♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Máglyarakás muffin

 Máglyarakás muffin / 12 db

A kalácsos alaphoz: 35 dkg szikkadt kalács,  3 tojás, 3 dl tej,  2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 12 dkg baracklekvár

A párolt almához: 30 dkg alma , 5 dkg vaj, 5 dkg cukor,               1 kk őrölt fahéj, 1/2 citrom leve

A barackos habhoz: 2 tojásfehérje, 5 dkg cukor,                         10 dkg baracklekvár, 2-3 ek barna cukor

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffin tepsivel dolgozunk, akkor a horpadásokat kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával.

A kalácsot 1*1 cm-es kockákra vágjuk, aztán a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel összedolgozzuk, és hozzákeverjük a kalácskockákhoz.

A kalácsokat jó 5 percig áztatjuk, aztán kb. 3 cm vastagon szétosztjuk őket a muffin tepsiben, és egy kiskanál hátával lesimítjuk, hogy egyenletes rétegben legyenek. 20 perc alatt megsütjük őket.

Közben elkészítjük a párolt almát: az almát vékonyan felszeleteljük, majd mérsékelt tűzön pár perc alatt lefedve megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, villával pépesre törjük. ( Ezt készíthetjük mikróban is! )

Miután a kalácsos alapok langyosra hűltek, kiszedjük őket és áttesszük egymás mellé egy sütőpapírral borított 30*40 cm-es sütőlemezre.

Mindegyikre rákenünk 1-1 kávéskanál baracklekvárt, és arányosan rápakolunk a párolt almából is.

A habhoz a tojásfehérjéket lágyan felverjük, apránként hozzászórjuk a sima cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény habunk nem lesz. Fakanállal beleforgatjuk a baracklekvárt.

A barackos habot habzsákból rányomkodjuk a lekváros-almás kalácsos alapokra.

A habpamacsokat megszórjuk barna cukorral, és a máglyarakás muffinokat előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Addig süssük míg a hab elkezd a muffin tetején elszíneződni.

Tipp : Jól felhasználható az esetlegesen megmaradt húsvéti kalács.

Stahl Judit receptje.  

6 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.09.12. 17:51
kiss Andrásné

Jó vagy! Csak így tovább!

üdv: Kóka

2010.06.15. 16:09
Tupi

Szia Andi :-)

Nagyon sokmindent csináltam már ...tetszik,hogy vannak a receptekhez képek..ez a máglyarakásos muffin lesz a követkző :-)7végén a Tejfölös csodabogarat sütöttem meg...:-) mindenkinek ajánlom..nem lehet elrontani.:-)

2010.04.21. 13:03
Ritus71

Andi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod.

Nagyon sokat nézegetem a recepteket,telejessen függővé váltam

imádok itt "leskelődni"olvasgatni

Ma az emeletes élvezet lesz terítéken.

Üdvözlettel Rita

2010.04.19. 10:00
Ritus71

Szia Andi!!!

Lenne egy nagyon-nagyon fontos kérdésem!!!!!!!

Milyen kalácsra gondoltál?Fonott??Vagy más??Nem értem

Segítsetek nekem ebben!!!Köszönöm.

Szia! Igen, fonott klácsból készítettem, de másmilyenből is készíthető, de a lényeg, hogy szikkadt legyen. Üdv. : Andi

2010.04.08. 18:49
szupernagyi50

Kedves Andi!

Köszönöm, hogy elkészíthettem ezt a finom maffint.

Hasznosítani tudtam a húsvétról megmaradt kalácsot.

2010.04.08. 18:48
Jucus

Szia Andi!

Nagyon jólnéz ki a máglyarakásnak-ez a változata. Lányaimnak egyik kedvenc sütije. Megfogom sütni nekik. Köszi a sok jó receptet. Üdv: Jucus

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa