♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gesztenye rolád

Gesztenye rolád / 2 rúd kb. 20 szelet



Hozzávalók:


A tésztához: 6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kávéskanál sütőpor


A krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza


A töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza

 

kb.20dkg étcsokoládé-bevonó

6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Kihűlés után szeleteljük. 
Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.

 

 

 

 

 

 

18 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.11.11. 14:24
hedvig1988

Kedves Andi!

Először is szeretném elmondani,hogy nagyon tetszik az oldalad,sok jó recepted van.1 párat már ki is próbáltam,nagyon ízlett mindenkinek.Gratulálok az oldaladhoz.Azt szeretném még kérdezni,lehet,hogy hülyén hangzik,de én nem igazán vagyok jártas a "gesztenyés dologban,hogy most ez a gesztenye massza az tulajdonképpen=a gesztenyepürével?Ezt roládot nagyon meg szeretném csinálni,úgyhogy fontos lenne.Üdv.: Hédi

Kedves Csilla, ez a gesztenye massza az amit a boltban lehet kapni 20- 25 dkg-os kiszerelésben.  Üdv, Andi

2012.03.23. 20:28
Vassne

Kedves Andikám!

A Receptbázison láttam a sütidet. Te töltötted oda fel?

Csak azért írom,mert tőlem nagyon sok kép oda került.

Regisztráltam és kértem,hogy vegyék le,de még nem történt meg.

Gratulálok a receptgyűjteményedhez,a színvonalas oldalhoz.

Sok sütit sütöttem Tőled,sőt ételeket is készítettem.

Köszönöm szépen.

További sok sikert kívánok:Edit.

Kedves Edit! Én nem töltöttem fel sehova semmilyen sütimet, pláne nem fotómat hozzá. Az általad említett oldalon most nem találtam egy képet sem, talán időközben levették őket? Köszönöm a dicséretet! Sok sikert a további receptek kipróbálásához is! Üdv, Andi

2011.04.19. 14:16
pobetty

Kedves Andi!

Én is csináltam már gesztenyeroládot, de sajnos nekem a szeletelésnél a tortabevonó eltöredezett rajta.  Pedig tettem bele étolajat is ahogyan a receptben van és a csokit gőz fölött olvasztottam. Nem tudom mi lehet a probléma!

Üdv Betti

Szia Betti, hagytad kihűlni rendesen a sütit? Milyen késsel szeletelted? Ajánlom figyelmedbe ezt a rovatot, remélem segít :  //andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019  Üdv, Andi

2011.01.26. 10:29
szilvi

Szia Andi!

Ki szeretném próbálni a sütit,de a tepsi nagyságát nem tudom.

Mekkorába sütötted.

Köszi Szilvi!

2010.06.24. 14:44
orsolyákné bottlik ilona

Ezzel a sütivel még mindig sikert arattam :)

Köszönöm ezt a szuper receptet !!!

2010.02.08. 15:08
Edit79

Szia Andi !

A gesztenye rolád sütit először Karácsonykor készítettem el. Mutatós és isteni finom. Azóta, már többször is kérte a család. Köszönöm a szuper receptet.

Munkádhoz további sok sikert kívánok !!!

Szia Edit

2010.02.03. 21:47
Erika

Szia Andi!Azt nagyon megkoszonnem,ha el tudnad kuldeni a gesztenyemassza receptjet! elore is koszi!

2010.02.03. 17:51
Andi

Andi! Szupi az oldalad! Imádom!!!!

Erika! Találtam receptet a gesztenyemasszára. Én is olyan országban élek, ahol nincs.

Ha kéred a receptet, írj!

2010.02.03. 13:53
Erika

Szia Andi!A segitseged szeretnem kerni.Olyan orszagban elek ahol,nem lehet gesztenyemasszat vasarolni!Hallottam viszont,hogy lehet hamis gesztenyet kesziteni.Ismered a receptjet?Ha igen szivesen vennem ha megosztanad velem!Elore is koszonom!

Szia! Sajnos nem ismerem a receptet. Üdv. : Andi

2010.01.10. 19:02
kata

Isteni lett a süti! Nagyon jók a receptjeid.

2009.12.07. 18:23
Vera

Kedves Andi!

Szeretném megkérdezni,hogy mekkora tepsiben sütötted a két tekercset,mert én nagyobb tepsibe szoktam hat tojásból egy piskótatekercset csinálni.

Isteni az oldalad,nagyon-nagyon gratulálok!!!!Vera

2009.12.03. 16:02
Zsebéné.Ági

Valaki tudna Nekem segiteni,hogy hol lehet kapni cukormentes gesztenyemasszát.Mi nagyon szeretjük a gesztenyét, de nem igazán szénhidrátszegény,magas a kalóriája.Előre is köszönöm.

2009.11.02. 13:30
Csilla

Szia!

Megcsináltam hétvégén, de nekem nem lett ilyen szép! Hogy sodrod a geszenyét, hogy ne morzsolódjon szét? Lehet, hogy kis tepsiben sütöttem, mert csak egyet tudtam hajtani a piskótán és elég sok krém kimaradt. Egyébként nagyon finom.

2009.05.15. 19:07
ANI

Kérdezném hogy mekkora tepsiben kell sütni hogy két ilyen rudat kapjak?A maradék gesztenye masszátmit jelent kisodorjuk?

2009.05.02. 16:32
Lizi

Megcsináltam a sütit, de nekem a krémnek több mint a fele kimaradt. Mit csináltam rosszul? Mindent úgy csináltam,ahogy le volt írva.

2009.04.27. 20:54
Lizi

Köszi szépen a gyors választ! :)

2009.04.27. 16:37
Lizi

Szia!

Azt szeretném kérdezni,h a tölteléknél, az étcsokit meg kell olvasztani és azt összekavarni a gesztenyemasszával, vagy csak egyedül a gesztenéyt kell tölteléknek berakni? Köszi!

Kedves Lizi! Javítottam, mert véletlenül összecsúszott a recept. Az olvasztott csokoládé csak a bevonáshoz kell. Andi

2009.02.10. 14:01
Andi77

Üdv!

Rendkívül jó a gesztenye rolád krémje, nagyon ajánlatos, annak a ki nem igazán szereti a gesztenye masszát töményen, sokat könnyít a krémen a vanilia puding. Igazán remek az íze ... Andi77

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa