Madártej  
  
  
2 l tej 
7 db tojás 
2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag ) 
20 dkg kristálycukor 
2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje 
reszelt narancshéj 
  
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. 
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a  tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.  
Utána a leszűrt tejet lassan csúrgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is. Reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. 
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.  
  
  
  
  
  
 | 
Sziasztok !
Én a habot mikróban csinálom úgy, hogy miután keményre felvertem a fehérjét cukorral, tányérra teszem és a mikróban főzöm.Ha kész, kanállal szaggatom a madártejbe. Vigyázni kell az időre mert képes a mikro gumivá főzni de ha kitapasztalja az ember akkor gyors és nagyon finom.