♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Piskóta piskótával

Piskóta piskótával 

A fehér piskótalaphoz:

 

6 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,1 cs. vaníliás cukor ,

 

6 evőkanál liszt , 1/2 evőkanál sütőpor , baracklekvár

A kakaós piskótalaphoz:

12 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,10 dkg kakaópor ,1 db citrom ,5 dkg vaj , 12 dkg liszt , 1 cs. sütőpor , 1 db narancs

A krémhez :  3 dl tej , 10 dkg kristálycukor , 2 cs. vaníliás pudingpor , 

1/2 liter tejszín

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá vaníliás cukrot, és reszelünk bele citrom-, illetve narancshéjat. Ehhez a masszához öntjük a tojásfehérjehabot. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és körkörös mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.

A masszát olajozott, lisztezett tepsire öntjük, és egy habkártya segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben megsütjük a piskótát. Mikor megsült, konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a 10 dkg kristálycukrot, és hideg vízzel csomómentesre kikevert pudingporral sűrítjük. A krémet hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kakaós piskótához a 12 tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket, mint az előző piskótánál is tettük, kevés cukorral kemény habbá verjük.

A tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a kakaóval. Reszelünk bele citrom-, és narancshéjat, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük. Ha túl száraz lenne a massza a kakaótól, pár csepp vízzel lazíthatjuk.

A kakaós tésztaalapot kettéosztjuk, és mindkét félhez hozzákeverjük a szintén kettéosztott tojásfehérjehabot. Mindkét adag masszát elkeverjük a tojáshabbal, majd egy-egy tepsibe öntjük, és téglalap alakúra egyengetjük a habkártyával.

Amennyiben légkeveréses sütőnk van, a két tepsi piskótát egyszerre is megsüthetjük, ellenkező esetben azonban külön-külön süssük meg a tésztákat a 180°C fokos sütőben.

Amikor az összes piskóta megsült, hozzákezdhetünk a sütemény összeállításához. A tejszínhabot összekeverjük a kihűlt pudinggal.

A feltekert világos piskótát kivesszük a konyharuhából, kicsavarjuk, vigyázva, hogy ne törjön szét, és megkenjük baracklekvárral. Ezután szorosan feltekerjük, majd felszeleteljük. Körülbelül annyi szeletre van szükség, amellyel a kakaós piskótalapot teljesen be tudjuk teríteni.

 

Az egyik kakaós lapot tepsire helyezzük, és megkenjük a vaníliás krém felével. Erre helyezzük a felszeletelt piskótatekercset, majd újabb adag krém következik, és végül a tetejére helyezzük a másik kakaós piskótát.

A kész süteményt legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd kockákat vágunk belőle, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

 

14 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.07.13. 13:01
marczyhajni

Szia Andi!

Nagyon "veszélyesek" a süteményeid! Ahogy elolvasom AZONNAL meg akarom csinálni!!! Keresek, kutatok a szekrényben vajon van-e itthon hozzá minden? Itt a krémmel egy kicsit variáltam, mert nem volt itthon tejszínem és egy főzött krémmel helyetesítettem. Tetejét bevontam csokival, vékonyan.

Nagyon finom lett így is, félek dupla adag kell majd legközelebb! Remélem azért a csokinak lesz ideje megkötni a tetején....:-)))

Köszönöm, hogy megosztod velem/velünk a receptjeidet, nagyon jók! (csak kéne a szomszédba egy éjjel-nappali :-))) )

Üdv.:

Hajni

2011.05.08. 12:07
MÁJUSKA 50

Szia Andi!

Kérésem lenne.

A piskótát hogyan szeleteled,hogy szép is legyen nem morzsás???

Köszönettel.

Marika

2011.04.19. 15:20
anikó

Szia!

A kakaós piskótát milyen méretű tepsibe sütöd? Köszi válaszod

Üdv. Anikó

 Szia! 30 * 25 cm-es tepsiben készült. Üdv, Andi

2010.12.21. 13:38
Sziszó

Sziszó      Köszönöm a választ.Kicsit módosítottam a félelmem miatt,éspedig 5 dl. tejet használtam,ezért a tejszin mennyiségét kicsivel csökkentettem,az így kapott krém is tökéletes lett és nagy sikere volt a sütinek.Egyébként kifogástalan az oldalad,remek  ötlet hogy fotókat is készítettél,amit eddig sütöttem,mind hibátlan,ezúton szeretném megköszönni a szuper recepteket!Üdv.:Sziszó

2010.12.20. 14:39
Sziszó

Szia Andi!   Még nem próbáltam ki a sütit,de mielőtt hozzákezdek lenne egy kérdésem:a krém készítéséhez kevésnek tűnik két csomag pudingporhoz a 3 dl.tej ,úgy értem, nem nem lesz túl sűrű ahhoz hogy a tejszin könnyen fevegye? Köszönöm a válaszod!

Szia! Én a recept szerint készítettem, és jó lett. Üdv. : Andi

2010.11.02. 16:55
Kata

Nagyon Finom

2010.08.24. 08:56
Reny

szia Rita köszönöm!Cserélgetnék recepteket  ha valakit érdekel az írjon!!!

2010.07.31. 20:31
Rita

Szia Reny!

A kép alapján szerintem keresztbe. Én legalábbis így készíteném.

Üdv, Rita

2010.07.30. 11:34
Reny

kedves Andi!A piskóta tekercset keresztben vagy hosszobban rakjam rá?vagy az mindegy?valaki segítsen köszi

2010.07.23. 20:24
torok eva

koszi szepen ezt a sutit nagyon finom lett es a csaladnak is izlett

2010.04.27. 10:56
Dorka

Szia Andi!!

Megsütöttem a sütit,csk én nem vaniliás krémmel,mert nem volt vaniliás puding,hanem kakaós krémmel,így is nagyon finom volt!

Dorka

2009.09.26. 23:20
ilkaa

Szia!

Én valamit nagyon elrontottam. A piskóta tekercs nagyon jó lett, de a kakaós piskóta egyáltalán nem jött fel. Nem kevés a 12 dkg liszt 12 tojáshoz?

2009.06.27. 07:18
Rajkó Gyuláné

Szia Andi.

Nagyon jó a recepted.

Egy kédésemreha válaszolsz , megköszönöm:

Elaktromos sütőm van, benne gyönyörű magas a piskót,de ha kiveszem összeesik.

Mi lehet az oka? Várom Kedves válaszodat.

Köszönettel: R-né.

Szia! Köszönöm a dícséretet! 170 fokon süssed és, ha megsült akkor lisztezd le a tetejét és fordítsd le. Andi

2009.04.25. 05:59
maglóczky gusztávné

Szia!Bocs hogy írok de nemtalálom a recept végét!Nem kenjük meg semmivel a sütit a tészta és a lekváros tekercs között?üdv.Hajni

Szia Hajni! Köszi, hogy szóltál, javítottam! Valahogy a másolásnál az utolsó rész lemeradt, bocsi. Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa