Lepény kenyér 
  
Hozzávalók: 
10 dkg finomliszt  
 7 dkg zabpehely liszt  
 7 dkg teljes kiőrlésű liszt  
 7 dkg barna kenyér liszt  
 1 pohár kefír  
 2 evőkanál szódabikarbóna  
 1 gerezd fokhagyma  
 só, bors 
 
A felsorolt hozzávalókat összeállítjuk, egy kicsit dagasztjuk, mikor elkészültünk ezzel, akkor 1-2 napra hűtőbe tesszük. 2 nap múlva kinyújtjuk, ebből 2 darab lesz, és kacsazsíron serpenyőbe megsütjük. 
Önmagában is fogyasztható, de bármilyen kolbász, esetleg szalonna, tojásrántottával is fogyasztható. 
  
A receptet és a fotót Blahunka Ági küldte! 
  
  
  
 | 
KEDVES ANDI!
Elirás történt a receptben mivel nem bor van, hanem bors, így van helyesen a recept vége.
Üdv. Blahunka Attiláné
Bocsi, javítottam! Üdv. : Andi