♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Piskótarolád

Piskóta rolád

 

4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.

4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.

10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.

Sütőlemezen, sütőpapíron sütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani.

Ha kihűlt akkor megkenni lekvárral és feltekerni. 

 

 

 

19 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.01.31. 19:40
zsuzsaneni

Sziasztok!

Ilyet mi is szoktunk csinálni, szeretjük is. Nem egy nagy munka az elkészítése, és finom is!

Könnyű&Finom!

2013.05.20. 14:15
salandii

Szia Andi!

Életemben először szeretnék piskótát csinálni,és az lenne a kérdésem,hogy mekkora az a gáztepsi?pontos méretei/ mélysége?hogy kell elképzelnem ezt a piskótát,folyós,vagy elég ha csak egy "lap " tepsin csinálom. Tehetek vele csokipudingot?ha igen,mekkora adagot? előre is köszi a válaszokat,bocsi az értetlenkedésért.

2012.08.19. 09:40
JuditEszter

Már másodszorra sütöm meg, csokikrémmel töltve. Nagyon finom, köszönöm a receptet.

2011.09.11. 18:56
Zsuzsiiii

Elképzelni nem tudtam 4 tojásból gáztepsi nagyságú tekercs lyen klassz lehet,de tényleg jó.Kipróbáltam ma, hálás köszönet érte,nagyon finom. 

2011.05.26. 16:47
cica 7578

És sikerült!És sikerült!Köszke Andi.+sütöttem,fél órán belül elfogyott.Már tudom,hogy egyszerre kettőt csinálok.

 

2011.05.08. 12:10
MÁJUSKA 50

SZIA ANDI!

Megsütöttem a tekercset.

Nagyon finom.

A szeletelés sajnos nem lett szép egyenletes.

Van valami trükköd erre? Köszönöm válaszod.

Májuska

Szia, vizes késsel, és fűrészelő mozdulatokkal kell szeletelni. Üdv, Andi

 

2011.04.22. 11:09
BuBu

Hány fokon és meddig sütöd?

2011.03.14. 21:13
sevicica10

Szia Andi!

Most készült el a piskótaroládod és nagyon finom lett!! Most próbálkoztam először tekercs készítésével, szerencsére nem okoztam csalódást senkinek, hála Neked!

Egy kérdés: Liszt helyett nem lehet porcukorral beszórni a tetejét a végén?

Köszi

Szia! Porcukorral nem lehet beszórni. Üdv, Andi

2010.11.02. 13:11
ester

Szia Andi!

Ez már a sokadik recept amit tőled lestem el. Ezt másnap is újra elkészítettem, mert elfogyott az első. Nem maradt a vendégeknek...

Gratula

2010.06.13. 17:43
Kati

Szia Andi!

Mekkora tepsiben sütöd ezt a piskótát?

Szia! Gáztepsi méretűsütőlapon sütöm. Üdv. : Andi

2010.06.03. 12:40
demonmacska

Szia Heni! nekem van egy jó tanácsom neked! Ha kész a piskóta,lisztezd be a tetejét forditsd le ugy hogy a lisztes fele legyen lefelé és huzd le róla a sütőpapirt!Miután ez megvolt a lisztes felével helyezd vissza a sütőpapirra és és fedd be konyharuhával hogy ne száradjon ki nagyon! hagyd kihülni! A széleit vágd le hogy szép egyenes legyen a lapod és rakd félre mert azt is fel lehet használni!Kend meg lekvárral és a levágott széleket helyezd vissza ugy mintha peremet csinálnál és ahová visszaraktad onnan kezd el feltekerni Így nem fog kifolyni a lekvár! Mivel a sütőpapiron töltötted be egyszerübb lesz annak segitségével feltekerni! Ha valamit nem értesz kérdezz bátran még :) Ha sikerült örültem hogy segithettem :)

2009.10.17. 20:06
HENI

sZIASZTOK! HÁT ÉS KIPRÓBÁLTAM A PISKÓTÁT, MIUTÁN MEGSÜLT FELTEKERTEM EGY NEDVES KONYHARUHÁRA, ÉS NÉKEM HÁZÁ TAPAT A KONYHARUHÁHOZ. HOL RONTOTAM EL?

2009.10.01. 11:44
Vicike

Hétvégén megsütöttem,a családom percek alatt elfogyasztotta.Mindent a leirtak szerint csináltam tökéletes lett.Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra sokat böngészek rajta.További sok sikert Andi.

2009.06.26. 09:40
zsanett0102

Sziasztok! Én ha kiveszem a sütőből leszedem a sütőpapírt  és ráburitom egy  vizeskonyharuhára annak segítségével feltekerem meg várom míg kihül és utána kenem meg lekvárral és vissza tekerem és már szeletelem is! Aki gondolja próbálja ki nekem így tanították annak idején az iskolában.Andi gratuálok az oldalhoz pár dolgot már elkészítettem! Üdvözlettel Zsanett

2009.06.07. 15:14
violetta

én nekem ez most nem sikerült!sajna

2009.06.04. 18:28
Teri mama

Üdvözöllek Andikám ! Szeretnék gratulálni,igazán nagyon ügyes háziasszony vagy ! Sok idős ember tanulhat Tőled,köztük én is,pedig már túl vagyok jócskán az 5.x-en. Négy unokával,gondolhatod mennyit sütök-főzök.Ha elfogadsz egy tanácsot ?! Amikor megsült a piskóta,papirral együtt tekerd fel,úgy hagyd kihűlni és a papir levétel után kendd.De ez csak a krémes dolgokra vonatkozik.Ha lekvárral kened,akkor még melegen  mehet rá a lekvár.Így biztos,hogy nem fog megtörni a tészta a feltekerésnél.Ha esetleg megbántottalak tanácsommal elnézésedet kérem.Jó egészséget és kitartó munkát kívánok Teri mama.

2009.06.02. 20:47
Timi

Még én sem sütöttem soha roládot, mindíg félkészen veszem az üzletben. Bár köztudott, hogy egy árából legalább hármat süthetnék itthon. Én is leginkább a feltekeréstől tartottam mindíg, de ezt azt hiszem kipróbálom. 

Szia Timi! Kb. 4 evőkanál víz kell a 4 tojássárgájához. Remélem sikerül, majd írd meg. Üdv. : Andi

2009.04.20. 18:53
Anna

Nekem is volt fenntartásom azzal, hogy feltekerés előtt ki kell hűteni a tésztát, de mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, hisz még idáig minden, amit kipróbáltam, jól sikerült. És ez most is így lett! Ugyanis, kihűtve nagyon puha lesz a tészta és így tényleg töredezés nélkül lehet feltekerni.

2009.04.04. 17:30
ANI

SZIA ANDI . BIZTOS HOGY  KIHÜLÉS UTÁN KELL  FELL TEKERNI ? NEM PEDIG MELEGEN?IGY NEM TÖRIK ELL?MIÉRT KELL A LISZTEZÉS? MÉG NEM SÜTÖTTEM SOHA SE  PISKOTATEKERCSET! ANI

,

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa