  
	  
	Diós kosárka -  24 db  
	  
	  
	Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája 
	2-3 evőkanál tej. 
	  
	Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje. 
	  
	Kenéshez: Rétesliszt, baracklekvár. 
	  
	24 db kosárforma  
	  
	Elkészítés: 
	A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. 
	Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket. 
	A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni. 
	Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat. 
	  
	Sokáig elálló nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni.  
	  
	A receptet a Lakoma gasztrooldalon találtam.  
	   
	  
	Sütés elött :  
	  
 | 
Te Andi, ez ,,isteni'' lett . Kezdő szakácsként ez életem első kosárkája. Nagy izgalommal és türelmetlenül vártam, hogy végre megsüljenek , az illatuk mennyei volt, aztán nagyon könnyedén, szinte maguktól kipattantak a kosárkákból, kinézetre és ízre is tökéletesek lettek...pont amilyennek lennie kell. Köszönöm!