Párizsi tejszínes süti 
 
 
Hozzávalók: 
4 tojás (hab külön) , 300g porcukor, 150 ml víz, 150 ml olaj, 200g féldara liszt, 1 sütőpor, 1 leveses kanál kakaópor, lekvár a 
sütit megkenni és kakaópor a megszóráshoz. 
 
Krém: 8 dl tejszín, 100 g főzőcsokoládé 
 
Elkészítés: 
 
Az előző nap elkészítjük a krémet. Megfőzzük a tejszínt a 
főzőcsokival. Kihűtjük és éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap 
habnak felverjük. 
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a végén hozzáadjuk a 
tojások felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokon 
kb. 25 percig sütjük. Én 30x30 tepsiben sütöttem. Ha megsült 
megkenjük lekvárral, utána rákenjük a felvert tejszínt és a 
tetejét kakaóporral díszítjük. Végül hűtőbe tesszük. Nagyon 
finom, könnyen elkészíthető süti. 
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte! 
  
  
  
 | 
Kedves Judit!!
A tejszínt azért kell megfőzni , hogy a csoki szépen elolvadjon és a tejszín ne essen össze. De nem elég kihűtteni nagyon fontos , hogy egy napot hűtőbe legyen. Másképp nem lehet felverni!!!
üdv: Ildiko77