♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Túrós tészta - sütve

 

Túrós tészta  -  sütve

Hozzávalók : 50 dkg orsó tészta, 50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 20-25 dkg szalonna, sajt

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpíritjuk. A tejfölt alaposan kikeverjük. A sajtot lereszeljük.

Ha a tészta kifőtt akkor egy jénaiban elkezdjük rétegezni a hozzávalóinkat. Alulra tésztát tegyünk, morzsoljunk rá túrót, szórjunk rá szalonnát, locsoljunk rá tejfölt és szórjuk meg sajttal. Rétegezzünk addig amíg a hozzávalóink el nem fogynak. A tetejére sajt kerüljön! Ezután tegyük be a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot.

Megjegyzés : Én a túrót kikevertem a tejföllel, így szerintem sokkal finomabb és szaftosabb ételt kapunk. A túróhoz egy csipet sót is tettem.

 

Rétegezés közben :

Sajttal megszórva - sütés elött :

 

15 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.08.30. 23:24
Tibuci

Óh, nem is szabad ránézni egy ilyen szép ételre! Késő éjjel van és szinte éhezem! Sajnos az egyik nagy kedvencem! És a sajt létfontosságú!

2011.11.13. 13:10
MONYO

pont ez kell nekem.hú de jó

2011.04.28. 16:18
bánhegyesiné

szia andi!

nagyon jók a receptek és ez az egyszerű bundás kenyér mégis nagyszerű.

ez a kioktatásos téma meg...

2010.06.25. 12:23
Garai Erzsébet

Szia Andi!

Én már többszőr megcsináltam , a családom imádja,köszi.

Szia g.e.

2010.06.17. 11:26
Anyus

Szia Andi!

Tegnap a csirkemellet csináltam őzgerincben sütve,ma túrós tészta lesz sütve.Nagyon jók a receptjeid!Köszi mindenki nevében.Holnap még nem tudom majd nézek valamit.

2010.02.12. 09:44
Klarissz

Kedves Andi!

Kicsit ledöbbentett a kioktató válaszod ("magas hőfokon előbb kész, alacsony hőfokon később lesz kész"), nagyon sajnálom, ennyit még én is tudok. Csupán arra voltam kiváncsi, hány fokra állítod a sütőd? Tudod a mai modern sütőknek 'hál istennek, van ez a remek tulajdonságuk, hogy megkönnyítik a sütést. Picit rossz  a szájízem a kioktatás miatt, de majd elmúlik, ettől fügetlen figyelem az oldalad.....

Kellemes napot kívánok, Klarissz

Kedves Klarissz! Sajnálom, ha kioktatónak tünt a válaszom, nem szántam annak. A kérdésedre most sem tudok mást mondani, mivel a tészta már meg van főzve, így csak addig kell sütni, amíg a sajt rá nem pírul. Ezt máshogy megfogalmazni nem tudom és nem is lehet. Szerintem ehhez nem kell konkrét sütési percet megadnom, mert pl. nekem sincs mai modern sütöm ami pontosan mutatná, hogy hány fokon van a sütő. Ezért írtam, hogy ha magasabb hőfokon sütöd elöbb kész van, mint ha alacsony hőfokon. Bízva megértésedben,  üdvözöl : Andi


2010.01.20. 09:11
Klarissz

Kedves Andi!                                                                               2010. 01. 20.

Itt is szintén az a kérdésem, hány fokon és kb. mennyi ideig sütöd? Nagyon gusztusos, nem túl bonyolult, gyorsan elkészíthető. Az infó után máris készítem. Előre is köszi.

üdv. Klarissz

Szia! Szerepel a recept végén, hogy tegyük a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot. Tehát addig kell sütni amíg a sajt rá nem pirul. Vagyis, ha magasabb hőfokon sütöd elöbb készen lesz, ha alacsonyabban akkor lassabban pirul a sajt....Andi

2009.10.14. 16:44
Rózsa

Sziasztok!

Nagyon guszta, és főleg finom, és laktató!Köszönet érte!

2009.06.09. 11:17
dalma

Sziasztok! Úgy még nem próbáltátok a csúszát késziteni, hogy a tejfölt a piritott szalonna zsirjában megfuttatjátok? A nagymamám szakácsnő volt annak idején az uraságéknál, ott igy tanulta, nálunk a család is igy szereti a túrós csuszát. Egyébként úgy készül mint a többi, össze kell keverni a hozzávalókat és sütni.

2009.04.24. 22:15
linne

Szia Andi!

Köszönet érte!Megcsináltam, nagyon finom volt, lefényképezni nem volt időm!

2009.04.23. 08:20
Edet

finom a sült túros csusza úgy is, hogy kifőzöm a csuszatésztát étolajos, sós vizben és olajozott tűzálló tálba teszem. A túrót körözötthöz hasonlóan, de hagyma és köménymag nélkül - elkészítem kaporral  tejföllel keverve. A tűzálló tálban levő tésztával alaposan elkeverem. Úgy jó, ha jó szaftos. Kevés oliva, vagy tökmagolajat locsolok rá, el is keverhetem. Levedem a jénai tálat és sütőbe teszem. Gázsütő 4-es fokozatán addig tartom, amií alulról szotyogni kezd, és kissé látszik oldalt a pirulás. Ekkor kész! A lefedés miatt nem pirul meg, nem szárad ki. Tejfölös harcsapaprikással isteni. De jó marhapörkölthöz, nyúlpörkölthöz - bármi szaftoshoz.

Előre össze lehet állítani, és a vendégek megérkezésekor sütőbe "dobni", igy forrón tálalható. Isteni!! Kóstoljátok meg!

2009.04.08. 15:19
renni83

Nagyon finom!

2009.04.07. 07:03
carphanter

Bocsika, ez már rakott tészta, főleg ha gombát is raknál bele. Én nem szeretnék okoskodni de szerintem a túrós tészta így az igazi.

Túrót telfölt összekeverem, 1 lábasban felmelegítem beleteszem a jól lecsöpögtetett tésztát. Időnként kevergetve hogy a tészta magába szívjon valamennyit a masszából. Forrón tálalom, tetejére sok ropogós szalonna töpörtyűt szórok. Így elkészítve a legfinomabb. sokan csak ráteszik a masszát , töpörtyűt, én nem is tudják, összemelegítve mennyire finomabb. Persze én is kisérletezgetem, de vannak ételek amiket nem szerencsés megváltoztatni. De ha mégis az 1 uj kategória és elveszti eredeti jellegét, nevét.. Gratulálok jól néz  ki (lol) de én így nem ennék túrós tésztát. Beraktalak a kedvencek közé. Érdemes itt böngészni. Én is most csinálom az új ételfotó albumomat, tudom sok munkád van benne.

2009.03.27. 17:37
Fagyi

Én is így csinálom, nagyon finom!!

2009.03.26. 16:55
Cicus

Hmmmm,ez nagyon gusztán  néz ki...

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa