♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Vaníliás - fahéjas rúd

 

Vaníliás – fahéjas rúd

Hozzávalók 12 db-hoz :

A tésztához : 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 3 evőkanál cukor, 3 dl langyos tej,  6 dkg puha vaj,   1 tojás, 2 tojássárgája, 3 dkg friss élesztő

A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliacukor, 5 dkg vaj

A tetejére: 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál fahéj, 1  csomag    vaníliacukor

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval vagy késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.

A megtöltött tésztákat sütőpapíros tesszük, konyharuhával letakarjuk, és még rövid ideig pihentetjük. ( 10 – 15 perc elég ) Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük készre.

Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat. 5 – 6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal.

A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy megszórjuk vele őket.

Az eredeti recept szerint a krém csak 1 pudingból van készítve, de szerintem az nagyon kevés bele. Ha már házi akkor legyen benne bőven töltelék, így az duplázva szerepel az általam leírt  receptben. A végén egy kevés esetleg marad belőle, mert mind nem fért bele, de akit ez zavar természetesen 1 pudinggal is elkészíthető. A töltelék kedvünk szerint variálható.

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni, nagyon finom!

Az eredeti recept Limara pékségéből származik.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szia.Nagyon jó recept csak az a baj, hogy gyorsan elfogy.Kipróbálom majd más töltelékkel is.Szép napot.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
36 hozzászólás
2024.01.16. 10:19
Puja Iren
Én is elkésitettem,valójába Nagyon jó recept,köszönet a receptért.
2021.10.07. 21:45
Belane Acs

Kiprobaltam!

Fantasztikus finom!!! Ezt mindenki nagyon fogja szeretni!!

Koszonjuk Andi!!!

2020.04.20. 12:11
Erika

Szia Andi! Az lenne a kérésem,hogy esetleg más töltelékkel is elkészítető? A párom nem szereti a puingot. Gondoltam túróval tölteném.

 

2020.04.02. 16:16
Szia Andi! Annyit szeretnék kérdezni, hogy a kis kanál só mit jelent. Nekem a sütiknél nagyon fontos a só! Köszönöm a választ. 😊
2020.04.02. 16:10
Kornélia Regán
Nagyon tetszik Andi ez az oldal... Szuper jók a receptjeid! 😊😁
2020.03.05. 14:09
S.Timi

Megcsináltam az almás táska töltelékével is , és nagyon finom!

Köszi

2018.01.02. 14:40
Tücsi

Kedves Andi!

Én még csak most sütöttem meg ezeket a rudakat, de hiba volt ennyit várnom, mert nagyon finomak. Köszönöm a receptet.

Szerettem volna képet is küldeni, de azt nem sikerült.

  

2017.07.16. 16:54
zsuzsiiii

Nagyon finom , isteni. Lefagyasztottam pár db-ot próbaképpen . Mikróban pillanatok alatt olyan mintha akkor sült volna. Köszönöm Andi.

Kedves Zsuzsi! Köszönöm az információt, én is teszek el belőle legközelebb :)  ( ha marad.... ) :)  Üdv, Andi

2017.02.25. 17:28
Csigusz
Isteni lett! A csalàd szerint egy baj volt vele:hogy nem tripla adagot sütöttem.köszönjük
2017.02.02. 18:11
Timi

Szia Andi!

Most sültek ki a fincsi rudacskák! Köszönöm a receptet, ez nagyon nagyon finom!!! :) 

Imádja a család! :) 

2015.05.10. 12:23
Adrika80

Sziasztok!Ezt én is megsütöttem.Ránézésre rögtön tudtam,hogy min. két adag kell.Tévedtem!!!!  Négy is simán elfogyott volna.Úgy lopkodtuk egymás elől és a munkatársnőimnek csak 1-1 fél darabot tudtam vinni.Isteni finom.Mindenkinek ajánlom. 

2015.02.07. 11:43
Maczek Gyulane

 

Tegnap megsutottem, almas toltelekkel , isteni finom !!! Orulok, hogy rakadtam.Koszi Andi !

 

 

2015.01.27. 15:50
kbabi

Szia Andi! Azt szeretném kérdezni, hogy sütés előtt nem kell lekenni tojással? köszi előre is :)

2014.12.08. 17:53
Zeusz0620

Szia Andi!

Nagyon szeretem az oldaladat, sok sütit sütöttem már tőled. Elkészítettem a Vaniliás fahéjas rudat, valami csodálatos lett. Én elkészítettem a sós változatát is, mondom ha lúd, legyen kövér.Cukrot csak annyit tettem bele ami kell az élesztőbe, sót viszont többet. Zöldséges hússal töltöttem amit előre pároltam. Valami csodás lett. A vaniliásból dupla adagot csináltam, a húsosból csak 1-et, de mintha sáskajárás lett volna, pillanatok alatt elfogyott mindren. Köszönöm az isteni recepteket. Szép estét.

2014.10.03. 06:28
Botoska!

Szia Andi!      Isteni lett a sütemény , csak dicsérni lehet köszi!

2014.09.27. 13:22
HorJu

Szia Andi!

A vaníliás fahéjas rúd most sült ki. Nem lehet eléggé dícsérni!!

Üdv.Judit

2014.09.08. 14:19
Venusz1

Szia Andi!

Istennő vagy!!!!!

Nagyon fincsi lett, s minden süti amit innen sütök siker!!!!

Jó egészséget kívánok továbbra is.

Köszi a recepteket!!!!

2014.08.05. 22:05
Erzsébet

Ma elkészítettük a lányom és az unokám segítségével  és mondhatom nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Köszönöm az ötletes receptet.

2014.07.18. 15:00
carma

Szia Andi!

Régóta szemezgetek a receptjeid közül, többet is kiszemeltem már.. .de ez volt az első amit el is készítettem.

Az élesztős sütik a kedvenceim, ha sütök, általában ilyet sütök éppen ezért rengeteg receptem van már és folyamatosan keresgélek újabbakat.

Megcsináltam ma és azt kell hogy mondjam minden szempontból ez lett az eddigi legtökéletesebb péksütim, pedig már nem vagyok annyira kezdő a témában. 

De tényleg, a tészta, a töltelék, a fahéjas feltét minél tökéletes rajta, az íze messze felülmúlja  a legjobb pékségek klasszikusait is :) 

Az íze engem a kürtöskalácsére emlékeztet, valószíná a vanília és fahéj párosítása miatt. 

Nagyon nagyon köszönöm hogy fekraktad ezt a tökéletes receptet! 

2014.07.10. 13:18
Napsugar333

nagyon köszönöm a receptet isteni finom lett :) ezek után sokszor megfogom sütni ;)

2014.07.08. 23:41
Klaudia

Én az almás-fahéjas változatot készítettem el,nagyon fincsi lett,köszönöm a receptet!

2014.07.05. 17:48
swan

Szia! Tegnap én is elkészítettem a sütit, nagysikere lett! Nagyon fincsi és laktató! Köszönjük!

2014.07.05. 16:15
Tari Józsefné

Kedves Andi!Nagyon sok sütit megcsinálok ez super jó és finom.Köszi a receptet.Egy bajom volt,fris fahéjat vettem és nagyon más szine volt mint máskor,de az izén nem rontott.üdv Emi.a képet nem tudtam feltenni,segitenél?köszi

2014.06.29. 13:56
kemenczei Jánosné

szia!Andi!most kel atésztám,nagyon kíváncsi leszek hogy milyen lesz!majd írok róla!!Üdv.Margó.

2014.06.20. 16:47
panni54

Szia Andi!

Régen jártam itt az oldaladon, és most bekukkantottam, ez a fahéjas elbüvölt meg fogom csinálni, mert a nagy fiam nagyon szereti a fahéjas ízeket, remélem fincsi lesz ahogy olvasom a véleméyeket mindenkinek sikerült és ízlett, Köszi

 

2014.06.20. 14:37
szilvi

Szia.Nagyon jó recept csak az a baj, hogy gyorsan elfogy.Kipróbálom majd más töltelékkel is.Szép napot.

2014.06.09. 15:52
Babi

Szia Andi! Kipróbáltam a múlt héten a fahéjas rudat.Nagyon finom lett!!!!Ma megint megsütöttem,de hogy ne maradjon ki a krémből 15 kisebb darabra vágtam és pont elég lett a krém.Kicsit kisebbek lettek a rudak.Köszi a receptet!!!

2014.06.01. 12:18
evita76

Én most készítem,egy pudingom van csak itthon.Ezért én úgy keverem el,hogy 5dl tejhez adtam hozzá 1 ek lisztet. Most kel a tésztám, én kétfélét készítek az egyik mazsolás lesz a másik kókuszos :) Az eredményről beszámolok :)

2014.05.23. 15:45
Nyitrai Imréné

Szia Andikám! Vasárnap el készítettem ezt a fincsi kiflit. Felét fahéjas reszelt almával, felét meg vaniliás pudinggal. Hát nem azért hogy én csináltam, de nagyon - nagyon finom volt. Olyan volt mint a kűrtös kalács, csak ebbe volt töltelék.Biztos hogy töbször  elkészítem.  Mindenkinek szeretettel ajánlom, hogy süsse meg. Andikám Nagyon köszönöm ezt is. Jöhet a következő. !!! Puszi. Legyen szép napod. !

2014.05.21. 14:01
Várbíró Zsuzsa

Kedves Andi! Tegnap elkészítettem hirtelen felindulásból ezt a süteményt. A végeredmény? Ma reggelre elfogyott. Következmény? Leadta a férjem a rendelést, miszerint újra meg kell csinálnom. Nagyon finom! Köszönöm a receptet. :)

2014.05.17. 06:32
g.ildi

Én ezt a fajta sütit almás töltelékkel készítettem, de most kipróbálom a pudingosat is.

Szerintem a benne levő cucc variálható a végtelenségig, én már régóta teljes kiőrlésű, vagy kf lisztet használok, mi nagyon szeretjük.

2014.05.16. 13:49
Szabóné Mezei Beatrix

megcsináltam, isteni fonom, köszönöm a receptet :)

Szuper, nagyon szívesen! :)

 

2014.05.16. 12:23
Szabóné Mezei Beatrix

Én éppen most csinálom, már alig várom a végeredményt és a család reakcióját. A kép sorozat tényleg jó ötlet volt.

 

2014.05.16. 09:48
babumoni

Köszönöm szépen a receptet én már kiprobálta nagyon finom   :)

Móni, örülök, hogy ízlett!

 

2014.05.15. 18:29
Ilona

Köszönjük szépen az új receptet!Ki fogom próbálni:)Már nagyon vártam mikor fogsz velünk megosztani egy újabb fonomság receptet !!!

Kedves Ilona! Nagyon szívesen! Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom! Üdv, Andi

2014.05.15. 17:19
Nyitrai Imréné

Szia Andikám! Már nagyon vártam, hogy valami finomságot hozzál nekünk! És mikor meg láttam ezt a kiflit, nagyon meg örültem. Nagyon ötletes, hogy képeket is raktál fel az elészítéséről. Hét végén  el készítem. Nagyon köszönöm mindenki nevébe ezt a finomságot is. Szép napot neked!

Kedves Pircsi! Nagyon kedves Tőled, hogy már hiányoltál. Remélem Nektek is ízleni fog ez a finomság! Szép hétvégét! Üdv, Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa