♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.06.14. 13:38
Tünde

Nagyon finom ez az étel! Mindenkinek nagyon ízlett!

2010.06.05. 13:41
Csokigolyo

Drága, de FINOM!

2010.06.04. 15:20
viktória

Sziasztok!
Megcsináltuk és nagyon finom lett.Elsőre mikor kivettük az őzgerincformából összeesett,és kicsit furán nézett ki de nagyon finom volt.Nemrég megcsináltuk megint és akkor tökéletes lett.Nagyon finom!Ajánlom mindenkinek.

2010.06.03. 19:03
erika

 Ma elkészítettem ,és nagyon finom lett!

2010.06.01. 14:17
Reni

Nagyon finom, csak lehet, hogy sok volt nekem tejföl így kicsit szét esett, de nem baj, az íze Isteni....:)

2010.05.29. 14:27
Szivike18

 Sziasztok!

Én a héten megcsináltam, és nagyon finom lett.

Viszont a sütési idő (vagy fok?) nekem is kevésnek bizonyult, így "ráhúztam" még 15 percet.

Köszi a receptet!

2010.05.25. 08:39
Timi

Szia!!Pünkösdre megcsináltam,nagy sikere volt!!Köszi szépen!!Szuperek a receptek!!üdv:Timi

2010.05.23. 12:53
istván

Sziasztok, a megadott idő szerintem nem jó, erre figyeljetek. A mai ebédemet már második körbe csinálom.

2010.05.23. 11:48
Hajni86

Sziasztok!

A mai ebéden már mi is túl vagyunk

Nagyon finom és könnyű

Én annyit változtattam rajta, hogy szárnyas fűszerkeverékkel bepácoltam a husit, megsóztam.

Az alapba pedig tettem ételízesítőt és natúr krémsajtot. Nagyon jó lett.

Köszönjük mégegyszer.

Szép Napot Mindenkinek!

2010.05.23. 10:48
Kismaccs

Sziasztok!

Ez nagyon jól sikerült, tegnap megsütöttem. Ajánlom minsenkinek, aki szereti az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, csirke húsos különlegességeket. Már két embernek el is kellett mondanom, hogy honnan vettem a receptet. Szuper jó ez az oldal!

2010.05.20. 21:54
Vaskarika

Elkészítettem ezt az ételt. Elég jól befűszereztem, sőt mustárral finomítottam. Ennek ellenére a csirke íztelen maradt. Talán egy kis besózás segítene rajta még sütés előtt.

2010.05.19. 22:22
SNiki

 Szia Anita!

Én a hétvégén készítettem el. Nagyon fincsi lett, csak ajánlani tudom. (Én sertéscombból csináltam). 

Az én formám kb. 32 cm hosszú, 11 cm az átmérője. A megadott mennyiséggel teljesen teli lett a forma. A végén mindenképpen vedd ki a formából és süsd tovább még egy kicsit.

Remélem tudtam segíteni.

2010.05.15. 13:21
Farkas Anita

Sziasztok.

Magszeretném csinálni ezt a receptet.Valaki megírná,hogy hányszor hányas a forma mérete?,mert sok méret kapható.Köszönöm.Anita

Szia Anita! Az őzgerincformán  32 cm hosszú és 11 cm széles. Üdv. : Andi

2010.05.09. 14:40
Claudia

Sziasztok!

Ma én is elkészítettem ebédre, igaz, sertéskarajból, mert a vendégek közül ketten sem eszik a szárnyashúst, de isteni finom lett így is. Ja, és én is tegnap este pácoltam meg a húst a fűszerekkel, ma összekevertem a tejföllel, sajttal, és úgy sütöttem.  El kellett árulnom, honnan van a recept. 

2010.05.09. 11:26
Audrey

Szia!

Nekem is két fullos őzgerinc tele lett, pedig normál méretűm van. Az íze nagyon finom.

Köszönjük, klassz az oldal!

2010.05.08. 14:08
Juli

Szia Andi!

Hát ez annyira finom...hogy nem is tudom leírni... és a sütik is, sorban próbálom sütögetni, szerencsére a család bírja.... és meózik rendesen.

        További jó sütögetést   Juli

2010.05.02. 11:46
Bori

Köszönöm Szépen!
NAGYON jól sikerült!


Üdv:Bori

2010.04.24. 15:51
ren1016

Szia Andi!

Most ettünk, és nagyon finom lett és egybe maradt:)

Nekem mindenből egy kicsit több volt, így nem fért bele az őzgerincbe és a másik maradék adaghoz tettem karikára vágott burgonyát és jénai tálba tettem (buri, husi, buri, bacon, sajt) az is nagyon finom:)

Ez az első amit innen csináltam és nem hiszem, hogy az utolsó:)

Ui:  nagyon JÓ, hogy van kép is (ez számomra nagyon kedvező):)

Reni

2010.04.23. 15:47
zsuzska1031

Kedves Andi!!

Örök hála ezért a receptért!!

Egyszerű,gyorsan elkészíthető és isteni finom!!

Köszönöm:Zsuzsi

2010.04.23. 14:41
Katóka

Kedves Andi!

Próbáltad már előre összeállítani, hűtőbe tenni mondjuk egy éjszakára és csak másnap sütni? Úgy is finom lehet? Gyorsnak kellene lennem, 20 főre 4 féle húst szeretnék, ez lenne az egyik, de nem lesz sok időm...

Mit gondolsz?

Előre is köszi: Kató

Kedves Kató! Szerintem nyugodtan összeállíthatod elöző este, igaz kb. 20 perc alatt összedobható. Ha mégis előre összeállítod, akkor szerintem a végén javasolt tejfölt és reszelt sajtot semmiképpen ne tedd rá előre, csak sütés elött. Üdv. : Andi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa