♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.04.03. 22:21
skolka

Zsuzsa, én évente 1, jobb esetben két hetet töltök kint, ( Stuttgart. környékén:-)) de bizony át kell állítani a gyomrom az ottani kosztra.

Bár most ettem finomat, legalábbis így elsőre ízlett...Fleischkäse-t rendeltem egy étteremben, utána pedig itthonra is vettem. És amikor a férjem visz be a munkahelyére itthonról kaját, akkor bizony csak lesnek a kollégák:-))

( és szimatolnak nagyokat) :-)

 

2011.04.03. 18:47
Zsuzsa

Kedves Andi,

köszönöm, hogy ilyen sok finomabbnál finomabb étel receptjét osztod meg velünk. Én Németországban élek, s párom születésnapjára készítettem el, s be is vitte a céghez. A kolleganők teljesen oda voltak érte. Mindenki a receptjét kérte. Hát igen, a magyar ételek nagyon finomak.

Így egy kis reklámot is csináltam a finom otthoni ételeknek.További sok sikert!

Zsuzsa Stuttgart környékéről

2011.04.02. 17:04
skolka

Szia Andi!

Állítólag ez a kaja nagyon finom...:-) A múltkor bejött a munkahelyemre ( bolt) valaki és elmesélte a receptet honlapcímmel, recept nevével stb.

Erre ma elhatároztam hogy elkészítem...Csak elfelejtettem a bacont hozzá:-((

És most szomorú vagyok:-)

Keresek, és biztosan találok is nálad más finomságot amihez csirkemell kell:-)

 

2011.03.23. 20:09
liba

Nagyon finom étel. A gyerekeimnek is nagyon ízlett!!

2011.03.21. 16:31
meli

szia andi csodás ez az étel már a nyálamis elcsepegett 

2011.03.18. 20:13
pici

Kedves Andy!! Valaki a No saltyn ezt a képet használta a receptjénél. Megemlítette , hogy a Te oldaladon találta a receptet , de a Te fényképedet használta.

Köszi, megnéztem. Tényleg így van, nem értem miért nem saját képpel tette fel, ha már elkészítette. De a hozzászólásokat nézve máér szerintem Ő is tudja, hogy hiba volt. Üdv, Andi

2011.03.17. 14:47
T.Ancsykaaa

Drága Andi:)

Apósomnak nem olyan rég megmutattam,hogy honnan is sütöm én az isteni finomságokat,azóta Ő is látogatód,sőt innen sütötte ezt a fantasztikus csirkemellett is a multhéten a nagy névnapi összejövetelen.Mindenki oda volt a menüért!!!!!Nagyon jóra sikeredett!!!Én az említett napon kétszer ebédeltem,sdőt visszamentünk még vacsorára is hozzájuk,annyira izlett!!!Két őzgerinc formával készített,s hát nem sok maradt az összejövetel végére,pedig voltak más ételek is!!!!Köszönjük neked ismét!!!!!

Millió pusssy:)

2011.03.09. 13:26
juditboszi

Kedves Andi!

Múlt szombaton meg csináltam ezt a finom ételt és nagy sikere volt!legközelebb talán kicsit változtatok rajta,először csak a fele masszát teszem bele és csikokra vágott piros paprikát rakosgatok bele,majd bele a massza másik felét. Szeletelésnél jól fog mutatni és az ize is ugyan ilyen finom lesz.

Természetesen lehet gombával,zöldborsóval és egyéb zöldségekkel tuningolni. Ez volt az első amit erről az oldalról készitettem,de nem az utolsó,ebben biztos vagyok. Gratulálok ehhez a remekl oldalhoz!!

2011.03.09. 10:34
Timóca

Elkészítettem ezt a nagyon guszta finomságot. Most is pont olyan jól sikerült, mind a többi ínyencség receptje, amit tőled készítettem.

Ösztönzően hatnak rám a receptjeid Andi. Sikerélmény és elismerő bókok! Kell ennél több?  Köszi mindent.

Jó, hogy VAGY ! 

timóca

2011.03.02. 20:25
Éva

Szia Andi!

Először is gratulálok az oldaladhoz nagyon extra !!! 

Lenne egy kérdésem. Ha ezt az ételt előtte nap összekészíteném az őzgerinc formába és csak másnap sütöm meg amikor a vendégeim jönnek akkor vajon nem ázik nagyon el a bacon szalonna ,és ugyan olyan finom lesz?

Köszi a válaszod!  Éva.

Kedves Éva! Még nem próbáltam előre összekészíteni, de szerintem nem lenne vele gond. Ha esetleg mégsem mered előre elkészíteni, akkor azt ajánlom, hogy a húst vágd össze, fűszerezd be, mert ez elkészítésében ez veszi el a legtöbb időt. Tedd a hűtőbe, és másnap már csak összeállítás marad. Szinte pár perc alatt megvan. Üdv, Andi

2011.03.01. 11:06
ilyes

Nagy sikere volt nálunk is,nagyon finom!

2011.02.28. 19:59
listár jánosné

Szia Andi!

A hétvégén családommal ünnepeltünk,és valami különlegeset szerettem volna.Hát ez sikerült is.Nagy sikert aratott acsirkemell őzgerincfomába sütve.citromos álom süti,gesztenyés-puding torta,lajcsi szelet.Nagyon hálás vagyok érte és köszönöm a sok finomságot.Mostmár tudom,hogy csak a Te receptjeidből fogok legközelebb is készíteni.Elrontani nem lehet őket. Sok sikert a munkádhoz.

2011.02.20. 15:16
Barbara

Szia Andi.

Ha valami különleges ételt, sütit szeretnék készíteni mindig itt nézelődök az oldaladon.

Ezt is kipróbáltam, nagyon finom és mutatós. Nagy sikere volt a Csirkemellnek őzgerincformában sütve.

Köszönöm szépen az ötletet.

Üdv. Barbara

2011.02.17. 18:11
Cilike

El is készítettem, köszönöm a Család már jól van!:)))))))))))))))

2011.02.16. 13:17
Verebi Erzsébet

Nagyon finom ,köszi a receptet.

2011.02.16. 12:46
szilveszterannamaria

Szuper ez az oldal. Ha egy kis idom van mindig ezt nezegetem, mar sok receptet megcsinaltam tobbek kozt ezt a csirkemellet is es nagyon izlett az egesz csaladnak.  A kinder szelet meg, valami csodalatos egy teszta nagyon finom lett. Udv mindenkinek es foleg Andinak.

2011.02.14. 23:05
Vera (tearoom)

 itt pedig megtalálod milyen is lett:

http://green-tearoom.blogspot.com/2011/02/bacon-bundas-tejszines-csirke.html

2011.02.14. 23:04
Vera (tearoom)

 Köszönöm az ötletet, nagyon nagy kedvenc lett, még sokszor fogok ilyet csinálni.

2011.02.11. 20:32
Walaki

mancika62,

azért kell még a tetejére + sajt és tejföl, mert ha nincs rajta semmi, a szalonnacsíkok sülés közben felkunkorodnak és nem fogják össze a húsmasszát, emiatt aztán nehezebb vele bánni. Nem baj, ha az kicsit jobban megpirul, de legalább szeletelhető lesz! (Tapasztalatból tudom!)

2011.02.05. 13:16
Niki

Szia!

Kollégista vagyok,és minden hétvégén nagy fejtörést okoz,hogy milyen kaját vigyek is vissza.Elkezdtem keresgélni a neten és rátaláltam.Ma ki is próbáltam,még meleg,de nem bírtam ki és megkóstoltam.Ajánlom mindenkinek,egyszerű,gyors,és emellett nagyon finom is.

Köszönöm :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa