Csodapalacsinta 
 
Hozzávalók: 
 
kb. 15 db előzetesen kisütött palacsinta 
1 cs babapiskóta 
1 cs vaníliás, 1 cs csokoládés, 1 cs puncsos pudingpor 
6 ev. kristálycukor 
kb. 1 dl lefőzött feketekávé 
kb. 0,5 dl tej 
kevés rum 
kakaópor a palacsinta töltéséhez( ízlés szerint) 
1 üveg kimagozott meggybefőtt 
 
Elkészítés: 
 
Egy 26 cm tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A babapiskótát 
belemártogatjuk a kávé, tej és a rum keverékébe, és szorosan a 
tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ev. cukorral a 
vaníliás pudingport, és forrón a piskótára öntjük. A 
palacsintákat megtöltjük a cukrozott kakaóval. Feltekerjük, 
végeiket levágjuk, és csigaalakba kirakjuk. Kívülröl a torta 
közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után 
fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Utána 4 dl tejben, 
2 ev. cukorral megfözzük a csokoládés pudingport és ráöntjük a 
palacsintákra. Kirakjuk meggyel. A meggy levéből felfőzzük a 
puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük. Ha 
nincs annyi megylevünk, akkor vízzel felöntjük, és adunk hozzá 
ízlés szerint cukrot. Hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra 
hosszat. 
A receptet és a fotókat sz.ildikó 77 küldte!  
  
  
  
 | 
Szia Kacuka!!
Én hagyományos babapiskótát használtam. Üdv : Ildikó