♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2009.09.26. 15:22
Kriszta

Ma ezt csináltam meg  ebédre. Hihetetlenül finom. Köszönet a receptért!!!

2009.09.21. 13:33
TAMI10

Szia Andi!

Véletlenül akadtam rá a receptjeidre. Nagyon jók!  Már többet is kinéztem amit meg fogok csinálni. A hétvégén ezt az őzgerinc formában sütött húst csináltam meg.

Hát mit mondjak nagy siker volt. Én két kissebb formában csináltam meg,mert ilyenem volt és pulykahúsból. Így kellett 1kg hús hozzá. Nekem jól szeletelhető volt.  Mindenkinek ajánlom, Isteni finom és nem lehet elrontani. 

Köszönöm!

2009.09.20. 20:43
notojo

ANDI EZ NAGYON FINOM,A BARÁTAINK IS IMÁDJÁK:)

2009.09.20. 19:10
ildiko

már többször elkészitettem ezt a receptet a családomnak és nagyon izlett mindenkinek.A múltkor a vendégeimet leptem meg ezzel a recepttel,nagy sikere volt.A süteményes receptekből is már kipróbáltam egy párat és mind kedvenc receptté vált.Köszönöm,Andy.

2009.09.18. 16:44
Tünde

Szia Andi!

Ma sütöttem meg a husit, csak annyit módosítottam rajta, hogy a tejföl helyett főzőtejszínt tettem bele, mert az volt itthon, és így is nagyon finom volt.

Üdv. Tünde

2009.09.16. 14:43
ildikó

Szia Andi!

Most sült meg a husi, nagyon jól néz ki és nagyon jó az illata is, de még legalább egy órát várok hogy meghüljön egy picit, hogy tudjam szeletelni. Egyébként gratulálok az oldaladhoz, most járok itt először, de többször is fel fogom használni, ha valami finomat szeretnék főzni-sütni. üdv: Ildikó

2009.09.14. 12:52
Monalisa86

szia Andi! Most 7végén csináltam meg, és nagyon finom lett. egy problémám volt  hogy sajna nekem nem így nézett ki, mint a képen. Kicsit jobban megpirult, vagy nem tudom, de nem megégett tehát finom ropogós volt, csak barnás színű, és nem látszott a bacon, ilyen szépen viszont vágni nagyon jól lehetett. Leget túl sok zsemlemorzsa miatt??

Vagy lehet azért mert a sütűformám olyan hogy nnincsenek rajta redők?

Válaszodat előre is köszike.

2009.09.14. 11:02
tintike

Szia Andi!!!

Én is megsütöttem ezt a kaját,de egy picit érezni lehetett rajta a liszt ízét, pedig mindent pontosan kimértem!!!!!!! Igaz csirkemell egy picit kevesebb volt benne, ez számít???

Egyébként isteni finom és ötletes!!!!!

Gratulálok!!!!!!!!

2009.09.09. 12:03
Szemák Éva

ez valami isteni és csak dicsérni tudlak hogy ilyen szép és jo dolgokat tudsz elkésziteni szeretnék a család tagod lenni.vic volt.SOKSZOR SZOKTAM ITT JÁRNI EZEN AZ OLDALON IGEN JO. üdvözlettel Éva


2009.08.30 13:15
tami78

„szia andi én is megcsináltam és isteni lett!kösszi a receptet.”

2009.09.07. 14:31
Bettyke

Én is megcsináltam, nagyon fincsi lett, mindnekinek ízlett, viszont maradt meg krém, így most kipróbálom s karajba töltöm bele :)

2009.09.06. 20:43
Marcsi

Én tettem bele egy kis csirke májat is! Melegen valóban nehéz szépen szeletelni, de hidegen jól vágható.

2009.09.06. 11:24
eszter

Szia!   MEG csináltam klassz lett.  Kösszi

2009.09.02. 17:50
Lendvainé Hajmási Bernadett

Sziasztok!Én csak azt szeretném kérdezni, hogy milyen hosszú az őzgerinc sütő, amiben sütötték, mert az enyém elég nagy, s nem szeretném, hogy kevés legyen bele a cucc. S nekem nagyon soknak tűnik a majdnem 1 kiló csirkemell, s a tejföl meg kevésnek tűnik. Nem szeretném elrontani, légyszi segítsetek. Köszi előre is.

2009.08.30. 13:15
tami78

szia andi én is megcsináltam és isteni lett!kösszi a receptet.

2009.08.29. 13:35
Erika

Szia!

Ma készítettem el ezt a finomságot a páromnak, azt mondta még nem evett ilyen finomat. Köszi a sok jó receptet! :-)

2009.08.28. 09:38
futrinki

Nagyon nagyon finom lett.A baj csak az h melegen hullott szet mikor felakartuk vagni,hidegen pedig jol lehetett vagni.Tobb lett volna a tejfol benne?Nem tudom.A lenyeg h nagyon fini

2009.08.27. 21:21
Timi

Hello!

Ha a recept alapján elkészítem, ezt a finomságot, hány személynek lesz ez elegendő?

Szia! Egyszerre 6 főnek biztosan elég, de ugye attól függ ki mennyit eszik.... , mert lehet, hogy többnek is elég. Andi

2009.08.27. 14:14
Erzsi

én is kipróbáltam a receptet és isteni finom lett (bár én csak 50 dkg csirkemellt tettem bele mert kicsit sokalltam hát így pont elég lett )      köszi szépen a receptet !!!!!!!!!!!!!!!!

            

2009.08.25. 15:01
futrinki

Nalam most sul,Isteni az illata .es ez az oldal egyszeruen fantasztikus.puszi majd meg irok ha megsult

2009.08.17. 16:07
Evica

Elkészítettem egy nagy családi rendezvényre, mindenki dicsérte, egy hibája volt csak, hogy nem dupla adagot csináltam. Szerintem gyors és könnyű.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa