♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Zserbó

 

Zserbó :

 

Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 - 70 dkg margarin, 12.5 dkg cukor,        3 tojás, 2.5 dkg élesztő, tej amennyit a tészta felvesz

 

Töltelék : lekvár, 30 dkg dió, 30 dkg kristálycukor

 

Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A tejet ( amennyit felvesz ) csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

 

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.

 

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.

A lapokat kb. 30*24 cm-es méretre nyújtsuk.

Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.

1 órát kelesztjük, majd sütjük.

180 fokon, kb. fél óra sül készre.

Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk.

 

 

 

92 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.10.11. 21:24
Gabesz82

Szia Andi!
a csináltam először zserbót és párom szerint nagyo finom lett,aminek nagyon örülök.....köszönöm a receptet!
Üdv:Tünde

2014.07.13. 10:02
majerzsi

Szia Andi ! A tepsi méret engem is érdekelne , mert elég nagy adag a tészta , gondolom gáztepsi , de nem vagyok benne biztos ! Köszi

2014.06.18. 18:47
bibi06

Szia Andi.

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy ezt az adag zserbót mekkora tepsiben sütötted?

Válaszodat előre is köszönöm.!

Brigi

Szia, a lapokat 30*24 cm-esre kell nyújtani. Üdv, Andi

2014.01.31. 19:32
zsuzsaneni

Sziasztok!

Nálunk nagy kedvenc a zserbó! A család hipp-hopp elkapkodja. Mire ott tartunk, hogy jóllaktunk és elraknánk, azt vesszük észre, hogy mát csak alig maradt pár szelet! A zserbó nálunk a rangsor élén áll. Bármilyen családi összejövetel van, ez a süti mindg jól jön! :)

2012.12.24. 22:48
Wivi

 Köszönöm szépen a jó recepteket. Több mindent sütöttem már az oldalról, nagy sikerélménnyel :-) Ez a zserbórecept az első, amit "elmertem" készíteni, pedig nagyon szeretem. Rendkívül jól sikerült, a gyerekek is folyamatosan   kérték az utánpótlást  :-) (Nekem egy kicsivel kevesebb tejet vett fel a tésztája, de minden más ugyanaz az adag).

Mindenkinek boldog, békés karácsonyt és áldott új esztendőt kívánok!

2012.12.08. 18:25
monica75

Szia! Megsütöttem ma a zserbót....nekem összeállt a fenti adagolással és mikor megsült akkor is szép lett, nem lett túl magas és lapos sem, pont mint a képen:)

2012.10.25. 08:06
Bedike

Beke Ildikóhoz kérdésem lenne!

A csokimázt ha kikevertem főzni is kell, és ha igen meddig? Köszönöm előre a választ

2012.04.06. 17:48
Duska

Drága Andikám.....

Nagyon nagyon finom.....ez a zserbóóó , anyosam csinálta meg....de mind 10 ujjunkat lenyaltuk utána.....minden elismerésem  tied andikám............köszönjük a reccepteket....!!!!!!!!!!...továbbra is így drága andikám !!!

2012.03.23. 15:51
dzsera

helloka!

hat amennyire izlett regebben is nekem ez a süti, annyira feltem az elkeszitesetöl!

de meg kell irjam, h NAGYON finom lett es raadasul csak 54dkg margarint tettem bele, mert több nem volt ith,.

en haz lekvarral csinaltam, de szerintem egy gyümölcsös 75%gyümölcstartalmu baracklekvarral is lehet csinalni, biztos h nem fog kifolyni.

KÖSZIKE a fincsi receptet:)

 

2012.03.22. 23:30
Zsolo

Kedves Andi!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen lekvárt vegyek hozzá , ami nem  fog kifolyni belőle sütés közben? Köszi.

Szia! Ne a leglágyabb, legfolyékonyabb lekvárt használd akkor nem lehet vele gond. Üdv, Andi

 

 

2012.02.13. 16:21
Katalin49

Szia!

Gyönyörű a zserbód! Szeretném megkérdezni a csokimáz recepjét! Légyszi írd meg, mert már én is megsütöttem a zserbót, de a máz nem lett ilyen szép!

Előre is köszönöm!

Üdv: Katalin

Szia! Itt megtalálod az olvasztott csokoládé készítését :

Olvasztott csokoládé

Üdv, Andi

2012.02.08. 14:18
SzJuli

Szia Andi!

Ez is ismételten sikert aratott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm az egyszerű receptet!

Juli

 

2011.12.29. 13:00
Zsuzsi88

Nekem az EGESZ oda egett! Pedig mindent ugy csinaltam ahogy levan irva. mar sok sutit keszitettem az oldalrol nagyon fincsik lettek de ez vhogy nem sikerult! pedig szilveszterre suttem a csaladnak

2011.07.07. 08:53
Korall

Szia Andi!

Megsütöttem a zserbót , nagyon finom lett.Habár volt egy kis gondom....Kicsit soknak találtam a margarin mennyiségét,így gondoltam csak 35 dkg.-ot teszek bele.A tejet kb. 1 dl, tejben futtattam fel.Hát még így is ragacsos lett a tésztája.....Mi lett volna ha beleteszem az egész margarint?Így hozátettem még 4 kanál lisztet(kb. 8 dkg.)És így kaptam egy könnyen nyújtható tésztát.Nos alapjában véve  jól sikerült, sőt nagyon finom lett, de nem értem Neked,Nektek , hogy sikerülhetett jól a fenti adagolással?

Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv.:Korall

2011.04.21. 14:55
vargaandrea.

sya andi!!  bár nagyon jo ez recept is de én ismerek egy más fajta zserbó receptet .csak anak az ujdonsága benne hogy egy kis rumal és a legfontosabb egészdióval, meg darárált dioval is készintendő ell 

2011.03.21. 16:28
meli

szia andi szerintem nagy szerüen nézki a süti és jolehet a tésztájais majd kipróbálom szia

2011.02.23. 08:48
gorka

szia andi!

két kérdésem van. miért kell bele sütőpor is meg élesztő is, és hogy sót szoktál-e tenni bele?  a héten megsütöm, mert eddig más regeptem volt de nem sikerült sosem. abban csak élesztő van, és tojássárga...

2011.02.09. 14:15
manobaby

és egy harmadik kérdés: hány dkg csokoládé kell a tetejére?

2011.02.07. 17:29
manobaby

Szia Andi!  2 kérdésem lenne: Az egyik,hogy kb. hányszor hány cmes tepsin sütötted? Elég,ha csak 1 éjszakát pihentetetem fogyasztás előtt,vagy puhulnia kell? Köszi a válaszod:) 

2011.01.29. 18:05
zsuzs

Kibújt a cukrász a férjemböl mióta rátaláltunk az oldaladra!

Minden elsöre remekül sikerül neki pedig elötte soha nem sütőt a család nagy örömére, pláne az enyémre. :)

Hálás köszönet

2011.01.22. 14:02
Margo59

 Nagyon örülök  hogy ítt sok fínom süteményt receptet találtam  már megsütöttem  belöle már   vagy 15 sűtit nagyon finomak lettek köszőnőm szépen.MARGO

2011.01.20. 16:06
evi28

helló nagyon finom lett és ugyan igy néz ki az enyém mint a képen !!! nagyon izlett mindenkinek!!!!!!! gratulálok az oldalhoz  

2010.12.26. 18:00
timi

Szia Andi!

Nagyon jók a receptjeid már nagyon sok mindent megcsináltam az oldaladrol és azt kell mondjam szuper mind.örülök ,hogy rátaláltam erre az oldalra.zserbót is már másodjára csinálom nagyon izlik a gyerekeknek,köszi.timi

2010.12.26. 07:16
judit

Azt még elfelejtettem,hogy én nekem,úgy lett sima a teteje,hogy egyszerűen a tésztát(kihűlt állapotban!!) megfordítottam .A tepsire rá a nyújtó lapot és egy ügyes mozdulattal megfordítom.(Én is ellestem egy főzőcske műsorban).

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT!

2010.12.25. 21:16
judit

SZIA ANDI!Nagyon sokat sütök,de még zserbóval nem próbálkoztam.Ma elkészítettem.Hát csuda finom lett,köszönöm a jó receptet!

2010.12.25. 19:06
Dávidné Erika

Szia Andi!

Én megsütöttem és a család kedvence lett :) Nagyon fincsi ajánlom bárkinek ! Fincsi imádom :)

2010.12.23. 14:31
joco

Szia Andi!

Én megcsináltam de ha hozzáadtam volna a tejet is akkor palacsinta tészta lett volna!!!

2010.12.23. 14:28
KAndi

Szia Andi,

nekem darabokra tort a zserbom, mert rosszul szedtem ki, egy ep darab sem maradt :( :( Nincs valami otleted mit csinaljak a dios, lekvaros tesztabol?? Nem akarom kidobni... Koszonom segitsegedet! A.

2010.12.23. 08:46
palkakati

Megcsináltam. Mindenki csak dicsérte, senkinek nem volt egy rossz szava se.

Mindenkinek Nagyon boldog karácsonyt kívánok.

2010.12.19. 12:25
palkakati

Köszönöm szépen a receptet. A férjem zserbót kért karácsonyra, mert már unja a bejglit. Majd megírom, hogy hogy sikerült. Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek.

2010.12.13. 14:16
Brigi

Köszi szépen a receptet,karácsonyra szeretném megsütni,majd megírom hogy sikerült!!:)

2010.11.28. 20:39
erika

 kősz  a recetet .most fogom kiprobálni,majd megirom mien lett.szia

2010.11.21. 17:11
Ica

Kipróbáltam a zserbót, nagyon finomra sikerült.  A tetejét csokimáz helyett vaníliás porcukorral szórtam meg, így is tetszett mindenkinek.

2010.11.15. 12:07
dévid

cya andi nogyon jol sikerült ez a sütim pedig elsüre nagyon jol sikerült cya

2010.11.02. 06:23
Judit

Szia Andi! Megsütöttem én is és kiadós finom lett. Jók a receptjeid nagyon!

2010.09.07. 07:24
Betti

Sziasztok!

A süteményeken úgy lesz sima és fényes a csokimáz, hogy a nagyjából el kell oszlatni és utána a tepsit/tálcát néhány cm magasságból többször vissza kell ejteni az asztalra. Ettől szépen egyenletesen eloszlik és fényes lesz. Úgy is elég az aztalhoz "csapkodni", hogy csak az egyik sarkát emelitek meg.

Sok sikert:

DemeterBetti

2010.09.03. 22:33
Betty

Nagy kedvencem ez a süti sokszor sütöttem már mindenkinek csak ajálni tudom

2010.08.15. 21:29
szabó isvánné

Szia Andi!

A recepted alapján csináltam meg a kekszes krémest, nagyon finom lett.

Én nem régóta tudok netezni, de nagyon örülök, hogy sikerült megtalálnom az oldaladat.

Sok sikert, és jó egészséget kívánok, üdv  Judit

2010.07.24. 12:30
Kállai Henrietta

Szia

Nagyon tetszik ez a recept mindenki nevében köszi :),én már másodszor csinálom ezt a sütit és most is tuti lett köszi

2010.06.12. 14:26
nina


2010.01.26 11:31
BALOG CSABÁNÉ

SZIA  ANDI  ÉN MÉGIDÁIG   NEM MERTEM HOZÁFOGNI  A ZSERBÓHOZ   DE      MIÓTA A TESÜTIEIDET    SÜTŐGETEM  AZÓTA     BÁRMEJIKET  MEG SÜTŐM   PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK     ÉS   SIKERÜLNEK   KŐSZŐNŐM    HOGY VAN IJEN JO  OLDALAK

2010.05.10. 21:01
csikimiki

nagyon jol nez ki holnap megcsinalom

2010.04.25. 15:17
Torma Roxana

nagyon jó néz ki csak az a baj hogy kitudnád nyomtatni ha megkélek ha igen irj a freemailomra és megadom a cimim persze ha lehet ingyen mert nagyon kellen e

kösszike

2010.04.12. 17:37
nikybaba

Szia Andi

olyan kérdésem lenne hogy a 2.5dl tejet mind felhasználtad nem vol sok neked mert én ma megcsináltam és ahogy irtad nem egyszerre öntöttem bele a tejet de nagyon sok lisztet fel vett még a tésztám ennek igy is kell lennie vagy valamit elrontottam netalán??még kel a tésztám remélem nagyon finom lessz de én kicsit sokalltam a 2.5dl tejet!!

2010.04.03. 22:43
marcsika1982

Ez a Zserbó recept valóban az egyik legnagyszerűbb recept.Én ma sütöttem először és tökéletes lett.

Andi gratulálok az oldaladhoz.Csak igy tovább.

2010.03.13. 17:56
Franciska

A héten elkészítettem ezt a receptet, életemben először vendégeknek. A recept tökéletes. A sütemény nagyon finom.  

Üdv: Franciska

2010.02.17. 13:01
Rentta

Sya Andi!!

Megcsináltam ezt a sütit a te recepted alapján úgy, hogy nem tudok se főzni se sütni. És isteni lett!!!! Igaz a csokival szenvedtem de azért azért az is jól sült el. Szóval mindenkinek ajánlom mert könnyű elkészíteni és nagyon finom :)

Köszönöm még1x sya 

2010.02.11. 13:36
SZéllDénesné

Ez nagyon finom ezt az én családom is nagyon szereti. 

2010.02.05. 12:46
ibi11

 nagyon finom üdv.ibi11


2009.12.24 14:22
ibi

„szia Andi! most csinálom a lányaimal és kiváncsi leszek mien lesz .

olvastam a töbi komentárt és ugy tűnik nem nehéz,ésa lányom kedevnceés meg probáljuk el késziteni

nagyon kösy a receptet és drukolj hogy sikierűljön

Űdv.ibi Nagybajombol”

2010.01.29. 16:27
szandi

szija andi nagyon jó a recept nagyon örülök hogy meg találtam ezst az oldalt


2010.01.26 11:31
BALOG CSABÁNÉ

SZIA  ANDI  ÉN MÉGIDÁIG   NEM MERTEM HOZÁFOGNI  A ZSERBÓHOZ   DE      MIÓTA A TESÜTIEIDET    SÜTŐGETEM  AZÓTA     BÁRMEJIKET  MEG SÜTŐM   PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK     ÉS   SIKERÜLNEK   KŐSZŐNŐM    HOGY VAN IJEN JO  OLDALAK

2010.01.26. 15:58
bekk ildiko

Csoki máz.

5 dkg margarin,10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor és 4 evőkanál forró víz.

Simára kikevered és szép fényes mázt kapsz.

2010.01.26. 11:31
BALOG CSABÁNÉ

SZIA  ANDI  ÉN MÉGIDÁIG   NEM MERTEM HOZÁFOGNI  A ZSERBÓHOZ   DE      MIÓTA A TESÜTIEIDET    SÜTŐGETEM  AZÓTA     BÁRMEJIKET  MEG SÜTŐM   PERSZE ERŐL AZ OLDALROL MERT NAGYON FINOMAK     ÉS   SIKERÜLNEK   KŐSZŐNŐM    HOGY VAN IJEN JO  OLDALAK

2010.01.19. 14:08
Boldizsár Krisztina

Keves Andi! Nekem a csokimáz soha nem sikerül. Hogyan lehet ilyen szépet készíteni, mint amilyen a te zserbódon van??? Olajat teszel hozzá? Miért ilyen szép? Köszi: Bcinka

Szia! Van egy rovatom az olvasztott csokoládé készítéséről :

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019

Légyszi olvasd el  hátha segít. Üdv. : Andi

2010.01.16. 14:24
S. Timi

Szia !!!!!!!!

Köszönöm ezt a finom receptet nagyon jó és puha lettt a süti ízlet és nem sokáig tartott köszike Timi

2010.01.07. 21:06
Tisztisz

 Sziasztok!

Én anyósomtól kaptam zserbó receptet, majdnem ugyanez, csak ő margarin helyett zsírral csinálja, és kissebb mennyiséget. 65dkg liszt, 20dkg zsír.... A dióhoz szokott még keverni reszelt citromhéjat is. Én kipróbáltam mert igazi zserbó mániás vagyok, és ez az eddigi legfinomabb zserbó amit életemben ettem. Ahhoz képest, hogy életemben először sütöttem nagyon jól sikerült, csak a csokimázzal volt egy kis problémám. Sokáig simogattam :D és nem lett túl szép, de végül is a család ette szerencsére senki nem a csokimázat nézte, hogy milyen sima :)

Én a töltelékhez házi lekvárt használok, egy üveggel ami kb. 2,5-3 dl-es. Arra nagyon figyelj, hogy csak annyi diót tegyél rá, amennyit a lekvár felvesz, különben száraz lesz és a dió morzsálódni fog. 

2010.01.05. 18:50
MSE

Szia!

Most készülök majd elkészíteni a zserbót...A töltelékhez mennyi lekvár kell?

Köszi!

2010.01.05. 14:15
Cs. Kriszti

Szia Andi!

Megsütöttem, nagyon finom lett. A gondom a tetejével van, mert úgy néz ki, mintha egy domborzati térkép lenne - tiszta hepe-hupa - nem olyan szép sima, mint a tied. Megszurkálom a lapokat, a felsőt is (még egy kicsit meg is tapicskolom, hogy ne legyen hepe-hupás - vagy lehet, hogy ezt nem kellene?). Köszi: Krisz

2009.12.28. 10:09
Orsi

Szia Andi!

Kb. hányszor hányas tepsire elegendő a tésztamennyiség? Köszönöm a segítséget!

Szia! Kb. 23 * 33-as tepsi méretű. Andi

2009.12.28. 08:49
vajdaeni

 Karácsonyra megsütöttem a zserbót,nagyon nagyon finom,de szerintem is kicsit tul sok a tészta,nem lettek olyan igazi szép vékonyak a lapok!A férjem elévette a nagymama régi receptjét,amibe minden ugyanigy van leirva,csak kisebb menyiségbe,és neki igazi vékony lapokkal sikerült!De az ize az nagyon szupi:)!

2009.12.28. 00:07
BBildiko

Szia!


Először csináltam zserbót,  nagyon jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett!

Köszi,


Ildi :)

2009.12.25. 10:13
ANDI

Szia! Tegnap sütöttem  meg  az életem  első zserbóját  a  te  recepted  alapján és kiváló lett ! Már  nem ez  az első recept  tőled  amit kipróbáltam és jók nagyon!Boldog karácsonyt!!!!

2009.12.24. 14:22
ibi

szia Andi! most csinálom a lányaimal és kiváncsi leszek mien lesz .

olvastam a töbi komentárt és ugy tűnik nem nehéz,ésa lányom kedevnceés meg probáljuk el késziteni

nagyon kösy a receptet és drukolj hogy sikierűljön

Űdv.ibi Nagybajombol

2009.12.22. 22:01
meli

Szia Andi.

Tök jó az oldal már pár sütikét ki probáltam ,de most azt szeretném kérdezni hogy a zserbót légkeverésen vagy alsó felső sütéssel kell sütni?És melyiket  hány fokon kell használni?

köszi

Meli

2009.12.22. 20:57
Márti

heuréka. !!!!!!!!!megcsináltam.  köszönö Andi.

Tiszaújbol                                                ÜDV.                  Márti

2009.12.21. 12:49
hajni

Szia! Pontosan kimértem a hozzávalókat és szinte folyós tésztát kaptam, rengeteg lisztet felvett még. Most sül remélem jó lesz, még életemben nem sütöttem. Köszi a receptet és gratulálok az oldaladhoz.

Szia! A kelt tésztákhoz soha nem szabad az összes folyadékot egyszerre a tésztához adni. Csak fokozatosan, amennyit a liszt felvesz, mert minden liszt más. Üdv. : Andi

2009.12.20. 20:35
Kukonya

Szia Andi!

Először is azt szeretném mondani hogy nagyon jó az oldal és sok mindent kipróbáltam már!Mindig minden sikerült is,de most a zserbóval úgy jártam hogy szét repedt a teteje.van rá tipped hogy mitől lehet???Az ize isteni csak ne lenne megrepedve...Bár gondolom még a csoki takarja majd valamennyire.

Köszi hogy vagy nekünk!

Kedves Kukonya! Szerintem az lehetett, hogy ott ahol megrepedt ott vékonyabbra gyúrtad, vékonyabb lett a tészta. Remélem azért elfogy!  Üdv. : Andi

2009.12.19. 15:59
vincze ferencne

szia én csak megszeretném kérdezni,hogy a tojás egyben kell a tésztában rakni? köszi szia erika

Erika, igen egész tojást kell hozzáadni. Andi

2009.12.15. 09:03
kety

Kedves Andi!

Koszonom ezt a receptet!! Nagyon jol sikerult a zserbom!

2009.11.24. 14:29
angéla

én nagyon szeretek sütni minden félét.ezt a receftet is ki probáltam de ez a süti ijen formában ezel a receftel isteni.én nem igy ismertem de mindig ezt a receftet fogom használni ,köszi....andi

2009.11.24. 11:15
ildikó

Nem szerettem a zserbót,de a képen nagyon jól néz ki és megcsinálltam isteni finom köszi.

2009.11.14. 14:37
Reni

Eddig nem szerettem a zserbót, most készítettünk először a párommal a te recepted alapján és nagyon-nagyon finom lett. Megszerettem!!!!!Köszi

2009.11.13. 11:22
erica78

Nagyon jo recept gratula Andi!

2009.11.13. 10:05
Anna Panna

Megcsináltam és nagyon fini lett,de csak annak köszönhetöen,hogy elég régen sütögetek és látom ha valami nem teljesen jó.A tésztája finom lett,de egy tepsire nagyon sok,ahhoz,hogy finom vékony lapok legyenek és igy nézzen ki mint a képen.Nekem lett egy rendes aragaz tepsi és még egy 32 x 43 s tepsi is.De nagyon finom volt még napok múlva is,bár csak azért érte meg mert elrejtettem ugyanis a férjem kedvence a zserbó.Szóval a recept jó,csak sok a tészta egy tepsire,igy nem lesz a képhez hasonló szép süti.

2009.11.08. 17:22
erica78

Köszönöm a receptet ma meg csináltam és nagyon fini lett!

2009.10.29. 00:10
Gabor

Olyan gusztán néz ki ez a zserbó, hogy jővő héten el fogom készíteni..:) már 10.perce figyelem milyen szabályos és ennivaló..:)

2009.10.22. 15:17
Kriszta

Szia Andi!

Életemben először a Te recepted alapján sütöttem meg a zserbót. Nagyon fincsi lett! Köszi a receptet! Nagyon jó ez az oldal, sok fincsi dolgot találtam.

2009.10.20. 10:29
renata126

és még a kérdésem tegyek a tebsibe valamit hogy ne égjen le?vagy csak kenjem ki vajjal?.köszi

Használj sütőpapírt!

2009.10.20. 10:27
renata126

szia!andi nekem az lenne a kérdésem.hogy milyen csokimázz kell,rá.mit kell vennem hozzá?köszi

Bal oldalt a képgalériában megtalálod az olvasztott csokoládé készítését! Andi

2009.10.16. 13:26
Annabella

Szia

Nekem annyi a kérdésem hogy a tésztát még utána kelesszem vagy nem kell. Lécci válaszolj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)

Puszi Annabella

Annabella, bal oldalt a képgalériában megtalálod az olvasztott csokoládé készítését! Andi

2009.10.03. 05:59
Monika

nekem az a kerdesem,hogy a teszta osszegyurasa utan nem keleszted kulon ?csak mikor mar ossze allitod a tesztat a tepsiben?

Csak akkor kell keleszteni amikor összeállítod a tésztát. Andi

2009.08.16. 22:03
GalGabi82

Szia!

Nem igazán szoktam sütögetni, így talán ez a 2. normális süti vagy torta amire rászántam magam! Nagyon finom lett! Bár nekem is híg lett, de megoldottam egy kis plusz liszttel! Köszönöm a receptet! :)

Már keresem, hogy mi lesz a következő!

2009.08.06. 15:09
Viol

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy tepsiben kell-e sütni, vagy csak sütőlapon, esetleg tepsi hátulján? Mivel azt írtad, hogy az utolsó lapot nagyobbra kell nyújtani, hogy befedje a többit. Válaszodat előre is köszönöm. Viol

Szia! Csak egy nagyon kicsivel kell nagyobbra nyújtani a felső lapot. Jobb sütőlapon vagy tepsi hátulján sütni, mert könnyebb vele bánni, mintha tepsibe teszed. De persze sütőlapja nem mindenkinek van....Üdv. : Andi

2009.07.15. 22:05
Juci1010

 Szia Andi  !!!

Nagyonfinom a zserbó !  Légyszíves ird meg, hogy a csokimázat hogy csinálod.  Az nekem soha nem ilyen egyenletes, és nem ilyen fényes.

Köszönöm:  Juci

Kedves Juci, a csokimáz készítését itt találod : 

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29086019

Üdv. : Andi

2009.07.09. 05:46
Anna

Hétvégén megsütöttem. Nagyon finom!

2009.07.07. 17:10
Hanika

Szia Andi!

Olyan problémám lenne, hogy megsütöttem a zserbót, de a végeredmény nem süti jellegű lett, hanem inkább diós-kifli jellegű tészta lett az eredménye... Nagyon magas lett... egyáltalán nem olyan, mint a tied. Mindent pontosan kimértem, s a receptet követve készítettem el... Akkor mégis mi lehetett a baj? Köszönöm válaszodat!

Hanika

Kedves Hanika! Én úgy gondolom, hogy nem nyújtottad elég vékonyra a tésztát, ezáltal lett magas is a süti. Legközelebb nyújtsd sokkal véknyabbra és szerintem sikerülni fog. Üdv: : Andi

2009.07.03. 13:30
Hamio

Szia Andi!

1 kerdes: nem sok a margarin?Nekem kellett meg hozzaadnom lisztet,hogy ne legyen annyira ragacsos,plussz meg egy kicsit betettem a hutobe,hogy nyujtani tudjam... Vajon miert?Csak nekem?

Elore is koszi valaszod!   Szio: Szilvi

Szia Szilvi! Nem sok a margarin. Legközelebb próbáld egy kicsit kevesebb folyadékkal. Sajnos nem tudom, hogy mitől ragadhatott a tésztád, mert nekem mindig sikerül gond nélkül kinyújtani ezzel a kiméréssel. Andi

2009.06.20. 19:17
vargajozsefne@citromail .hu

nagyon finom akedvenc sutim  nagyon konyu el késziteni

2009.06.18. 22:52
Sápiné Nagy Mária

Szia  Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy gázsütőben kb. mennyi ideig kell sütni a zserbót? Csúcsszuper az oldalad,  már nagyon sok receptet kipróbáltam. Üdv .:  Marika

2009.06.17. 20:43
Zsóka

Nálunk az egyik kedvenc a zserbó. Sokszor szoktam sütni. Nagyon egyszerű az elkészítése, nekem mindig jól sikerül, mondhatom olyan mint a képen látható.

Továbbra is nagyon jó az oldal. Sokat látogatom. Gratulálok. Zsóka

2009.06.17. 20:05
marika

Köszönöm szépen a recepteket .Zserbót én is sütöttem már nem nagy sikerrel.De az  a  recept kissebb mennyiségü hozzá valókból állt.Biztos ez volt a baj.   Ez a recept olvasás után nagyon jó .Hétvégén meg is sütöm .Köszi.....Marika

2009.06.17. 11:11
márti

Imádom a zserbót  de még soha nem  mertem belekezdeni,...Talán majd  most?

köszönöm

2009.06.15. 09:45
Bóna Ilona

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez az adag gáztepsi méretű?

Köszi a választ.

Szia Ilona! Igen, ez egy normál gáztepsi méretű. Üdv. : Andi

2009.06.13. 15:37
hagymási sándor

köszi szépen a receptet nagyon jol sikerült,szuper az oldalad.szerintem még meg fogom látogatni

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa