Mit jelent az hogy dinsztelni?? Az alma megszilárdul, nem fog kifolyni belőle? A válaszokat előre is köszönöm!

Kedves Kitti! Az almát összefogja a puding, nem fog kifolyni. Dinsztelni = párolni. Remélem sikerül elkészítened, igazán egyszerű, és az anyukád biztosan örülni fog neki. Üdv. : Andi

2010.12.19. 12:26
palkakati

Megcsináltam a hétvégén a lányom szülinapjára és nagy sikert aratot. Mindenki csak dicsérte. Gyorsan elkészült és nem kell hozzá sok minden. Minden kezdőnek csak ajánlani tudom a kipróbálását.

2010.10.31. 16:01
jorja

Sziasztok! Most készítettem el a tortát, és már a fele el is fogyott. A férjem nem túl édesszájú, a gyümölcsös süteményeket jobban kedveli, ezzel pedig nem tud betelni :) Imádok sütni, de hadilábon állok a sütőmmel, ez a torta így pont tökéletes nekünk. A tejszínt sajnos nem sikerült felvernem, ezért csak a sima flakonos tejszínhab került rá, de így is nagyon finom lett. Legközelebb majd más márkájú tejszínt veszek.  Nagyon szépen köszönjük a remek receptet, Andi!

2010.10.31. 10:33
csiki andrea

nagyon  jol  sikerült  a  torta  nagyon  finom  bár   szerintem  a  hab nem  kell  oda

2010.10.12. 11:29
Edit

Még annyit, hogy a tetejére nem tejszínhabot tettem, ha almát vékony szeletekre vágtam a tetejére, majd gyümölcskocsonyát raktam rá.

2010.10.12. 11:25
Edit

Sziasztok! Tegnap készítettem el és a családnak nagyon ízlet. Jövőhéten névnapozunk és tuti, hogy ott lesz asztalon. Köszönöm a receptet.

2010.08.29. 22:34
Anna

Elkészítettem. Isteni lett!!! Nagyon jó és egyszerűen elkészíthető ez a recept! Én tejszínhab helyett vanilia fagyival kínáltam, és nagyon ízlett. Köszönöm a receptet!

2010.08.26. 12:53
Andreia

Sziasztok! 

Elkészítettem a tortát, az almát hagytam állni és a saját levében pároltam, nem tettem hozzá a vizet. A pudingokat 2,5dl tejben kevertem el és úgy öntöttem az almához. A tejszínhabhoz 2 csomag habtejszín port + 2cs. habfixáló port használtam! 

Miután kihült a sütemény hűtőbe tettem és hidegen tálaltam! Isteni fincsi lett! 

2010.08.24. 16:07
0505

Sziasztok ! megcsináltam a tortát , kapcsos tortaformába raktam edig semmi gond nem volt , nem esett szét a babapiskóta jól megszívta magát , és még a tejszin felverése is összejött  ,de a pudingos almás keveréknek egyszerűen víz íze volt az almát pedig megszórtam fahéjjal meg vaniliás cukorral !! talán azért volt víz íze mert pudingot leginkább tejjel szokták csinálni és nem vízzel és most úgymond van egy víz ízű tortám xD de a következőt biztos nem így csinálom

2010.08.22. 16:14
bebemilu

Megcsináltam, s nagyon finom,hamar el is fogyott. A 20 hónapos kisfiamnak is nagyon izlett.

2010.06.04. 10:27
Renáta

Én is meg csináltam!Én meg áfonylekvárt tettem az alma szint tettejére és úgyis nagyon fincsi lett!

2010.05.13. 22:12
TNANDIKA

Szia  Andi.Azt szeretném kérdezni hogy az almát ki kell-e csavarni párolás előtt és úgy rá a víz?

Szia! Jelen esetben nem kell az almát kicsavarni. Üdv. : Andi

2010.05.11. 19:32
Szabó Rózsi

 Többször elkészítettem a sütit,és tényleg finom volt.Én egy kicsit módosítottam rajta,ami méginkább betetőzte a finomságot. A félig párolt almához tettem 5-6 deka darált diót,így pároltam együtt puhává.Ezután adtam hozzá a vízzel elkevert pudingport. 1evőkanál fahéjat és 3evőkanál rumot,és csak 4-5 evőkanál cukrot kevertem hozzá a fél citrom levével,így nem lett nagyon édes. Érdemes kipróbálni így is.

2010.04.20. 10:22
Ildikó

Sziasztok

Nagyon finom, nálunk is szülinapi torta volt.

Elkészítése nagyon könnyű, nem macerás.

Tökéletes!

Ildikó

2010.04.19. 15:28
ildi70

Sziasztok.Nagyon guszta ez a süti.A kislányomnak tegnap volt a szülinapja,a vendégeknek ezt fogom megcsinálni ha jönnek. Van egy másik sütim  csak azt kekszel kell lerakni az is szinte ugyanez.

2010.04.17. 17:44
zsóka

 én is elkészitettem a sütés nélküli almatortát és nagyon jó lett .  Ez a lányom születésnapi tortája volt és nagy sikert aratott.  már csak azértis jó hogy sütés nélkül megvan a torta mert ha vendégket vár  az ember mindent nem tudna időben elkésziteni. És  ez még belefér a nagy tálalgatás mellett. Ezért én is köszönöm az ötletet.

2010.04.15. 16:24
daniné78

Nagyon isteni volt és nagyon egyszerü köszi andi

2010.04.13. 17:33
klauka

sziasztok. lehet buta a kérdés, de mivel még nagyon kezdő vagyok a konyhában igy inkább megkérdezem, minthogy elrontsam. A tejszín felverése annyit jelent h keményre/habosra verem?

Szia! Igen, azt jelenti, hogy kemény habbá vered a folyékony tejszínt. Üdv. : Andi

2010.04.12. 10:18
WipiHajni

Nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett!!

Nagyon jók a receptek!! 

2010.03.23. 18:56
Merci

Nagyon finom, és megcsináltam anyukám szülinapjára és rögtön elkérte a receptjét.

2010.03.11. 17:51
Edit

Sziasztok!

Én már többször is megcsináltam ezt a "sütit". Az egész családnak nagyon ízlik. Van hogy egész doboz hulalát teszek rá, vagyis 5 dl-t és ugy az igazi. A víz helyett pedig almalevet használok, vagyis nem csavarom ki az almát, levébe dinsztolom, majd fél dl vízbe kavarom ki a pudingot és ugy teszem hozzá.

2010.03.01. 15:09
Bagó Nóra

Sziasztok! 

A vizet lehet tejjel is helyettesíteni? Nagyon jól néz ki, én is kipróbálom!

Eli

2010.02.09. 14:19
Renáta

Szia Andi!

Anyósom megcsinálta és tényleg nagyon finom!

                                         

                                        Renáta

2010.01.21. 17:17
Angelke

Szia Andi!

Tegnap találtam ezt az oldalt és nagyon tetszik, ma el is készítettem ezt az alma tortát és a baconos virslis tekercset is! De az alma torta receptjében csak 1,5-2 dl tejszínt írtál és ém 2 dl Hulala tejszínt használtam hozzá és kevés lett a hab, nem lett olyan magas mint a tied a képen és a díszítésre sem jutott már belőle! lenne egy kérdésem is: hogy lehet egyszerűen és praktikusan levenni a kapcsos tortaforma alját és a sütőpapírt az aljáról, anélkül, hogy a torta tönkremenne? Köszi

Szia! A recept 1.5 - 2 dl írt, de szerintem én egy kicsit többet tettem rá, hogy mutatósabb legyen. Át is írtam a receptben 2 - 3 dl-re. Amikor már jól kihűlt és megdermedt a torta csak akkor lehet az alját levenni róla úgy, hogy a torta ne sérüljön. Üdv. : Andi

2010.01.16. 16:21
Kacagogerle

Sziasztok!

Apukám szülinapjára készítettem el, és nagyon ízlett mindenkinek. Annyiban változtattam, hogy nem papírral béleltem ki a tortaformát, hanem folpackkal; a cukrot édesítővel helyettesítettem (Süssinával). A tetejére sima, édesítetlen habtejszínt tettem, amibe édesítőt szórtam. Anyukám el is kérte a receptjét.

Nagyon tetszik az oldal!

2009.11.19. 12:00
ilgi

 Köszönöm! Megcsináltam nagyon jól sikerült és finom volt, mindenkinek ízlett!

2009.11.18. 17:03
Zsebéné.Ági

Megcsináltam,nagyon finom és guszta.Gratulálok,Üdv.Ági

2009.11.16. 16:52
ilgi

Az a kérdésem,hogy ki kell bélelni a tortaformát, és, hogy a hab milyen tartós? Másnapra nem esik össze a hab? 

Szia! A képeken látszik is, hogy ki van bélelve a tortaforma sütőpapírral. A hab tartóssága a tetején sokban függ a minőségétől. Andi

2009.11.12. 07:55
gina85

Azt szeretném megkérdezni, hogy majd csak akkor tehetjük be a hűtőbe ha már teljesen kihűlt? Vagy míg meleg addig is be lehet tenni?

Köszönöm...

Szia! Melegen semmiképpen sem szabad betenni a hűtőbe! Andi

2009.11.08. 17:58
Nagyné Ági

Elkészitettem ezt az isteni sütit. Ujabban órákat töltök ezen az oldalon és ezeket a recepteket olvasgatom és ugy gondolom nem találnék benne olyat ami ne izlene. Gratulálok Andi!                                                                                                                              Ági


2009.03.07 14:10
Szandi

Megcsináltam ezt a sütit(16 éves vagyok)és nagyon jól sikerült,finom lett,és egyszerű is,hamar elfogyott!:)

Nagyon tetszik az oldal,jók a receptek,meg a képek is!:)

2009.10.10. 18:54
Nyitrai Imréné Pircsi

Szia Andikám!  Ma meg csináltam az alma tortát, rögtön kettőt. Az egyiket ajándékba csináltam.Nagyon finom isteni........ Köszönöm ezt a receptet is.Mindenkinek ajánlom ne hadja ki. Puszika.

2009.09.26. 23:16
ilkaa

Elkészítettem a tortát.  Nagyon-nagyon finom  és gyönyörű lett!

Köszönöm a receptet! Szuper az oldal!

2009.07.31. 17:43
Ella

Helló Andi4!Nagyon szeretem ezt az oldalt.Én már nem vagyok olyan fiatal mégis sokat tanulok ezen az oldalon.Hétvégén ki probálom az almatortát,nagyon jól nézki.üdv

2009.05.01. 12:23
Gina=)

lekkerrrrrrrrr

2009.04.27. 20:03
Rena

Sziasztok.Én megcsináltam isteni finom lett.

2009.04.16. 15:35
D. Gabi

Szia!

Én is meg fogom csinálni, az tuti! A kérdésem csak az lenne - nemigen szoktam tejszínhabos dolgokat csinálni -, hogy mennyire tartós rajta a hab. Tehát mennyi idő alatt esik össze, bírja-e a szállítást is a felvert hab. Köszönöm

2009.04.16. 11:17
Zsuzsi

A család kedvence lett ez a torta!! Köszönet hogy megosztottad velünk a receptet.

Biztos jó más tejszín is , de hulala kiválóan alkalmas erre , talán mert nem esik össze , és mert kemény a hab.

2009.04.05. 22:14
zicc

Kiprobálat ezt a sütit,és isteni finom a családnak nagyon izlik!!!!

2009.03.28. 17:20
gizus

Nagyon finom ez a sűti hamar elkészűl de méghamarabb elfogy mindenki szereti még sok ehezhasonlo kell de úgyis ez a legfinomabb .Kősz a receptet .

2009.03.11. 10:05
gasstgirl

Helló!nagyon tuti ez az oldal.Nincííínek üzenem,hogy én mindenre hullala tejszínt használok.

2009.03.08. 11:40
Nincíí

nagyon jól néz ki...és készülök megcsinálni.csak azt szeretném kérdezni h az a Hulala tejszín kimondottan erre való....vagy csak 1 tejszín márka és akármiet rá lehet rakni?????

2009.03.07. 14:10
Szandi

Megcsináltam ezt a sütit(16 éves vagyok)és nagyon jól sikerült,finom lett,és egyszerű is,hamar elfogyott!:)

Nagyon tetszik az oldal,jók a receptek,meg a képek is!:)

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa