♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Diós kosárkák

 

Diós kosárka -  24 db

 

 

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája

2-3 evőkanál tej.

 

Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje.

 

Kenéshez: Rétesliszt, baracklekvár.

 

24 db kosárforma

 

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.

A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

 

Sokáig elálló nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni.

 

A receptet a Lakoma gasztrooldalon találtam.

 

Sütés elött :

32 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2015.01.11. 18:55
Ibucka

Te Andi,  ez ,,isteni'' lett . Kezdő szakácsként ez életem első kosárkája. Nagy izgalommal és türelmetlenül vártam, hogy végre megsüljenek , az illatuk mennyei volt, aztán nagyon könnyedén, szinte maguktól kipattantak a kosárkákból, kinézetre és  ízre is tökéletesek lettek...pont amilyennek lennie kell. Köszönöm!

 

2014.01.31. 19:37
zsuzsaneni

Sziasztok!

Nálunk a lányom szokott ilyet sütni. últkor is náluk volt családi összejövetel, akkor ezt sütött. Nagyon ízlet a család minden tagjának. A gyerekek meg aztán főleg szeretik. Gyorsan megesszük, ez tény. A családnak ez mellet van egy másik nagy kedvence is! Ugyanez csk diótöltelék helyett máktöltelék van benne, úgy is mennyei!

2012.12.21. 15:51
lev19761

Szia Andi isteni finomak a receptjeid,mindegyik,nagyon jó,mézes kalács recepted,nincsen,mert azt nem találétam,vagy nem figyeltem eléggé,köszönet ezért az oldalért,és Boldog Karácsonyt!!

2012.02.14. 15:10
Evacy

Szia Andi! Mostmár muszály volt regisztrálnom....Tökéletes a recept!! Köszönöm!!! Igazi gyerekkorom sütije!!! Már több süteményt is kipróbáltam innen és egyszer sem csalódtam!! Minden receptedet ki akarom próbálni!! :D

2011.12.22. 16:15
scarlett

Sziasztok, én margarin helyett zsírral szoktam csinálni, és sztem lényegesen gyorsítja a folyamatot: a tésztát kinyújtom és kis szaggatóval, pohárkával kiszaggatom, és jóformán csak "beledobálom" a formába és már mehet is rá a töltelék.

Mindenkinek boldog Karácsonyt!

2011.11.22. 15:10
happike

Szia Andi!En karacsonyra szeretnem megsutni a Dios kosarkat,meg soha nem sutottem,de lenne egy kerdesem hozzad.Megpedig az nem tiszta nekem hogy a formakat ki kell kenni valamivel vagy csak siman belegyurom a tesztat es kesz.Koszonom elore is a valszodat.

Szia! Rétesliszttel kell a formákat meghinteni. Üdv, Andi

2011.10.10. 15:13
Evamano

Szia Andi!

Megsütöttem a kosárkákat a hétvégén, nagyon ízlett a családomnak, oda voltak érte és persze hamar elfogyott. Nagyon szépen köszönöm a receptet! Fantasztikus az oldalad nagyon tetszik! Sok sikert hozzá!

 

 

2010.06.26. 14:36
Xéni

Sziiia,azt szeretném megkérdezni,hogy ami kinn van háttérnek az micsoda??vagy milyen krém van benne??Előre is köszii....

Szia! Az oldal háttere a kekszes krémes süti, ami a sütés nélküli sütik között található. Andi

2010.05.18. 13:13
V-Kriszta

Szia Andi!

Nagyon finomra sikerült a süti.Én a töltelékbe tettem saját készítésű alma-sárgabarack dzsemmet.

Most regisztráltam,mert nagyon tetszik a gasztro oldalad.Én is imádok sütni főzni de sajnos nincs időm egy ilyen oldalt nyitni, talán majd ha felnőnek a gyerekeim.További szép napot.

Üdv.:Kriszta

2010.05.17. 09:38
Picúr

Kedves Marika!

Ne aggódj, nem fog eltörni, elég masszív egyben a kosárka. (Én teszek a sütőbe muffinpapírt is, így a leragadás is esélytelen és könnyen kijön.)

Sok sikert!

Picúr 

2010.05.15. 13:43
Marika

Szia Picur! Koszonom a segitsegedet, de  azt szeretnem megkerdezni , hogy tudod kiszedni a formabol? Nem torik el?

2010.04.22. 17:50
Picuur

Nyugodtan nyomkodhatjátok muffinformába is, ha nincs kosárkátok, semmit nem von le az eredmény élvezetéből!  (Csak legyen elég magas a "kosárkák" széle, hogy a lekvár nehogy kifolyjon!)

Picúr

2010.04.08. 18:31
Botoska

Szia Andi! Megsütötem a kosárkákat húsvétra, nagy öröm volt  . Régóta akartam már sütni de nem mertem hozá fogni azt hitem nagyon bonyolult vagy nem jön ki a formából. De szerencsére a te receptjeid anyira jók hogy minden sikerül. Köszönöm szépen csak így tovább ! Üdv ..: Botoska!

2010.02.13. 14:50
Marika

Sziasztok!    Azt szeretnem kerdezni, hogy milyen magas a kosarka oldala, mert itt ahol en  elek nincs  kosarforma, csak hasonlo. Nagyon szeretnem elkesziteni ezt a sutit, otthon ez volt a  kedvencem. Vagy esetleg jenay, porcelan formaba milyen lenne? Segitsegeteket elore is koszonom!

Szia! A kosárka oldal magassága 2.5 cm. Próbáld ki más formában, hátha jó lesz abban is. Üdv. : Andi

2010.01.20. 09:27
moncsi

szia andi nekem a kosárka tésztája sütés után kemény lett mi lehet az oka? amugy finom lett mert igy is elfogyott köszi

2009.10.07. 18:08
hencsietta

Szia Andi!

Én is megsütöttem a kosárkákat. Eddíg is ismertem ezt a sütit, de ez nagyon finom, és egyszerű. Igaz, én kókuszreszelékkel készítettem, mert úgy jobban szeretem. Így is túl hamar elfogyott. Nagyon tetszik az oldalad! Sok sikert hozzá!

                                    Heni

2009.10.06. 19:59
Andrea13

Sziasztok!Nekem megvan a kosárka receptjének egy másik változata.H.:50dkg rétesliszt,1kk. sütőpor,10dkg. porcukor,1 margarin,1 citrom reszelt héja(én citromaromát használok,mert intenzívebb az íze),6db.tojássárgája.Töltelék:30dkg.darált dió,20dkg kristálycukor.A tésztát belenyomkodjuk a formákba,majd az aljára lekvárt teszünk,rárakjuk a tölteléket,majd egy egész meggyel díszítjük.Próbáljátok ki ezt a verziót,nagyon finom!(ebből 40 db. lesz.)

2009.09.29. 14:51
Gyöngyi - www.lakoma.gportal.hu

Sziasztok!

Látom, a sütőpor gondot okozott:  A Diós kosárkák Irmus módra - sütibe NEM kell sütőpor. Bizton állíthatom, ugyanis Irmus az én drága Barátnőm, nekem mesélte el,  hogyan készíti már 60 éve, a receptet én fogalmaztam, és nevet is én adtam neki:) ráadásul már x-szer készítettem el én is ezt a kiváló finomságot:) Ez egy nagyon régi bevált sütemény lehet, mert nagyon sokan ismerik, és esküsznek rá, hogy finom!

Van a honlapomon olyan Diós kosárka is, amibe kell sütőpor - de az teljesen más tészta!

Üdv:  Gyöngyi (a lakoma oldal szerkesztője)

2009.09.10. 20:03
Sima

Andika4 Rákerestem, hogy honnan is vettem, hogy kell a diós kosárkába vala mi fujtató: Lakoma gasztro_Apró sütemények diós kosárkák és Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva. Erdély- receptjében találtam a sütőpor- használatára! Sima

2009.09.10. 19:41
Sima

Andika! Hálás vagyok a receptjeidért Nagyon sok barátnőmnek ajánlottam, hogy keressék lapodat, mert még a tapasztalt ház i asszonyok is sokat tanulhatnak Tőled!Holnap reggel a diós kosárkákat t akarom sütni, de felét darát mogyoróval! Megkisérlem dió formába is rakni, esetleg arra van valami külön recepted? Sok sok évvel ezelőtt kaptam 2O db dió formát, sajnos nincs recept t hozzá, azóta fekszik a speiz  polcon, most elővettem, holnap  megkisérlem ezzel a tésztával bélelni, majd látom! A családom jön péntek délután, és a Te receptjeid felhasználásával fogadom a névnapomon köszöntő gyermekeimet,unokáimat,déd-unokámat! Még egyszer nagyon köszönöm és tovább sikeres és és nagyon jó recept irást ! Üdv.Sima

 ui: a sajtos perec 1. nagyon jól sikerült!!


2009.09.09 21:12
Sima

„Andika! Gratulálok, nagy örömeg szereznek receptjeid, de kérdezem: a diós kosárka tésztájába nem kell sütőpor? Ugyanis, amire hivatkozol, a Lakoma gsztro hasonló receptjében sütőport ir? Sürgős választ kérek! Köszönettel:Sima

Kedves Sima, én most megnéztem újra a receptet, de nem látom benne most sem a sütőport. Itt nézd meg Te is : //gportal.hu/gindex.php?pg=23312725&nid=5086217  Üdv. : Andi

2009.09.09. 21:12
Sima

Andika! Gratulálok, nagy örömeg szereznek receptjeid, de kérdezem: a diós kosárka tésztájába nem kell sütőpor? Ugyanis, amire hivatkozol, a Lakoma gsztro hasonló receptjében sütőport ir? Sürgős választ kérek! Köszönettel:Sima

Kedves Sima, én most megnéztem újra a receptet, de nem látom benne most sem a sütőport. Itt nézd meg Te is : //gportal.hu/gindex.php?pg=23312725&nid=5086217  Üdv. : Andi

2009.09.08. 08:40
Ica

Én a baracklekvár helyett ribizlilekvárt használok, így egy kicsit pikánsabb. Ki lehet próbálni, nagyon finom.

Az oldal nagyon tetszik. További jó munkát kívánok.

2009.08.23. 16:31
cica

Szia Andi

Most hétvégén csináltam meg ezt a süteményt,  tortabevonó csokimázzal kentem be a tetejét nagyon finom  lett.

2009.08.13. 15:13
Kkatuska

Szia!Először is gratulálok az oldaladhoz,gyönyörűek a képek és biztos vagyok benne,hogy az ízük is ugyanolyan jó,mint ahogy kinéznek.Bár eddig még csak a "sündisznó burgonyák" receptjét próbáltam ki,de mivel nagy sikere volt nálunk,el fogok készíteni mást is.Köszönöm szépen az értesítőt!További szép napot!

2009.08.09. 13:49
Micsi

Anita! Nem kell kivajazni, nem fog leragadni! Csak kicsit szórd meg mindegyik formát rétesliszttel! Nekem nem ragadt le!

2009.08.09. 08:51
Fazekasné Anita

Szia!

Gyönyörű ez a süti! Én is beszereztem ilyen kiskosár formákat és megszeretném sütni, biztos fini és nagyon mutatós!

Viszont lenne egy kérdésem, hogy a formát nem kell kivajazni? (csak lisztezni) Vagy én értettem félre valamit?

Egyébként fantasztikus a blogod, gratulálok hozzá!!! Már több sütit is megsütöttem a receptjeid közül, és husikat is készítettem innen, mindegyik isteni lett!

Üdv: Anita

2009.08.06. 16:02
marikajozsi

Hú de rég csináltam pedig nagyon finom süti.Valamikor rég diócska formát kerestem azt nem kaptam ,igy vettem kosárka formát .Akkor még receptet is adtak hozzá.Elő is veszem újra sütni fogom.Köszi szépen a receptet

üdv:Marika

2009.08.06. 15:00
Micsi

Húúúha, nagyon finom lett!!! Köszi a receptet!

2009.08.05. 19:55
Ilus

Egy ismerősöm szokta készíteni, nagyon finom csokival bevonva is!!!

2009.08.05. 16:27
erika

mi a tetejére sütés előtt 1 magozott meggyet is rakunk...

2009.08.05. 13:33
Micsi

Hát ez nagyon jól hangzik! Holnap meg is csinálom! Alig várom, hogy megkóstoljam...!

2009.08.05. 06:38
SzekeresAgi

Nekem is megvan ez a recept, kicsit macerás (dupla adagot szoktam), de nagyon finom süti. Kipróbáltam úgy is,  hogy lekvár helyett nutellát tettem bele, a habba pedig dió helyett kókuzsreszeléket. Fincsi!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa