♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Lekváros párna - túrós tésztából

Lekváros párna - túrós tésztából

Hozzávalók :

25 dkg liszt, csipet só, 1 citrom héja, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört túró, sütésálló lekvár

Összekverjük az áttört túrót, a sót, a porcukrot, a citromhéjat. Hozzámorzsoljuk a vajat, a lisztet hozzáadjuk  és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és négyzeteket szaggatunk belőle. A négyzetek közepébe kemény lekvárt teszünk, a széleket megkenjük tojással, az egyik sarkukat a másikra hajtva háromszögeket hajtunk belőle. A széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tojással lekenjük. Alacsony fokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütjük de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Nagyon finom, puha omlós tészta!

Én a képen látható formázóval készítettem. Így hajtogatás elött nem is kellett a széleket tojással lekennem mégis szépen összeragadt a tészta.

 Nyomtatás!

 

 

 Ezzel készítettem :

 

6 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.03.21. 08:51
valinagyi

Megcsináltam a HÓKIFLIT ezzel a kiszúróval, tökéletes lett!

Túró nélkül milyen tésztával jó még? Nincs itthon ...

Andi,köszönöm a válaszodat! Hogy bírod követni a sok kérdést?

Kedves Valika! Hát nehéz követni a sok kérdést, de próbálok mindig válaszolni. Örülök, hogy sikerült ezzel a hókifli. Szerintem bármilyen töltött tészta készíthető vele, ami formázható és nem túl tömör. Andi

2010.01.25. 14:57
Ildikó

A hétvégére megsütöttem ezt a sütit.Kipróbálásképpen csak egy adagot készítettem.Utólag már bánom ugyanis nagyon szupi lett valóban finom és omlós!

Teljesen olyan lett , mint a képen.Szóval legközelebb dupla adagot fogok sütni.Köszönöm a receptet!

2009.10.23. 19:50
Annapanna

Tegnap megsütöttem,nagyon bizva a képességeimben,és a recept pontosságában rögtön két adagot csináltam,mint utólag kiderült nem kellett volna.AZ elsö tepsi nagyon rossz lett,kihasadtak,elterültek,kifolyt a lekvár.A MÁSODIK IS ROSSZ LETT,DE VALAMIVEL JOBB MINT AZ ELSÖ.a HARMADIK VAGYIS AZ UTOLSÓ TEPSI JÓ LETT.Rájöttem,hogy mégsem volt pontos a recept,mert a harmadik adaghoz gyúrtam még lisztet,igy jó lett.De azért egy morzsa se maradt,még a kifolyt lekvárt is lekaparták a sütöpapirról és megették.

Szia! Hát pedig amint a képen látható, én a recept szerint készítettem, tehát nekem tökéletes volt a recept. Így azt mondanám, hogy a liszteddel lehetett a gond, ugyanis a lisztek nem egyformák és nem is egyformán "viselkednek". Andi

2009.08.20. 09:13
Marcsi

Bocs, a névelírásért, Andi!

Kedves Marcsi! Ez inkább csak bizonyos tésztákhoz használható. Nem igazán tudom hogyan készítettek ezzel hókiflit, én még nem próbáltam soha, így nem igazán tudok segíteni. Én ezekkkel a formázókkal eddig csak raviolit és ilyen összehajtott töltött tésztát ( édeset ) készítettem. Üdv. : Andi

2009.08.20. 09:12
Marcsi

Szia Anita!

Nekem is vannak ilyen formáim, sokat sütök is, van némi tapasztalatom, de lehet hogy ezeket nem megfelelően használom, ezért kérem a segítségedet. Legutóbb normál hókiflit sütöttem, a lányom próbálta ezzel a formával, én a hagyományos szaggatásos módszerrel, kb. 3-szor annyit csináltam meg én.Vagy csak bizonyos tésztákhoz jó ez a forma? A receptjeid szuperjók, gratulálok.

2009.06.23. 13:33
Monca

Szia!

Nagyon tetszenek ezek a formák és a segítségedet szeretném kérni, hogy honnan lehet ilyeneket beszerezni ( méhkas, piramis, és fenti ábrán látható...stb.)

Előre is köszi a segítséged!

Anonim

Szia Monca! Bal oldalt a menüben, légyszi írj az e-mail címemre és megbeszéljük, ha szeretnéd, hogy küldjek Neked a formákból. Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa