  
	  
	Húsvéti töltött csirkemell 
	  
	Kb. 4 személyre  
	  
	Hozzávalók : 60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.  
	  
	A töltelékhez : 2 db keményre megfőzött tojás, + 1 db tojás,  20 dkg füstölt sonka, 1 nagyobb fej hagyma, 2 dkg torma, 0.5 dl víz, só, bors, ízlés szerint egy kis petrezselyem 
	  
	A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig  pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla. Vegyük le a tűzről.  
	Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat.  
	Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós! 
	  
	Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be.  
	  
	Tipp: a hússzeletekre tettem egy vékony szelet bacont, így helyeztem rá a tölteléket, így biztosan nem folyt ki a massza a húsból sütés közben, pedig egyáltalán nem rögzítettem semmivel.  
	Forró, bő olajban süssük ki.  
	Egyszerű, és nagyszerű húsvéti főétel, szinte bármilyen körettel, salátával tálalható!  
	Forrás : Desszerteu 
	  
	  
	  
	  
	  
	  
 | 
SZIA ANDIKA HÚSVÉTKOR ELKÉSZÍTETTEM ÉS AZOTA MÁR TÖBSZŐR NAGYO ÍZLIK A CSALÁDNAK KÖSZIKE A RECEPTETT ÜDV ERZSI NÉNI!!